folder Tahribat.com Forumları
linefolder Html - CSS - XML - JavaScript - Ajax
linefolder Tablodaki (Hücredeki) Uzun Kelimeyi Kesme

Tablodaki (Hücredeki) Uzun Kelimeyi Kesme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

gVeR bunu yazdı:
    -----------------------------

Javascriptle, atıyorum 65 karakterden sonrasina linebreak eklettir ya da php ile. Browsera güvenmen mantiksiz şuan için.

bu sorunun yaşandığı yerde ajax ile surekli guncelleme var, her guncellemeden sonra o js fonksiyonunu çağırmak gerekir. ajax içinden bu mumkun değil, dışarıdan da bi artçı şey lazım fonk. çağırmak için dolayıysıla kafama yatmadı.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

Andrei bunu yazdı:

alp abi, Deutscher Ingenieur'un yazdıgı cevabı bir incele istersen, mantıklı geldi bana.

http://www.fatihhayrioglu.com/satir-donusuword-wrap-firefox-sorunu-nasil-cozulur/

denemiştim bunu, zaten konunun yorumlarına bakarsan patlamış.

ama tekrar deneyeceğim hatrın için:)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

alp bunu yazdı:

PcK0 bunu yazdı:

MaTRiXe bunu yazdı:
    hmm div iyidir hakkaten ama öyle bi özellik olduğunu bilmiyodum bütünü ayırabildiğini ?

Evet bir kontrol edeyim dedim. Divde "word-wrap: break-word;" css özelliği FF4.0, IE8, Opera/9.80 tarayıcılarında boşluk olduğunda boşluktan, boşluksuz olduğunda fazla kısmını aşağı doğru kesmek üzere sorunsuz çalışıyor. Herhangi bir web sitesinde kullanacaksanız özellikle düşük ve üst versiyonlarda uyumluluğunu araştırmanızı tavsiye ederim. Tasarımın temelinde kullanıdığında nasıl olsa güzelcene kesiyor diye ilgilenilmediğinde bayağı büyük bir problem çıkabilir.

@alp;

elineki kodu bozmak istemiyorsan tablo hücrelerinin içlerini aynı büyüklükte olacak şekilde divlere değer vererek ile doldurabilirsin. Böylece uzun sözcükleri istediğin gibi alt satıra kaydırabilirsin. Uyarayım burada, tablo hücreleri içinde kullandığın divlere genişlik değeri vermez isen hücreyi zorlayacağı için cümle kesme işlemi yapmayacaktır. Fakat tablon esnek ise(nitekim kolayca düzene sokma özelliğini kullanmıyorsan table'ın zaten niye table kullanıyorsun? :D) divlerin boyutlarına atama yapman gerektiği için javascript ile desteklemen gerekecektir div genişliklerini.

hocam benim neden table kullandığımı sen boşver:) bu kadar şey yazmaya gerek yok. bi örnek varsa elinde paylaşırsan, gerekli denemeleri yaparız. işe yarıyor mu yaramıyor mu görürüz.

bir önceki mesajda dediğim gibi. firefox dışında tarayıcılarda sorunsuz bi şekilde hallettim ama firefox'ta böyle bi sorun oldu

Deneme yapıyormuşsun bunu görmedim. Tasarım yaparken table kullandığında emeğine yazık olur. Tabi düşüncesizce davranıyorum ben dimi? Ne yiyorsan ye. Niye adam yerine koyup bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorsam..

Sadece bi imza..
Toplam Hit: 3921 Toplam Mesaj: 24