Taekwondo‘Ya Başlıyorum
-
Uzun zamandır bi kurs tipi birşeye gitmek istiyordum aslında.
Yoğun ders programlarından biraz kafamı kaldırıp rahatlayacak birşeye ihtiyacım vardı. Gitar vs... düşündüm önce, yok olmaz.
Sonra taekwondo dediler. oraya git bi ebeni s.ksinler önce alışırsan iyi bir kafa dağıtma olur ayrıca vücuda ve zihne sadladıgı yararlar da cabası dediler.
Bi deneyeyim dedim.
Forumda hatırladıgım kadarıyla siyah kuşak müridler vardı.
Tavsiyelerine ihtiyacım var...
-
Yahu Yıllarını vermen gereken bişiye neden gireişiyorsun ki ? Git adam gibi Kick box a 6 ay sonra ringi tad.
-
NaZi_ bunu yazdı:
-----------------------------Yahu Yıllarını vermen gereken bişiye neden gireişiyorsun ki ? Git adam gibi Kick box a 6 ay sonra ringi tad.
-----------------------------sevmiyorum otürleri hocam. bu daha çok ilgimi çekiyor.
-
Stilsiz sitil zamanını illa harcamak istiyorsan bunu seç :|
-
Büyük hata yapmışsın
-
hata yaptıysam nedenlerini de yazarsanız sevinirim hocalar.
-
size pandil armayıda ögretcekler pardon paldik di :D
Tavsiyem gidip taekwondo ögrenceğine güreş eğitimi alsan daha çok işine yarar :D
-
The_Cure bunu yazdı:
-----------------------------hata yaptıysam nedenlerini de yazarsanız sevinirim hocalar.
-----------------------------
Çünkü senin seçtiğin spor daha çok bir felsefe odaklıdır. Sana derler ki sakin olcan bu işin amacı şu değildir bu değildir. HAyat tarzın bu olacak derler.
Güçlenmek ve birşeyler öğrenmek istiyorsan bunun çok net seçenekleri var. Araştırmamışsın bile.
Sen gider o branşa başlarsın, seneler sonra yine aynı vücud hacmine sahip olursun. Biraz esnersin ve artistik bikaç hareketin olur o kadar. Bunun yanında bi bok yaptığını sana ukalanın teki olursun :))) Herkeze övüp durursun.
İnsanlar ne kadar itici bulsa da bir kick boksöri ne war lan diyen adamın ağzına edebilitesi yüksek insandır. Ayrıca vücudunun bundan memnun kaldığını da çok net görebilirsn :D Bu kosssskocaman bir ''+'' dır.
Selametle. -
taekwondodan bi sikim hocam olmaz afedersin de. Kick box falan yap daha çok zevk alırsın. Ben 6-8 ay kadar yaptım taekwondo. Bacak temelli bi spor bir, saçmasapan seri hareketler var kuşak sınavlarını onlarla geçmek zorundasın iki, ve bu malca hareketler hiç zevk vermiyor saçamasapan tıaaa hıaaa diye bağıra bağıra boşluğa tekme geriye dön tekme yumruk mumrık apçagi apçorigi bilmemne tonla terim vardı. Hele beyazdan sarı ya da sarı-yeşil kuşağa atlayana kadar salonun bi kenarında havaya boş tekme atacak yumruk atacak bahsettiğim temel saçmalıkları öğreneceksin. Üstüne bi de 10 yaşındaki veletler mavi kuşak olmuş sen gelmişin bilmemkaç yaşına adamlar orda eldivenlerle kasıyo teknik tabir sen mal mal havaya vuruyon bildiğin sıkıcı ve ötesi yani. Ben onu bırakıp kick box yaptım gayette zevkli kick box kısa bir eğitimden sonra eldivenlerle çalışmaya en azından sağa sola vurmaya bir şeyler öğrenmeye başlıyorsun.
Aramızda belki siyah kuşak taekwondocular falan vardır da. Kusura bakmayın be hacılar fazla yerdim ama harbi hiç eğlenceli alengirli bi spor değil :D
-
Taekwondo vücuda dehşet bir esneklik katıyor :) çok estetik bir spor.
Ama Taekwondo'nun senin için iyi olup olmadığı amacına göre değişir. Bikere vücudunun gereken esnekliğe ulaşması biraz zaman alıyor, bazen sıkıcı olabiliyor, birde genelde tekme kullanıyorsun, çok şık tekmeler olsada bunlar sokakta işine yarar mı konusuna gelirsek, rakibinde aranda bir mesefe varsa hertürlü, üstelik çok iyisen sayı falanda farketmez.Ancak çok yakın mesefelerde pek etkili değil, gerçi bildiğin herşeyi unutup :P klasik güreş benzeri türk stilinide bu mesafeden kulllanabilirsen problem yk :))
Başlıca tekvandocularımız :)))
bkz:hwoarang
bkz:beak doo san
bkz:kim kaphwan
-
The_Cure bunu yazdı:
-----------------------------hata yaptıysam nedenlerini de yazarsanız sevinirim hocalar.
-----------------------------Hocam taekwondo başarı sporudur bana göre, küçük yaşta gidersin eğitirler seni yeteneğin felan varsa girersin olimpiyatlara başarı göstermeye çalışırsın yani sen bu saatten sonra taekwondo ya gidip Bruce Lee, Jet Li gibi birşey olmayı bekleme taekwondonun amacı esnekleştirip dövüştürmek sıfır açmadan taekwondoda bir başarı elde edemezsin kata çizmeyi öğretirler onunla kalırsın dışarıda arkadaşlarına hava atarsın kata çizerek.
Tabi taekwondonun çeşitleride mevcut müzikli katası var ismini hatırlayamadığım biraz akrobatik hareketleri olan bir stilide vardı capoeira tarzında. Herneyse taekwondo yerine Jeet kune do veya Wushu Sanda - Tao yapabilirsin, Muay Thai kesinlikle öneririm.
Onun dışında eğer bulunduğun yerde Jiu Jitsu kursu varsa bu sporuda öneririm. Bana fikrimi soracak olursan Muay Thai veya Jeet kune do'ya git derim.