Su Altında Yürümek
-
sanırım saf oksijenle 22 dakika tutmuş adam :D. normal oksijenle 14-15 dk tutabiliyormuş. hareket ederkende herhalde 4-5 dk tutabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=f_H4ldaSroA
izlerken boğuluyordum, cidden zor iş.
Ratbat tarafından 27/May/15 00:17 tarihinde düzenlenmiştir -
futurist bunu yazdı
bu belgeseli izlemiştim.
adam kendini bildi bileli bu işi yapıyordu. ailecek böyle bir sandal bibi birşeyin üstünde yaşıyorlar..
nasıl yapıyorsun diye dormuşlardı soru aklımda da cevap değil :)
ayrıntılı açıklayıcı bir belgesel bir kısmını izleiynce insan tam anlamıyor aklıma gelse adı yazacaktım ama :(
rekorum 20 saniye nefes tutmak
nefes alın kaç saniye tutanbiliyorsunuz yazın buraya bakalım
20 saniye yetişkin insan için çok çok az ve su altında değil dışarıda 20sn tutabiliyorsan en kısa zamanda doktora görün :) Ciğerlerimde sıkıntı olduğu halde zorlanmadan 80-90 saniye nefesimi tutabiliyorum.
-
herifin elleri ayakları bi tuhaf değilmi?
-
Hocam adam normal değil, sunucu da belirtiyor.
-
Herif uçsa, nolcak yav benim dayım da uçuyor diyeceksiniz :D
o kadar derinde tüpsüz çok iyi bir süre bence
-
20 yaşlarında iken 55 kilo ve sigara kullanmazken (arada bir içerdim) 3 dakika nefesimi tutabiliyordum.
limanın zemininde zorlanarakta olsa yürüyebiliyrdum.
fizik kurallarını bilmediğim için ve eğitim almadığım için çok olumsuz etkileniyordum. şiddetli baş ağrısı ve kan çanağı gibi gözlerim kızarıyordu.
muridlerin dediği gibi suyun altına indikçe suyun kaldırma kuvveti azalıyor sanırım. çünkü yanlış hatırlamıyorsam liman 23 metreydi ve aşşağı indiğimde yukarı çıkmak için zorlanıyordum.
birde aşağıda çok durabilmek için sadece ayaklarımı hareket ettiriyordum hemen yorulmamak için.
kol bacak hariç karın ve bel kaslarını hareket ettirince bir anda nefes alma ihtiyacı duyup panikliyordum.
ulan demek eğitim alsam burdan kıbırsa su altında gidebilirmişim ozamanlar :). yaşlandık şimdi. 1.30 dk zor tutarım heralde.
-
TeRRoR bunu yazdı
herifin elleri ayakları bi tuhaf değilmi?
aynen hocam banada orantısız gibi geldi
-
Bajaular kabilesinden bu adam, karaya sadece ihtiyaç için iki ayda falan çıkıyorlar.