Tablodaki (Hücredeki) Uzun Kelimeyi Kesme
-
teşekkürler güzel bilgi pck0
-
table { table-layout:fixed; width:100%; overflow:hidden; white-space: pre-wrap; /* css-3 */ white-space: -moz-pre-wrap; /* Mozilla, since 1999 */ white-space: -pre-wrap; /* Opera 4-6 */ white-space: -o-pre-wrap; /* Opera 7 */ word-wrap: break-word; /* Internet Explorer 5.5+ */ }olarak denesene bi haci.
-
MaTRiXe bunu yazdı:
-----------------------------
teşekkürler güzel bilgi pck0
-----------------------------Rica ederim. AbdullahAzad daha iyisini vermiş. Tam table için gerekli css özelliğini vermiş. "table-layout:fixed;" bu kod ile tablonun ya da sütunun sahip olacağı ilk genişliği sürekli alt hücrelerde değişmeden kullanmamızı sağlıyormuş. Güzel.
-
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-
sevgili kardeşlerim :D ben zaten chrome ve ie'de sorunsuz çaıştırdım word wrap'i..
Sorun Firefox'ta, Chrome ve ie'de çalışırken firefox'ta kesme işlemi yapmıyo..
SORUN FIREFOX'TA...
SORUN FIREFOX'TA...
-
PcK0 bunu yazdı:
MaTRiXe bunu yazdı:
hmm div iyidir hakkaten ama öyle bi özellik olduğunu bilmiyodum bütünü ayırabildiğini ?
-----------------------------Evet bir kontrol edeyim dedim. Divde "word-wrap: break-word;" css özelliği FF4.0, IE8, Opera/9.80 tarayıcılarında boşluk olduğunda boşluktan, boşluksuz olduğunda fazla kısmını aşağı doğru kesmek üzere sorunsuz çalışıyor. Herhangi bir web sitesinde kullanacaksanız özellikle düşük ve üst versiyonlarda uyumluluğunu araştırmanızı tavsiye ederim. Tasarımın temelinde kullanıdığında nasıl olsa güzelcene kesiyor diye ilgilenilmediğinde bayağı büyük bir problem çıkabilir.
@alp;
elineki kodu bozmak istemiyorsan tablo hücrelerinin içlerini aynı büyüklükte olacak şekilde divlere değer vererek ile doldurabilirsin. Böylece uzun sözcükleri istediğin gibi alt satıra kaydırabilirsin. Uyarayım burada, tablo hücreleri içinde kullandığın divlere genişlik değeri vermez isen hücreyi zorlayacağı için cümle kesme işlemi yapmayacaktır. Fakat tablon esnek ise(nitekim kolayca düzene sokma özelliğini kullanmıyorsan table'ın zaten niye table kullanıyorsun? :D) divlerin boyutlarına atama yapman gerektiği için javascript ile desteklemen gerekecektir div genişliklerini.
-----------------------------hocam benim neden table kullandığımı sen boşver:) bu kadar şey yazmaya gerek yok. bi örnek varsa elinde paylaşırsan, gerekli denemeleri yaparız. işe yarıyor mu yaramıyor mu görürüz.
bir önceki mesajda dediğim gibi. firefox dışında tarayıcılarda sorunsuz bi şekilde hallettim ama firefox'ta böyle bi sorun oldu
-
alp abi, Deutscher Ingenieur'un yazdıgı cevabı bir incele istersen, mantıklı geldi bana.
http://www.fatihhayrioglu.com/satir-donusuword-wrap-firefox-sorunu-nasil-cozulur/
-
Javascriptle, atıyorum 65 karakterden sonrasina linebreak eklettir ya da php ile. Browsera güvenmen mantiksiz şuan için.
-
Asp yazıyordun sen, asp fonksiyonu ya da javascript fonksiyonu kullanarak çözebilirsin.
Mesela bir satıra en fazla 1000 karakter sığıyorsa fonksiyon ile 1000'li 1000'li alt satıra atarak geri yolla.
<%=KarakterKes(ds["ornek"]) %>
-
wking bunu yazdı:
-----------------------------Asp yazıyordun sen, asp fonksiyonu ya da javascript fonksiyonu kullanarak çözebilirsin.
Mesela bir satıra en fazla 1000 karakter sığıyorsa fonksiyon ile 1000'li 1000'li alt satıra atarak geri yolla.
<%=KarakterKes(ds["ornek"]) %>
ajax işin içindeyken asp ile string işlemi sıkıntı yaratıyo.
şöyle ki
örnek olarak ü harfi tek karakterken ikiye donuyo. eğer string hem turkce hem normal karakterleri içeren bir şeyse iş iyice karışıyo. çünkü bazen bölmek istediğin yer tam olarak
à ve Ŷ karakterlerinin ortasına geliyo. oraya linebreak attığın zaman ş harfini kaybediyosun. onu da çözmek için bişeler yazmıştım önüne ve arkasına bakarak ona göre karar verdiriyodum ama açıkçası bu sorun için bu kadar çok kasmanın gerekli olmadığını dusundum. lakin chrome ve ie'de sorunsuz çalışıyo word wrap sorun sadece firefox.
alp tarafından 26/Mar/13 16:24 tarihinde düzenlenmiştir