Sütlü Melemen Pastörize Vs Hacer Ana
-
tavaya zeytinyağı koyup soğanımızı kavuruyoz, kaşıkla eziyoz yağla bütünleşiyo, üstüne rendelediğimiz domates biber ve mantarı atıyoz :P kapatıyoz iyice pişiyo. sonra bunları iyice karıştırıp içine süt döküyoz on dakka karıştırıyoz sütle birlikte iyicene pişiyo ve son olarak yumurta kırıyoz tuz atıyoz yine karıştırıyoz süper melemen yapmış oluyoz.
Normally hacer anadan inek sütü alır kaynatırız kaynatma karıştırma esnasında 3 litrelik süt 2.5 litreye iner sütün tadı birazcık tuzlu olur, hacer ana topu dikmiş oğlu inekleri satmış, sütü marketten aldım pastörize inek sütü... melemene döktüm karıştırıyorum o da nesiii? süt kesti hemen son kullanma tarihine baktım oo daha bisürü zaman var bir bardak içtim gayet güzel peki neden kesti süt? kaynatma süt kesilmiyodu yoksa biz bozuk süt mü içiyoruz? Pastörize süt sağlıklı değil mi? Bundan sonra şaahane sütlü melemenler yapamayacakmıyım efsanenin sonumu geldi?
-
başka bi kutu süt açtım kahvenin içine döktüm yine aynısı oldu, ülker almıştım yarın pınar ve sütaşla deniycem garip |:
-
iyiki gelmemişin yanımıza yorum yok :P
-
ibosoft bunu yazdı:
-----------------------------
iyiki gelmemişin yanımıza yorum yok :P
ehuheheuhe süpersin baba...akşam akşam daha güsel konular yokmu açacak bide melemen ne ya menemen onun adı lütfen menemen :D -
niye ya ben güzel yemek yaparım, macur yemeği diye bişey duymadın galiba, kuruyu da güzel yaparım da babam evin atmosferini değiştiriyo sera etkisi yaşıyoruz ramazanda hafif yemekler iyi oluyor, süt neden kesti acaba 2.00 da yemek yapıcam 3.46 da ev ahalisini sahura kaldırıcam sonra uyuycam kolay yemek yapılıyo sanıyosunuz siz dimi yerken kolay bize zahmet size afiyet, komplex yemekleri bulanları sopayla dövmek lazım neyinize yetmiyor çorba makarna salata, sarmaymış, mantıymış, ömrümüzü yiyonuz.
-
En kısa Sürede Evlen.!
-
esk'demisin abla macur felan?
-
bangbaaaaaaaaaaannnnnnnnngggg allahina gurbann bana yemek tarifi verrr :D
aq msn listemdekiler bilir bikmislardir her gün soruyom ahauah :D
biktim la her gun pilav et tavut pattes makarna eheuehe simdide canim biber dolmasi çekti bee :S
-
melemen e tuz attığın için süt kesilmiş olabilir mi?
-
abla baba ya söylede seni eversin. bak basına vurmuş :)
-
GrayWolf bunu yazdı:
-----------------------------bangbaaaaaaaaaaannnnnnnnngggg allahina gurbann bana yemek tarifi verrr :D
aq msn listemdekiler bilir bikmislardir her gün soruyom ahauah :D
biktim la her gun pilav et tavut pattes makarna eheuehe simdide canim biber dolmasi çekti bee :S
ben karnı yarık biliyorum söylümmü sana nasıl yapıldığını :D