Su Altında Yürümek
-
Kizilgun bunu yazdı
kaldığı 2,5 dk çok aşırı bir şey değil. deniz çingeneleri diye biliyorum göz kapakları adapte olmuştu suya
30 metre alta insene 2.5dk
-
nefes tutulur bi şekilde de anlamadıgım adam nasıl batıyor.nefesinizi tutun dalın bi süre sonra deniz sizi yukarı atıyor.havuzda da böyle.dipte durabilmek için nefesinizi vermeniz gerek.bu dalma işi nası oluyor onu anlamadım
-
Ekerci bunu yazdı
nefes tutulur bi şekilde de anlamadıgım adam nasıl batıyor.nefesinizi tutun dalın bi süre sonra deniz sizi yukarı atıyor.havuzda da böyle.dipte durabilmek için nefesinizi vermeniz gerek.bu dalma işi nası oluyor onu anlamadım
hocam sağlam dalman gerek daldıkça basınç artar ciğerlerin küçülür yoğunluk da artar bu sayede
-
Genel kuralların dışında farklı uygulamaları var hocam, konsantrasyon çok önemli bir çeşit yoga gibi.
Zıpkın ise artık herkeste var işin zevki için yapılıyor büyük küçük demeden her balığa sıkıyolar ülkemizde ne yazık ki
-
bu belgeseli izlemiştim.
adam kendini bildi bileli bu işi yapıyordu. ailecek böyle bir sandal bibi birşeyin üstünde yaşıyorlar..
nasıl yapıyorsun diye dormuşlardı soru aklımda da cevap değil :)
ayrıntılı açıklayıcı bir belgesel bir kısmını izleiynce insan tam anlamıyor aklıma gelse adı yazacaktım ama :(
rekorum 20 saniye nefes tutmak
nefes alın kaç saniye tutanbiliyorsunuz yazın buraya bakalım
-
bunu hergun duzenli egzersizle yapabilirsin, normal sigara icmeyen bir insan 45sn kadar tutabilir nefesini ben 3-4 ay calisarak 1,5dk ya kadar cikarmistim. tabi su altinda yaptigin haraketler bu sureyi azaltiyor, dunya rekoru 19dk falan.
-
Çok abartmayın arkadaşlar bu olayı,
Sigara içmeyen sağlıklı bir adam 3-4 ay günde birkaç saat çalışarak 3dakikaya yakın statik nefes tutabilir.
Biraz sualtında alıştırma yaparak da dinamik apneasını 1.5-2 dakika yapabilir.
Amaaa 3 dakika statik apneadan sonrası zor.
3 dakikaya kadar hızlıca arttırırsınız süreyi, sonrası çok yavaş işler.
3dakika 45 saniye statik apnea'm vardı yoğun çalıştığım dönemlerde. 4 dakika yapabilmek için 3 ay kadar çalıştım.
4 dakika statik apneayla da 2.5dk kadar sualtında kalabiliyordum.
İşten güçten iki yıla yakındır dalış yapamıyorum, ama ciğerler öyle kolay kolay kaybetmiyor kazandığı yeteneği.
30 metreye indiğinizde tatlı bir rahatlama hissedersiniz su altında, çünkü vücudunuzun oksijen ihtiyacı azalmış gibi gelir,
oksijenin birim alandaki değeri artmıştır. Çıkışta da tam tersi olacağı için birden vücutta açlık olur bayıltır.
İnmek değil, çıkmak mesele.
Yalnız denemeyin.
Kaan tarafından 26/May/15 23:40 tarihinde düzenlenmiştir -
2 gün önce gitmiştik öyle aramızda yarışma yapıyorduk bir kaç denemeyle 50 saniyeye kadar çıkabildim.
Birde bir abi demişti nefes alış şeklinde önemliymiş öğretmişti bana dudağını öpücük verir gibi yapıyosun o şekil havayı dolduruyosun iyicene öyle dal diyordu
doğru mudur ?
-
Hocam öyle çok da zor birşey değil bu olay. Profesyonel yüzücülük ile ilgileniyorsan senin için çok zor birşey değil.
Uzun zamandır profesyonel yüzücülük yapmadığımdan o kadar tutamam ama şu anda bile 1.5 dakika rahat tutabiliyorum, eskiden o kadar tutardım.
Yürüme işine gelince belli bir metreden sonra basınçtan dolayı daha rahat dipte durursun. Çok derin olmasa da akciğerlerine fazla nefes almadığın sürece batarsın. Yürüme işi de o kadar zor değil tabanda dengeni sağladıktan sonra. Farkındaysan elleri ile dengesini sağlıyor.
İşin asıl garibime giden tarafı langırst diye inip kulaklarının basınçtan ağrımıyor (ya da ağrıdığını belli etmiyor) olması.
-
belgesel adı: human planet...