folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder Stop SOPA! 18 Ocak Site Karartma Eylemine Siz De Katılın!



Stop SOPA! 18 Ocak Site Karartma Eylemine Siz De Katılın!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    wikipedia tümden siteyi kapatmış.


    enjoy i'm vaccinated
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

     

    Google'da korsan yasasına karşı 'siyah bant'
       
    19 Ocak 2012 Perşembe 10:00  
       
     
     
     
     
    WASHINGTON -AA- ABD Kongresine sunulan korsanlıkla mücadele yasa tasarıları, ülkede tartışma başlatırken, tasarıya yönelik protestolara desteğin giderek arttığı görülüyor.
    ABD'de, deniz aşırı ülkelerde Amerikan mallarının korsanlarını n satılmasını engelleme amaçlı, Temsilciler Meclisi'ndeki "Çevrimiçi Korsanlığı Durdurma Yasası (SOPA)" ile Senato'ya sunulan, "Entelektüel Mülkiyetin Korunması Yasası (PIPA)", teknoloji ve içerik endüstrilerini ayağa kaldırdı.
    Vikipedi'nin ardından dünyanın en büyük arama motoru Google da, "www.google.com" uzantılı açılış sayfasındaki "Google" yazısının ü zerini siyah bantla kapattı. Sitenin alt tarafında da "Kongre'ye söyle: İnternete sansür getirmesin" yazısı yer alıyor. Yazının üzeri tıklandığında da kullanıcılar Kongre'yi protesto etmeye çağırılıyor.
    Bunun yanında, ABD'deki sosyal haber servisi Reddit.com 12 saatliğine yayınlarını durdurdu. Craigslist.com da giriş sayfasına "Bu çılgınlığa bir son vermeye nasıl ve niçin yardım edeceğinizin farkına varın çok geç olmadan..." yazısını yerleştirdi. Teknoloji dergisi Wired internet sitesinde başlığını kararttı. Facebook ise sayfasını kapatmadı ama Washington bürosu tasarıyı protesto eden bir sayfa açtı. ABD'de daha birçok internet sitesinin de bu protestoya katıldığı belirtiliyor.
    Yasa tasarısına, Yahoo, Twitter, eBay, AOL gibi şirketler de ifade özgürlüğünü kısıtlayacağı ve internete sansür getireceği gerek çesiyle karşı çıkıyor.

    -Bazı Kongre üyeleri de protestoya katıldı-
    Yasa tasarısına yönelik protestolar ABD Kongresi'nde de kısa zamanda yankı bulmaya başladı.
    Demokrat Anna Eshoo ve Zoe Lofgren gibi Kongre üyeleri de internet sitelerinin eylemlerine katılarak, kendi kişisel web sayfalarını kararttı. Birçok Temsilciler Meclisi üyesi de Twitter üzerinden tasarıya muhalefetlerini dile getirdi.
    Kongre gazetesi The Hill'e göre de protestolarla Kongre'nin Senato ve Temsilciler Meclisi kanadında bu tasarılara destek azalmaya başladı.
    Cumhuriyetçi senatörler Marco Rubio ve Roy Blunt'ın, Senato'daki PIPA yasa tasarısına destek imzalarını çektiği belirtiliyor. Hatta, Temsilciler Meclisi'nde SOPA'nın ilk imzacılarından Cumhuriyetçi Ben Quayle ve Lee Terry'nin de tasarıya desteğini geri çektiği ifade ediliyor.
    Senato'daki önde gelen Cumhuriyetçilerden Jim DeMint de Twitter üzerinden yazı göndererek, bu tasarıya karşı çıktı ve tasarıların yanlış yönlere ç ekilebileceği uyarısı yaptı. DeMint, fikri mülkiyet haklarını korurken, ifade özgürlüğüne zarar verilmemesi, ekonomik büyümenin tehlikeye atılmaması ve külfetli düzenlemeler empoze edilmemesi gerektiğini kaydetti.
    Dolayısıyla, Senato PIPA'yı gelecek hafta gündeme alıp almamayı g örüşecek ama ortaya çıkan gelişmeler sonrasında bunun için gereken 60 oya ulaşıp ulaşılamayacağı şu an net değil.

    -"SOPA" Google'da ilk aranan kelimelerden oldu...-
    Teknoloji sektörünün protestosu, halk düzeyinde de işe yaramaya başlamış görünüyor. Çünkü, bugün itibarıyla Google'da en fazla aranan ilk 10 kelime arasına "SOPA" "SOPA karartması" da girdi.
    Tasarı, eğer geçerse Adalet Bakanlığı ve telif hakkı sahiplerine, arama motorlarını, telif hakkı ihlali yaptığı düşünülen sitelere ait linkleri silmeleri için talepte bulunma hakkı veriyor.
    Film ve müzik endüstrisi, film, müzik ve diğer telif hakkına tabi içeriklerin yasadışı şekilde indirilmesine son verilmesi gerektiğini belirterek, bu düzenlemeye geç bile kalındığını savunuyor. İnternet siteleri ise bunun ifade özgürlüğünün kısıtlanması ve internete sansür getirilmesi anlamına geldiği görüşünü dile getiriyor.
     

    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stux
    stux's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ekim/2008
    Erkek
    helal google a delikanlı çıktı :) bu arada yasa çıktı mı görüşülüyor mu? ne oldu sonuç nereden öğrenicez?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    böyle bir yasa geçmez.çünkü amerika o kadar salak değil.bu yasayı geçirdiği zaman server vs herşey başka ülkeye tasınacak.bu durumda amerika para kaybeder.bunu göze alamaz.çünkü amerikan ekonomis zaten çöküşte.ayrıca taşınan sitelerinde batacağı mağlum.çünkü en büyük müşterileri olan amerikan halkını kaybedecekler.herkes yabancı sitelerden alışveriş yapıyor ama gümrüğe takılmadıgı sürece..ama amerikada böyle bir sıkıntı yoktu..bu durumda sitelerdeki satış oranlarıda düşecek..

    bu yasa geçmez merak etmeyin.ama tepki göstermek şart çünkü işin ucu bizede dokunacak.emsal olarak amerika gösterilecek.. 


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ekim/2007
    Erkek

    Fuck SOPA . 

    Karartacak bir sitem olmasa bile tepki için localhostumu karartıyorum :) 


    Tbt Dersimliler Derneği Başkanı :)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2006
    Erkek

    tepki sağlam oldu bence :)

     

    aslında bu yasayı çıkaranların hangi sitlerde hesabı varsa kapatacan amk.

    gmailse onu kapatcan hotmailse onu. internetsiz kalsınlarda görsünler mk


    kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
Toplam Hit: 7085 Toplam Mesaj: 57