Stop SOPA! 18 Ocak Site Karartma Eylemine Siz De Katılın!
-
lordvader e katılıyorum. örneğin Fileserve'den dosya indirebilmek için çalışan proxy bulmaktan şaftım kaydı. Hem çalışan hem hızlı hem de elite bulmak zorundasın. Dns işe yaramıyor çekemiyorsun. Neden elin canadalısı şakır şakır çekerken ben proxy aramak zorunda kalıyorum? Fileserve niye engellendi onu da bilmiyorum!
-
lordvader89 bunu yazdı:
----------------------------------------------------------
Peki bu tekelden rahatsız olan bir birey olarak, ne yaptın? Neden devlet denilen saçma sapan bir varlıktan senin adına yapmasını bekliyorsun? Devletlerin yönetmesine alışmışlık mı? Yoksa üşengeçlik mi?
Tekel yıkılsın, eyvallah.
Her şey ABD dışına taşınsın eyvallah.
Peki şimdiye kadar ne yapıldı? Hiç birşey.
Tahribat.com mesela, sırf boktan 2 şarkıcının burada parçası paylaşıldı diye, devletin en dandik kurumu olan Muyap tarafından mahkemeye verildi ve engellendi. Neden? Çünkü telif hakkı var. Sokayım telif hakkında. Telif hakları yalandır. Telif hakkı diye birşey yoktur. Yapıyorsan yaparsın.
Yani kardeşim durum şu;
Bugün bu işi devletin saçma sapan kurumlarına bırakırsak, ne alacağımıza, ne giyeceğimize, ne göreceğimize, nereye tıklayacağımıza izin vermelerini sağlarsak eğer, yarın o devletin kaldırdığı hortum gelir bize döner ve girer. Ki zaten sansürü yaşıyoruz senelerdir.
Ben DNS adresi yazmadan hiç internet kullanamadım biliyor musun? Yurt dışına çıktığımda yazdım mesela, orada güldüler mk.
-----------------------------Dostum, SOPA ile ilgili devletten birşey beklemiyorum. Türk Devletinden birşey beklemiyorum, çünkü Türk Devletini ilgilendirmiyor. ABD'den zaten bekleyemem, orada söz hakkım yok, vatandaşı değilim.
İnternetin ABD kontrolünden çıkması için küresel çapta birçok çalışma yapılıyor. Obama da ICAN'ın kontrolünden ABD devletini çekmeyi planlıyordu. Bu sadece küçük bir örnek. Bu fikir ilk benim aklıma da gelmedi ve inan, bu işe hukukçular, profesyoneller, AB devletleri kaynak ayırıyor. Yani hiçbirşey yapıldı demek o kadar kolay değil.
Müyap konusu ayrı ABD ve SOPA ile alakası yok. Türkiyedeki Telif hakkı konusu da ayrı. Küresel telif hakkı ayrı. SOPA ayrı. Sapla samanı karıştırmayalım. SOPA ABD'yi ilgilendiren bir yasa. Senin DNS değiştirmeni sopa etkilemeyecek. ABD vatandaşı bundan sonra başka DNS'ler kullanacak o başka mesele.
Sansüre karşıyım ama ABD tekeline de bi o kadar karşıyım.
-
şaka maka ben hala çözemedim bu nası bi yasaki aq amerikan dışındaki siteleri kapatabilme kapsamına alıyor? mantığa aykırı değilmi? şimdi çin üzerinden yayın yapan siteyi amerika nasıl kapatacak biri bana açıklaşın eyleme kayıtsız kaldım :)
-
ByTechno bunu yazdı:
-----------------------------şaka maka ben hala çözemedim bu nası bi yasaki aq amerikan dışındaki siteleri kapatabilme kapsamına alıyor? mantığa aykırı değilmi? şimdi çin üzerinden yayın yapan siteyi amerika nasıl kapatacak biri bana açıklaşın eyleme kayıtsız kaldım :)
-----------------------------Amerika dışındaki siteler kapanmıyor korkulan bu yasanın başka ülkelerce emsal alınması yoksa sallamışım sopasını demirini.
-
-
lordvader89 bunu yazdı:
-----------------------------Google: https://www.google.com/landing/takeaction/
-----------------------------Afedersin de hocam ZIP koduna ne yazacaksın?
Bu kampanya ve bu yasa TAMAMEN AMERIKA için. Hangi eyalettesin, senatörünle nasıl iletişime geçeceksin?
Verdiğin linkten bi çeviri:
There’s no need to make American social networks, blogs and search engines censor the Internet or undermine the existing laws that have enabled the Web to thrive, creating millions of U.S. jobs.
Amerikan sosyal ağlarına, bloglarına ve arama motorlarına interneti sansürletmeye veya Webin gelişimini sağlayan ve milyonlarca Amerikan işi yaratan mevcut yasaları baltalatmaya gerek yok.
Amerikan Amerikan Amerikan!
-
hay aq...
-
noluz ya lan
vimeo.com
mackolik
sahadan
livestream an itibariyle kapatılmış :|
-
Vodafone Avea Turkcell dede gecerli mi?
-
bizi ilgileniriyor mu bizle alakalı birşey varmı? ve dns ile de mi giriş yapamıyoruz?