Taekwondo‘Ya Başlıyorum
-
Mycity bunu yazdı:
-----------------------------Bence en iyisi aikido :D
-----------------------------bencede hacım..
-
Brazilian Jiu-jitsu forever!!!
-
ben wing-chuncuyum.. önerim kesinlikle odur.. net bir şekilde felsefesi minimumda sokak dövüşü, hiçbir fantastik hareketi olmadan elinde ne varsa silah olarak kullanmayı öğreten, karşındaki adam ne kadar güçlüyse onu o kadar kısa sürede indirebileceğini gösteren bir dövüş tekniği..
onun dışında kick box da çalışıyorum ama wing chunun yeri benim için bambaşka.. eğer bulunduğun şehirde öğreten varsa en az bir ders gidip denemeni şiddetle öneririm..
yoksa şahsi fikrimce JJ ve muay thai combosu..
-
taekwondo bunu yazdı:
-----------------------------dogru ve isabetli karar almışsın yukarda 6 ayda müsabık olan kickbox culara aldırma kafana takılan her haltı sorabilirsin bu branşta ve taibox&Wushu la alakalı
teknikleri doğru öğren illaki hocadan uygulamasını gör. çünki bu iş çok tekrar ve hareketi dogru yapmayı gerektirir dogru yapamassan saten kickboxcu tekmesi atarsın topa vole çakar gibi halbuki doğru tekme en kısa yoldan en süratli rakibi bulandır !! ve bunu ögrenmek için dogru adrestesin bu sıralar bürodan işten güçten ve kpss den fırsat bulamıyorum pm at takıldın yerde
-----------------------------Herkes kendi branşını övüyor, sanırım yazdığın 6 ayda müsabık olan kickboxcuda ben oluyorum.
Ben ringde bile dövüşebilen taekwondocu görmedim Muay Thai maçımda karşıma taekwondocu bir şahıs çıktı birtek benim değil başka kulüpten Muay Thai sporuyla uğraşan arkadaşlarımında aynı şekilde karşılarına taekwondocular çıktı ne yumruk atmayı bilirler ne savunma yapmayı bilirler. Hepsi ilk raund döküldü birinin çenesi kırıldı diğeride ne yazıkki öldü.
-
CAgAtAy bunu yazdı:
-----------------------------taekwondo bunu yazdı:
-----------------------------dogru ve isabetli karar almışsın yukarda 6 ayda müsabık olan kickbox culara aldırma kafana takılan her haltı sorabilirsin bu branşta ve taibox&Wushu la alakalı
teknikleri doğru öğren illaki hocadan uygulamasını gör. çünki bu iş çok tekrar ve hareketi dogru yapmayı gerektirir dogru yapamassan saten kickboxcu tekmesi atarsın topa vole çakar gibi halbuki doğru tekme en kısa yoldan en süratli rakibi bulandır !! ve bunu ögrenmek için dogru adrestesin bu sıralar bürodan işten güçten ve kpss den fırsat bulamıyorum pm at takıldın yerde
-----------------------------Herkes kendi branşını övüyor, sanırım yazdığın 6 ayda müsabık olan kickboxcuda ben oluyorum.
Ben ringde bile dövüşebilen taekwondocu görmedim Muay Thai maçımda karşıma taekwondocu bir şahıs çıktı birtek benim değil başka kulüpten Muay Thai sporuyla uğraşan arkadaşlarımında aynı şekilde karşılarına taekwondocular çıktı ne yumruk atmayı bilirler ne savunma yapmayı bilirler. Hepsi ilk raund döküldü birinin çenesi kırıldı diğeride ne yazıkki öldü.
-----------------------------
Adam öldü federasyonda oradaki kimsenin gotunden kan almadi oyle mi? -
Mylitta bunu yazdı:
CAgAtAy bunu yazdı:
-----------------------------taekwondo bunu yazdı:
Adam öldü federasyonda oradaki kimsenin gotunden kan almadi oyle mi?
-----------------------------Maça çıkarken ailelerin imzası gerekiyor kardeşim. Ayrıca kasti birşeyde yoktu taekwondocu çocuk ringe çıkmış karşısınada Muay Thaici bir arkadaş çıkmış çocuk ilk raund beyin kanamasından öldü.
-
6 sene taekwondo sporu yaptım. Siyah kuşak sınavlarına girme gereği duymadım, kırmızı siyahım. Sinirli bir karekterin varsa gerçekten işe yarıyor sakinleştiriyor. Yakın mesafe ile ilgili pek birşey öğretmiyorlar genelde. Ayrıca belirli bir esnekliğe kavuşana kadarda pek bir zevkle yapıcağını söyleyemem. Ama yeterli esnekliğe kavuşunca tat almaya başlarsın. Ayrıca ayakların başlarda çok acıyacak :) Ben 12 yaşında başladığımdan esneklikden yana pek sorunum olmamıştı. Fakat şimdi sıkıntısını çekiyorum, 4 seneden beri salonlardan uzağım. Benim tavsiyem eğer başlar ve devam edersen yakın mesafe el vuruşlarını da öğrenmen. Musabıklara ayak tekniklerinden başka birşey öğretmiyorlar. Pumselerle de siyah kuşak olucağım diye vaktini harcamanı tavsiye etmem. Teknikleri doğru şekilde öğren gerisi zamanla gelir. Senin için tek gerekli olan sabır.
-
Güreşe git hoca ondan felsefik olan başka spor yoktur. :) Künde, çırpma ile dolu feci bir spordur. İlk gün bile maça çıkarsın o derece yani. İnsanın bel keğimi çatırdıyor resmen. Özellikle künde favorimdir. Hem güreş güç sporu olduğu kadar teknik sporudur da. Herşey güçte bitmiyor. Kurallarda basit hoca belin yere gelmeyecek o kadar. Ne o öyle yok dan man kuşak filan renkler hex kodları hangi kuşaksın #000000 kuşak bilmem kaçıncı dan. :) Tabi saygım sonsuz ama sabır isteyen işler ondan çok küçükken başlanılması gereken şeyler bence. Güreş basit hoca dalıyorsun direkt. :D
-
masaaki hatsumi,harunaka hashino,tanamura,trank dux,juseppe morabito bu adamların oluşturdukları ekollerden birine git istanbulda masaka hatsuminin öğrencisivar ercan şarbat die bi herif istanbuldaysan ona git
-
Çocukken, bruce lee 'mi döver van damme 'ı döver gibi tartışmalar oluyordu onlar geldi aklıma :)))))))