folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Srebrenitza Katliamının 13. Yılı

Srebrenitza Katliamının 13. Yılı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dina_Kaki
    Dina_Kaki's avatar
    Erkek

DkN bunu yazdı:
    -----------------------------
    Bıraksınlar acıtasyonu, 2. dunya savasında bosnaklar ve hırvatlar 700.000 Sırp'ı katletti, bunun hesabını kim verecek? Boşnaklar Sırpları keserken sesini çıkaran yok, gün gelip hesap dönüp Sırplar boşnakları kesince kıyamet kopar. Sırpların kestiği 9.000 nedir ki, 700.000'in yanında? Hiçbir millet kanını yerde bırakmaz mutlaka kan hakkını alır, hakkıdır. Srebrenitza da ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, babalarının dedelerinin yaptıklarının cezasını çektiler, ama milletler arası hesaplaşmalar baba dede hesabı yapmaz, 10 sene sonra da bu hesap görülür 200 sene sonra da, 1 gün sonra da, uygun zaman ne vakit gelirse artık.

[img] http://img178.imageshack.us/img178/4448/evstafievbosniaserbsboyec1.jpg [/img]

(Tutsak bosnalı bi çocuk)

Nasıl bi insanlıkla bu yazıları yazıyosun.Senin mantalitene göre bugun yahudilerinde  Filistnlilere yaptığıda doğru. tarihte milletlerin yaptığı hatalardan dolayı torunlarını sorumlu tutmak ne kadar doğru bi anlayış düşündürücü.Babanın yaptığı bi hatadan doalyı senin yargılanman gibi..Sırplar boşnakalrı kesince kıyamet kopar yazmışsın adamalrı diri diri canlı mezarlara gömdüler dünya uzaktan izledi. Bu kıyamet yalnızca bizim ülkemzde kopuyo kimsenin umrunda olduğunu sanmıyorum. Kaldıki bırakta kopsun ordaki insanların yerinde sende olablirdin. Empati yeteneğini geliştir biraz:İnsan ölümündne bahsediyoruz koyun öldürmüyoruz burda..

Ve blok yapılan derslerin tek güzelliği, bir sigara daha içmeyip düşünebilmek seni..A.Redif YANKI
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    ReaL_KurD bunu yazdı:

DkN bunu yazdı:
    Bıraksınlar acıtasyonu, 2. dunya savasında bosnaklar ve hırvatlar 700.000 Sırp'ı katletti, bunun hesabını kim verecek? Boşnaklar Sırpları keserken sesini çıkaran yok, gün gelip hesap dönüp Sırplar boşnakları kesince kıyamet kopar. Sırpların kestiği 9.000 nedir ki, 700.000'in yanında? Hiçbir millet kanını yerde bırakmaz mutlaka kan hakkını alır, hakkıdır. Srebrenitza da ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, babalarının dedelerinin yaptıklarının cezasını çektiler, ama milletler arası hesaplaşmalar baba dede hesabı yapmaz, 10 sene sonra da bu hesap görülür 200 sene sonra da, 1 gün sonra da, uygun zaman ne vakit gelirse artık.

Üstad tarih bilginin benden daha derin olduğu konusunda şüphem yok; ama 2. dünya savaşında 700.000 bin rakamı boşnak ve hırvatların askerî güçleri ve nüfus yoğunluğu bakımından bana biraz abartılı geldi.

boşnak ve hırvatların savaş öncesi kendi askeri gücleri ile ilgili bir olay değil, SS Handžar ve Ustasalar soz konusu. Bazı kaynaklarda bu rakam 500.000 olarak ta geçer lakin 700.000 rakamını veren kişi Hitler'in balkanlar ve guneydogu avrupa kişisel danısmanı olan Herman Naubacher. 1. dereceden olayla ilişiği olan bir kişilik.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    Dina_Kaki bunu yazdı:

DkN bunu yazdı:

[img] http://img178.imageshack.us/img178/4448/evstafievbosniaserbsboyec1.jpg [/img]

(Tutsak bosnalı bi çocuk)

Nasıl bi insanlıkla bu yazıları yazıyosun.Senin mantalitene göre bugun yahudilerinde Filistnlilere yaptığıda doğru. tarihte milletlerin yaptığı hatalardan dolayı torunlarını sorumlu tutmak ne kadar doğru bi anlayış düşündürücü.Babanın yaptığı bi hatadan doalyı senin yargılanman gibi..Sırplar boşnakalrı kesince kıyamet kopar yazmışsın adamalrı diri diri canlı mezarlara gömdüler dünya uzaktan izledi. Bu kıyamet yalnızca bizim ülkemzde kopuyo kimsenin umrunda olduğunu sanmıyorum. Kaldıki bırakta kopsun ordaki insanların yerinde sende olablirdin. Empati yeteneğini geliştir biraz:İnsan ölümündne bahsediyoruz koyun öldürmüyoruz burda..

Katledilen Sırplar için de insanlık yapın ozaman. Sırplar insan değil mi? Bu benim ortaya attığım bir görüş değil, insanın doğasında olan birşey. İnsanda intikam duygusu çok baskın olan birşeydir, hele ki mesele bu denli büyükse, milletin, halkın, ırkın söz konusu ise ne olursa olsun intikam alınır kimse engelleyemez kimse suçlayamaz. X milleti 700.000 Türk'ü katletseydi empati mi yapacaktın, yoksa intikam mı alacaktın? boş konuşmadan önce kendini onların yerine koy ki durum analizi yapabilesin. Burada iki insan arası surtusmeden degil devletler arası meselelerden bahsediyoruz, baba dede hesabı yapılmaz, yıl hesabı olmaz. 500 yıl sonra da olur, 1 gun sonra da. İnsan ölümü de koyun ölümü kadar basit birşeydir, ikiside candır, hiçbir farkı yok. Tek fark insan kendi canını alması için başkasına sebebiyet verecek kadar gerizekalıdır.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Erkek

Dkn, katliama acitasyon demen bir türk olarak doğru değil. bize yakışmaz.

Senin mantığına göre;

çanakkale şehidlerimize, boğazlıyan kaymakanına, ermeni çetelerinin doğuda kestiği vatandaşlarımıza, adına türküler yakılan yemen şehidlerimize, korede şehid düşen askerlerimize, örnekler çoğaltılabilir.

üzülmemiz acitasyon oluyor? ne işin vardı korede yemende demi ??? düz mantık...

yanlış düşünüyorsun.

daha dün,, ermeniler onca azeriyi katletti? hatırlarmısın trt2de devamlı gösterirlerdi ?

azeriler ermenilere naptıydı ?

veya çeçenler rusları katlettide ondan mu zulüm görüyorlar.

tunuslular italyanlara naptıydı ? katlettiler de ondanmı katledildiler ?

ya cezayir ?

1940 veya 60 olması lazım. belçika ~600.000 insanı katletti. afrikalılar daha önce kaç belçikalıyı katletti?

yüz bulsalardı bulgarlar trakyadaki türkleri katledecekti. bu damı acitasyon olacaktı.

kıbrısta binlerce aile katledildi.

En basitinden biz hangi milleti katlettikde geçmişte onca acı çektik??

katliam yapmak için illa geçmişte katledilmiş olmak gerekmiyor. katliam yapmak için kanı bozuk yeterli. ve bu sırplarda mevcut.

ben boşnakların sırpları katletti dediğine inanmıyorum.

o bölgede son yüzyılda onca devlet kuruldu yıkıldı. eğer katliam olsaydı, bu devletin başında boşnaklar olmazmıydı?boşnaklar azınlık değil çoğunluk olmazmıydı ?

BU konuyu merak ettim. lütfen bana kaynak göster ?? bekliyorum tamammı ?

Osmanlıya bel bağlamış hiç bir müslüman devletin katliam yaptığına inanmıyorum.öyle bişey okumuş değilim.

of:S

ya sen nasıl acitasyon dersin buna:|

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Erkek

şu an trt2de geçen gün gösterilen katliamla ilgili yayının özeti var, izleyin

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dina_Kaki
    Dina_Kaki's avatar
    Erkek
    Biz katledilen her milelte aynı gözle bakıyoruz.hepsinin yerine kendimizi koyuyoruz tasalanam sen. Milletimize yapılan hocalı, fergana katliamlarını unutmadık. Ben Bi ütüpyadan bahsedmiyorum kimse kimseden intikam alamsın demiyorum. Konuyu saptrmana gerek yok.Burda hatırlanan bi katliam var ve senin insan ölümüne doğaldır gözüyle bakmana tepki koydum..İnsan hayatyla koyun hayatnı kıyaslayamayan biri olduğun için bu sana son cevabım.Kendi dünyanda takılamya dewam et..

Ve blok yapılan derslerin tek güzelliği, bir sigara daha içmeyip düşünebilmek seni..A.Redif YANKI
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    Tuna bunu yazdı:

Dkn, katliama acitasyon demen bir türk olarak doğru değil. bize yakışmaz.

Senin mantığına göre;

çanakkale şehidlerimize, boğazlıyan kaymakanına, ermeni çetelerinin doğuda kestiği vatandaşlarımıza, adına türküler yakılan yemen şehidlerimize, korede şehid düşen askerlerimize, örnekler çoğaltılabilir.

üzülmemiz acitasyon oluyor? ne işin vardı korede yemende demi ??? düz mantık...

yanlış düşünüyorsun.

daha dün,, ermeniler onca azeriyi katletti? hatırlarmısın trt2de devamlı gösterirlerdi ?

azeriler ermenilere naptıydı ?

veya çeçenler rusları katlettide ondan mu zulüm görüyorlar.

tunuslular italyanlara naptıydı ? katlettiler de ondanmı katledildiler ?

ya cezayir ?

1940 veya 60 olması lazım. belçika ~600.000 insanı katletti. afrikalılar daha önce kaç belçikalıyı katletti?

yüz bulsalardı bulgarlar trakyadaki türkleri katledecekti. bu damı acitasyon olacaktı.

kıbrısta binlerce aile katledildi.

En basitinden biz hangi milleti katlettikde geçmişte onca acı çektik??

katliam yapmak için illa geçmişte katledilmiş olmak gerekmiyor. katliam yapmak için kanı bozuk yeterli. ve bu sırplarda mevcut.

ben boşnakların sırpları katletti dediğine inanmıyorum.

o bölgede son yüzyılda onca devlet kuruldu yıkıldı. eğer katliam olsaydı, bu devletin başında boşnaklar olmazmıydı?boşnaklar azınlık değil çoğunluk olmazmıydı ?

BU konuyu merak ettim. lütfen bana kaynak göster ?? bekliyorum tamammı ?

Osmanlıya bel bağlamış hiç bir müslüman devletin katliam yaptığına inanmıyorum.öyle bişey okumuş değilim.

of:S

ya sen nasıl acitasyon dersin buna:|

Ne saçmalıyorsun sen Allah aşkına, ben x telini çalıyorum sen y telini. Katliama acıtasyon demedim, kendileri suçsuzlarmış gibi acıtasyon yapıyorlar dedim. Kore veya yemende savaşmamızla katliamların ne alakası var, düz mantık gitsen bile bu kapıya çıkılamaz, bu ustun basarından dolayı seni tebrik ederim. Katliam katliamı doğurur gibi bir tez sunmadım ortaya görüldüğü üzere, önce boşnaklar Sırpları katletti sonra Sırplar boşnakları, eden buldu, ben sadece bunu söyledim. O yüzden, şu ne yaptı da bu onu katletti diye sorman saçmalık olmuş. Acıtasyon dediğim şeyin katliam değil katliamdan sonraki haksız davranışları olduğunu anlamışsındır umarım.

Dina_Kaki, benim gözümde her can aynı değeri taşır. Bir koyunun canı da bir insan canı kadar kıymetlidir benim için. Sen insanı insan harici canlılardan  ustun tutuyorsan senin düsüncendir beni baglamaz, buda benim dusuncem seni baglamaz. Kimse intikam almasın demiyorum diyorsun, sonra insan olumune dogal bakıyorum diye bana tepki koyuyorsun, iki cumlen birbiri ile celisiyor hocam, hem intikam hakkıdır diyip hemde intikam yani insan canı aldıgında tepki veriyorsun, nasıl iş bu?

Neyse, konu saçma sapan yerlere varmaya başladı. Okuduğunu anlama sorunu olanlar için tekrar söylemem gerekirse, katliam katliamdır. Sırplara yapılan katliama tepki vermeyip Sırpların yaptıgı katliama tepki vermenin mantıgı yoktur, katledilen Sırpların hesabını kim verecek? Sırplar insan değil mi? halkını katledenlerin halkını katlettikleri icin kimse Sırpları suçlayamaz, ama bu insanların katledildiği gerçeğini değiştirmez. Xocalı da katledilen insanlarımızın intikamını almak için elinize fırsat gecse, gönüllü olarak gidermisiniz gitmezmisiniz? gidersiniz değil mi, Sırplar da gitti. Ozaman senin vereceğin tepkinin aynısını veren adamı anla, intikam duygusu sana has değil.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Erkek

ya ne saçmalaması. alemin doğrusuyum diyorsun ama asıl saçlamayan sensin.

kaynak bekliyorum demiştim? yukardaki yazımda?  okudunmu?

sırp bulgar rus > bunlar hep katleden olmuştur. gelip sen bunlara kılıf dikiyon. bunların hiç katledildiğini duymadım?

en azından bi link ver.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

dkn büyük ihtimal olaylar yaşanırken sen yaşamıyodun nerden biliyon 700 bin olduğunu

avrupalı tarihçilerin herzamanki gibi tarihi istediklleri gibi anlatmamalrı ne malum

he bu arada konuya gelince boşnak torunların dedelerini kaplerinden unutmuşlar gibi

çünkü eurovision 2008 de boşnak halkı dedeleri nineleri kurşuna dizilen torunlar bunu untmuş olucak ki bunları yapan sırplara oyları bpşalttılar

verdiğim örneğe=(olaya oy açısından değil halk açısından bakınız)

ebedi devlet
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    sırplar kadar şerefsiz başka bi millet yok. en nefret ettiğim millet sırplardır.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
Toplam Hit: 3721 Toplam Mesaj: 27