Sürekli Bir Yorgunluk Halinin Olması
-
unbalanced bunu yazdınoname bunu yazdı
Uyku düzensizliği, gece uykusu alamama, vitamin eksikliği, beslenme sıkıntıları, uykusuzluk, spor yapmamak, gün içinde az hareket, aşırı mental yorgunluk, sigara
Beğendiğin sebepleri seçip al, üstüne git çöz hacı
sigara (ve alkol) yok hocam bende ama diğerleri var.. o zaman sebepler bunlar diyorsun? sen hatırladığım kdarıyla eczaneciydin bu arkadaşların bahsettiği Supradyn ı tavsiye ediyor musun?
@terror, samaccc;
daha önce yani baya önce pharmaton mu neydi onu kullanmıştım biraz ama bir halta yaramamıştı :) bi de bu ilaç baya pahalıymış ya :D türkiyede 14 tl diyor da burda 45 tl :D
Yok hacı eczaneci falan değilim profesyonel öğrenciyim an itibariyle :D
edit / nerede yaşıyordun?
noname tarafından 26/Eki/14 17:52 tarihinde düzenlenmiştir -
hacı yanlız yaşıyorsun sanırım.
şimdi bende yıllarca yanlız yaşadığım için seni iyi kötü anlıyorum.
öncelikle beslenme düzensizliğinden oluyor. daha sonra gerçek uykuyu alamadığın için böyle oluyor.
az düzene sok uyku ile yemeği. mesela yemeğin vucuda yarayacağı saatlerdeye yemeğini. onların dışında halsiz his edersin.
birde çavuşu tokatlamayı kes biraz. bırak kendi haline vucudun kendini toparlayana kadar idare et.
-
http://www.eczanemizde.com/?urun-6283-Pharmaton-30-Kapsul.html
su iç, düzenli uyu, aylak aylak evde yatma çık dolaş sosyal ol, mümkünse ufaktan spora başla.
-
sağolun arkadaşlar baya bir cevap verdiniz tek tek vermek yerine toplu cevap vereyim :)
genel olarak anladığım kadarıyla iş beslenme ve uykuda bitiyor. bunun yanında stres de önemli bir faktör ve spor yapmak gerek. Ne kadar düzene sokabilirim kendimi bilemiyorum. Baya bir yoğun çalışıyorum. Hem okul, hem iş hem de almanca öğreniyorum. Bir de arada insanlara bazı konularda yardım ediyorum. Bunlar olunca insanın kendine ayıracak vakti olmuyor pek.
beslenme konusunda işte sebze yemekleri yapmayı öğreneyim en iyisi :) gerçi patlıcan falan sevmem ben :D ev arkadaşlarım iyi besleniyor valla. ikisi de alman kültürüyle büyüdüğü için tuhaf tuhaf şeyler yapıyorlar çözemedim ne yaptıklarını :D ama nasıl doyuyorlar onla da anlamıyorum.. kahvaltıda sucuklu/sosisli yumurta yaptım diye kız yadırgadı beni :D nasıl sabah sabah et yiyebiliyorsun dedi. O an dank etti, sabah et yenir mi diye? Ama bizde kültür olmuş yeniyor yani :D
bu gece uyku meselesi önemli, bilincindeyim ama işte zamanı yetiştiremediğim için bazen geç saatlere kadar uğraşıyorum.
Spor için de artık zaman ayrıcağım bir şekilde. Çünkü eskiden biliyorum spor yaptıkça insan daha dinçleşiyor. Yazılımcı adamın hareketli bir işi olmadığı için hantal bir yapıya bürünüyor zamanla. Türkiyedeyken halısahada maç yapardık ama burada öyle bir şansım yok henüz :)
yemeklerde kesinlikle margarin ve ayçiçek yağı kullanmıyorum. terayağı ve zeytin yağı kullanıyorum. Bunun etkisi büyük sanırım, sağlık açısından önemli. Ama yine de daha iyi beslenmek lazım. Bu durumda en iyi şey evlenmek olsa gerek :)
bu vitamin haplarını bir sorayım arkadaşa, onla birlikte gidip alırım bir tanesinden. Belki faydası olabilir.. Ben tavuk çiğerini çok severdim ama burada hiç göremedim ciğer.. bi ciğer var ama dana mı yoksa domuz mu diye almak istemiyorum :)
Valla anne-babadan uzak yaşamak zor cidden. Kötü alıştık hep birilerinin arkamızı kollamasına.. Şimdi de onun eksikliğini yaşıyorum.. Kıymetini bilin yani
tüm yazanlara teşekkür ediyorum arkadaşlar
-
benim yazacaklarımı arkadaşlar zaten belirtmiş hap kullanmak hariç hepsine katılıyorum.
tekrar olmasın sadece şunu yazacağım sein yaptığın yemekler kızartma makarna bunlar insanda ağırlık hissi verir. bir yemek ne kadar ağırsa mide o kadar fazla çalışır. çok çalışan organ kan toplar ve kandaki oksijen miktarı düşüer ve bu yüzden uyku ve yorgunluk verir. bu yüzden iftardan sonra herkes bayılıyor.
neyse yemek hususunda kızartma değil haşlama yersen
salata ağırlıklı birşeyler yaparsan çorbalar genelde yapımları basittir. daha az yorgunluk olur.
gözünde büyütme bazı yemekler pratikleşince çok kolaydır. yapım kolaylığını gösteren yemek kitapları var..
bazılarını yapıp dondurabilir acil durumlarda hemen çıkarı ısıtabilirsin
son zamanların en popüler yemek blogunu da paylaşayım bitsin:
yeni keşfettiğim güzel bir site:
http://www.24kitchen.com.tr/arama/tarifler?main_ingredient=87
-
İyi kaliteli bir balık yağı al birde decavit al 60lıklarından yeterli olur
eğer sana fazla külfet olmayacaksada birde pharmaton
erebos tarafından 26/Eki/14 19:33 tarihinde düzenlenmiştir