Sürekli Bilgisayar Başında Oturanlar
-
Ayakları yatağa uzatıp , kıçı sandalyeye veriyorum tüm ağırlığıyla , yirmi dakikadan sonra bir kalkıyorum , kıçım uyuşmuş . Et kessen hissetmem , öyle böyle değil yani.
-
Valla her pc kullanıcısı gibi bende de aynı dertten var. Farkında olmadan mouse kullanırken kolumu kasıyorum. Sonuç : Omuzda tendinit. Fizik tedavi doktorunun yaptığı iğne ile 2 aylık geçici rahatlama. Boyun ağrıları için ara sıra boyun egzersizi yapmak iyi geliyor. Eğer parmaklarınızda uyuşmalar başlamışsa iş daha da ciddiye biniyor. Carpal tunnel denilen bi hastalığa yakalanabilirsiniz. bu da ameliyata kadar gidebiliyor. Pc kullanırken 1 saatte bir en az 15 dakikalık molalar vermek gerekir. Ama hangimiz buna uyarız bilemiyorum. Hepimize geçmiş olsun.
-
C_e_Z_a bunu yazdı:
-----------------------------
çözüm 1 = Alın bi laptop yatarak görün işinizi
-----------------------------abi o da olmuo :S okul yok, i$-güç, yok. pc ba$ında sabahlamaktan zombi gibi olduk :S yatarkende beline agrı girio insanın belli bi süre sonra :S
-
Laptop ta çözüm değilki. O touchpad yokmu adamın bileklerini mahvediyo bi müddet sonra.
-
spyrex bunu yazdı:
-----------------------------şimdi hacı pc basındayken üzerine oturdugun cisim ile ilgili aslında.normalde dik oturmak lazım belin kambur olmaması acısından.
koltugun rahat olacak veya sandalyen.cunku adı uzerinde surekli oturuyoruz bagımlılık oldu bikere.
e o zaman aldık mı adam gibi bi de oturak almalıyız rahat şöyle güzel bi koltuk.
yaz da geldiki 24 saatimin en az 15 saaatini belki 12 saatini pc basında gecirecem.cogu zaman sabahlayacam.
bunları dusunmek guzel.sonucta bel de bizim omuz da bizim, hepsi bizim :D
Hocam bi yerde okumu$tumda ben bu işte pc ba$ında oturmayla ilgili
cok rahat bi sandalye,koltuk olmaması lazımmı$
zararlıymış yani. -
Metanet bunu yazdı:
spyrex bunu yazdı:
-----------------------------şimdi hacı pc basındayken üzerine oturdugun cisim ile ilgili aslında.normalde dik oturmak lazım belin kambur olmaması acısından.
koltugun rahat olacak veya sandalyen.cunku adı uzerinde surekli oturuyoruz bagımlılık oldu bikere.
e o zaman aldık mı adam gibi bi de oturak almalıyız rahat şöyle güzel bi koltuk.
yaz da geldiki 24 saatimin en az 15 saaatini belki 12 saatini pc basında gecirecem.cogu zaman sabahlayacam.
bunları dusunmek guzel.sonucta bel de bizim omuz da bizim, hepsi bizim :D
Hocam bi yerde okumu$tumda ben bu işte pc ba$ında oturmayla ilgili
cok rahat bi sandalye,koltuk olmaması lazımmı$
zararlıymış yani.
-----------------------------hacı çok rahat demedim ki siz de isteginize göre alırsınız.yani gidipte kazık gibi sandalyede oturmayı kimse istemez.yani vücut bu başka bişeye benzemiyor.masaustu pc deyken cok durdugumda boynumu oynatamıyordum.fazla kasıyoz ondandır.ama şimdi alıştık laptop dsktop felan.rahat oluyo yani koltugu da istege göre alın dedim çok rahat da sanki pamuktan koltuk demedim :) Selametle...
-
HighNitro bunu yazdı:
uzun boylu isen 1.80 ve üzeri omuz kısmın ileride kabur gibim yada hafif eğik yürürsün yolda ve duruşun öyle kalabilir..
-----------------------------ben bu adamı bır yerden tanıyorum. :)
Edit: adamlar 1 saatte 15 dakıka mola demıs ben o molayı 4-5 saatte artık ıdraramı tutamayacak duruma gelırsem yada bırı acıyıp onume yemek koymazsa yemegımı alıp gelene kadar ancak kullanmıyorum bıle tas catlasın 5 dakıka sonra gene yumul...
-
sanane bunu yazdı:
Laptop ta çözüm değilki. O touchpad yokmu adamın bileklerini mahvediyo bi müddet sonra.
-----------------------------usb mouse var, yok mu sizin oralarda :F
-
yatarken usb mouse u duvarda mı sürükleyecen ? yatarken kullanmaktan bahsetmiş arkadaşlar ;)
-
sanane bunu yazdı:
yatarken usb mouse u duvarda mı sürükleyecen ? yatarken kullanmaktan bahsetmiş arkadaşlar ;)
-----------------------------ba$ımın altına dik bi yastık, dizler kırık, pc dizimin üstünde :D mouse yataın üstünde :D geçinip gidiorz :D