Tablodaki (Hücredeki) Uzun Kelimeyi Kesme
-
bi türlü çözemediim bi problem.
eğer tabloda "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" şeklinde bi yazı varsa ve bu yazı tablo'nun genişliğini aşıyosa bunu otomatik olarak kesip altsatıra indiren bri şeyler yapmam lazım. yani:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaa
şeklinde yazması lazım eğer boyutu aşıyosa..word-wrap gibi şeylerle chrome ve internet explorer'da çalışan bir şey buldum
ancak bunlar firefox'ta çalışmıyor. firefox'ta da sorunsuz çalışan bir yöntem var mı bildiğiniz?
-
table' ye width height koyarsan table uzamaz. uzun satırlarda aşağı kayar.normali bu, hadi yine uzadı diyelim.
table nin içini aşağıdaki gibi yap. kaç bölmeli onuda soylesen iyi olurdu.
örnek:
<table width="878" height="81" border="2" bordercolor="#663366">
<td width="850" height="79"><div align="center">mesajjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauzunsatırlaraşağııkayarrrrrrrrrrrrrrr</div></td>
</table>
gibi...
-
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa olarak denersen aşaya atmaz naparsan yap ama aaaaaa aaaaaaaa aaaaaaa kelime kelime olduğu zaman fazlalığı aşaya atar :)
-
cracker bunu yazdı:
-----------------------------
table' ye width height koyarsan table uzamaz. uzun satırlarda aşağı kayar.normali bu, hadi yine uzadı diyelim.
table nin içini aşağıdaki gibi yap. kaç bölmeli onuda soylesen iyi olurdu.
örnek:
mesajjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauzunsatırlaraşağııkayarrrrrrrrrrrrrrrgibi...
-----------------------------yazdığın şey bütünse aşağı atmaz hocam :)
-
hocam css le taşan kısmı gösterme yada scroll ile hallet öyle bi kelime nerde kullancan bide merak ettim =)
edit : illa kescem diyosan hocam asp, php neyse artık karekter sayısına göre 50 harfte bir boşluk bıraktır
html kendi kesmiyo maalesef
-
Yanlış hatırlamıyorsam div tagıyla cümle kesme olayı sorunsuz çalışıyorlardı tarayıcılarda. Çok zor bir iş söyleyeceğim belki ama hatta uğraştığın şeyi tamamiyle başa alman bile gerekebilir div kullan.
-
hmm div iyidir hakkaten ama öyle bi özellik olduğunu bilmiyodum bütünü ayırabildiğini ?
-
regex ile yazılırda enteresandır geçen sene yeni yöntemler bulmaya çalıştığım regex'i unutmuşum 1 senede :S
edit:ben veritabanı tablosu sandım.Hocam tablo'nun genişliğini belirtirsen kendliğinden aşşağıya düşer zaten.
-
kendiliğinden aşağı düşer diyen arkadaşlar:) mesajımı dikkatlice okumadınız sanıırm
eğer cümle aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gibi boşluk olmayan bir şeyse ve tablo boyutu bu cümlenin sığacağı kadar buyuk değilse aşağı inmiyor uzuyor:) deneyin görün.. bunu nasıl hallediyolar merak ettim:D
-
php kullanırsan çok basit.
-
MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------
hmm div iyidir hakkaten ama öyle bi özellik olduğunu bilmiyodum bütünü ayırabildiğini ?
-----------------------------Evet bir kontrol edeyim dedim. Divde "word-wrap: break-word;" css özelliği FF4.0, IE8, Opera/9.80 tarayıcılarında boşluk olduğunda boşluktan, boşluksuz olduğunda fazla kısmını aşağı doğru kesmek üzere sorunsuz çalışıyor. Herhangi bir web sitesinde kullanacaksanız özellikle düşük ve üst versiyonlarda uyumluluğunu araştırmanızı tavsiye ederim. Tasarımın temelinde kullanıdığında nasıl olsa güzelcene kesiyor diye ilgilenilmediğinde bayağı büyük bir problem çıkabilir.
@alp;
elineki kodu bozmak istemiyorsan tablo hücrelerinin içlerini aynı büyüklükte olacak şekilde divlere değer vererek ile doldurabilirsin. Böylece uzun sözcükleri istediğin gibi alt satıra kaydırabilirsin. Uyarayım burada, tablo hücreleri içinde kullandığın divlere genişlik değeri vermez isen hücreyi zorlayacağı için cümle kesme işlemi yapmayacaktır. Fakat tablon esnek ise(nitekim kolayca düzene sokma özelliğini kullanmıyorsan table'ın zaten niye table kullanıyorsun? :D) divlerin boyutlarına atama yapman gerektiği için javascript ile desteklemen gerekecektir div genişliklerini.