Su Altında Yürümek
-
https://www.youtube.com/watch?v=88H-RdhlQQE&ab_channel=okumas
bu adam nasıl bu kadar suyun altında durabiliyor hadi onu geçtik nasıl yürüyebiliyor ?
kendimizi bu yolda geliştirmek için neler yapmalıyız ? -
:) yani türkiyede neden bir insan su altında bu yolda yürümek isterki.
ama nasıl yapılıyo dersen adam orda doğmuş büyümüş ataları orda onla alakalıdır herhalde.
mesela oda bizim burdaki ovalarda yürüyemez yörüğüz oğlum biz
-
allah'ın hikmeti
-
İlkokulda gördüğün kimya dersi aslında sana bunu açıklıyor. (Boyle Mariotte)
Ciğerine havayı çekiyorsun, deniz seviyesinde 1atm'desin. 10metreye inince 2atm'desin. akciğerinin hacmi yarıya düşer.
Nötr olursun.
Daha da derine indikçe vücudundaki havanın hacmi azalacağı için negatif yüzerliliğe gelirsin.
Ayrıca oksijenin kısmi basıncı arttığı için oksijen ihtiyacını da az hissedersin.
30-40metreye dalabilirsin kısaca, ama çıkarken samba yapıp , senkop (sığ su bayılması) yer bayılırsın. (amatörler için geçerli)
-
Bu belgeseli seyrettiğimi anımsıyorum da adı aklıma gelmedi. Bu adamlar kabile. Doğuştan itibaren suyun içerisindeler ve artık evrimleşmişler. Sıradan insanların o derinlikte aynı şartlarda o kadar rahat yüzemeyeceğini dile getiriyorlardı belgeseli hazırlayanlar.
-
Bu belgeseli bende izledim hacı bunlar suyun üstünde evlerde yaşıyorlardı.Ailecek balıkçı bunlar dalıyorlar.
-
1049 bunu yazdı
Bu belgeseli seyrettiğimi anımsıyorum da adı aklıma gelmedi. Bu adamlar kabile. Doğuştan itibaren suyun içerisindeler ve artık evrimleşmişler. Sıradan insanların o derinlikte aynı şartlarda o kadar rahat yüzemeyeceğini dile getiriyorlardı belgeseli hazırlayanlar.
aynen hocam bende izlemistim, adamlar bebeklikten itibaren suda yaşıyor vucutlari adepte olmuş
-
peki uzun süre suyun altında kalmak için neler yapmalıyız önerileriniz var mı ?
-
kaldığı 2,5 dk çok aşırı bir şey değil. deniz çingeneleri diye biliyorum göz kapakları adapte olmuştu suya
-
bizde batmak için 16-20 kg ağırlık alıyoruz yanımıza vay arkadaş!.
-
Ne çiğer varmış şerefsizde,
Edit:Birde zıpkınla filan balık vurulması sanki şerefsizlik gibime geliyor,
Robinson_Crusoe tarafından 26/May/15 22:51 tarihinde düzenlenmiştir