Ssd İşe Yarıyor Mu?
-
watervay bunu yazdı
Samsung 850 evo taktım laptopa o gün bu gündür normal hdd kullanmıyorum. Çok farkediyor.
-
hdd denen arkadaşı koca koca arşiv hariç kullanmıyorum zaten artık. Ne kadar alet varsa ssd taktım. 4 tane ssd aldım, aktif olarak 3 bilgisayar kullanıyorum mac'e 2ssd takmak suretiyle heryere gömdüm :)
-
konu açmayayım dedim. Hocalar ben şimdi ssd almaya karar verdim fakat bunun yanında ssd caddy alarak kapasiteyi iyice arttırayım diyorum. Benim şöyle bir sıkıntım var bu hdd'nin çıkardığı sese ayar oluyor nefret ediyorum çok sinir bozucu geliyor bana şunu yazarken bile sesi duyuyorum :) neyse şimdi ben bu hdd'yi caddy'e takarsam yine aynı sesi duyarmıyım ?
-
selo-g bunu yazdı
konu açmayayım dedim. Hocalar ben şimdi ssd almaya karar verdim fakat bunun yanında ssd caddy alarak kapasiteyi iyice arttırayım diyorum. Benim şöyle bir sıkıntım var bu hdd'nin çıkardığı sese ayar oluyor nefret ediyorum çok sinir bozucu geliyor bana şunu yazarken bile sesi duyuyorum :) neyse şimdi ben bu hdd'yi caddy'e takarsam yine aynı sesi duyarmıyım ?
HDD yi uzaya da götürsen plaka döneceği için o sesleri yine duyarsın hocam.
-
selo-g bunu yazdı
duyarsın da o ses hayra alamet değil hocam. önemli verileri saklama içerisinde. uçabilir.
notebook hddsi lazımsa pm leyin :)
-
SkynetX bunu yazdıselo-g bunu yazdı
HDD yi uzaya da götürsen plaka döneceği için o sesleri yine duyarsın hocam.
Anladım hocam :)
-
BosphorusPasha bunu yazdıselo-g bunu yazdı
duyarsın da o ses hayra alamet değil hocam. önemli verileri saklama içerisinde. uçabilir.
notebook hddsi lazımsa pm leyin :)
Ya ben bu asusun anasını avradını.. 1.5 sene önce aldım aynı problemi yaşadım ücret iadesini yaptılar tüketici heyeti yoluyla üstüne bin koydum daha iyi bi makine aldım cihazın açılıp kendine gelme süreci 1.5 dkyı geçiyor.
-
Bende de sandisk 240 gb var 240 TL falan almıştım gayet güzel ve hızlı notebook uçuyor neredeyse para olursa samsung 950 160 gb evo alır sandiski de cd-rom yerine takarım.
-
Hocam ilk çıkan SSD lerin ömrü hakkaten kısa fakat yeni SSD ler öyle değil, hele en yeni 3d nandlılar falan 10 sene garantiyle geliyor.
2016 yılında sormanız gereken soru SSD mi alayım yoksa yüksek hızlı PCI Express SSD kartı mı takayım olmalı. Ben yakında 2. ye geçiyorum.
-
Kingston 120GB HyperX FURY SSD kullanıyorum.. yemin ederim ha hardisk ile ssd yi kıyasladınız ha bana sövdünüz hiçbir farkı yok.. SSD hayattır.. hele ki benim gibi render alma tarzı işleriniz oluyorsa SSD kraldır.. hardiski sadece depo olarak kullanıyorum sistem SSD ye kurulu ve pc canavar gibi calısıyor..
ssd nin ömrü ne kadar ? ssd işe yarıyor mu ? ssd bilgisayarı hızlandırır mı ?