Tahribat Ailesine ‘Bildirim‘Dir
-
Aile diyorum çünkü 2006'dan beri buradayım. Henü tahribattan 1 kişi dışında kimseyle reelde görüşmedik. Bir çoğunuzdan çok şey öğrendim, bir çoğunuzla telefon, mesaj yada pm olarak iletişimdeyiz.
iAtkos ile tanışmam 11 temmuz 2011'den itibaren oldu. O zamandan beri iAtkos yani MacOs kurulu ve sorunsuz diyebileceğim şekilde ilerliyor. Yaklaşık 1-2 senedir Apple sevgim oluşmuş durumda. Bu konuyu açma nedenimse bazı şeyleri net biçimde açıklığa kavuşturmak.
Söylemekten bıktığım, ilgili her konuda tekrar tekrar yazmak zorunda kaldığım için tek konuda çoğunluğu toplayacağımı, en azından tekrar etmek zorunda kalmayacağımı düşünüyorum.
----
Bir kızla tanışırsın. Seni büyüler. Hele benim gibi ayrıntıcıysan, ellerine bakarsın naziktir, saçlarına bakarsın bakımlı ve mükemmeldir, gözleri, dudakları, gözbebekleri, hal ve hareketleri seni büyüler. Sesi ve aksanı çok hoşuna gider. Sonra onu görmeden, hayran kaldığın ses tonunu duymadan yapamazsın.
Elinden gelenin en iyisini yaparsın etkilemek için. İStesende istemesende. Etkilersin, güldürürsün, biyolojik ve fizyolojik olarak onu etkilemeye çalışırsın. DNA'ların binlerce yıl bunu öğrenmiştir. Psikolojik olarakta değişirsin. Takıntılı olursun. Sadece onu düşünürsün. Başka kızları umursamazsın. Ve bir kaç ay sonra etkilersin. Çıkmaya başlarsın.
Başlarda herşey mükemmel olur. Gezersin, eğlenirsin, ilk elini tuttuğunda, öptüğünde, sarıldığında bütün herşeyi unutursun. Sonra yemek yemesi hoşuna gitmez, yada sana olan cevapları. Yada birşeyler ters gitmeye başlamıştır. Fark ederisn. Ama ne olduğunu çözemezsin. İster istemez soğumaya başlarsın.
Çok normal ! Çünkü insanlar değişir. Tanıştığında birbiriniz için uygun olsanız dahi, aylar ve seneler ikinizide değiştirir ve sonunda birbiriniz için uygun olmamaya başlarsınız. Çıkarlarınız son bulmuştur. Ardından tiksiğindiğin, istemediğin, sevmediğin yanlar sevdiğin yanların önüne geçer. İlişki bitmeye başlar.
O sırada başka kıza denk gelirsin. Yada ilişki bittikten sonra. Kız seni etkiler... Dön en başa. İşte hayatın her alanında durum bununla ilgilidir. Hatta bazı şeyler vardır, gönlünüzü verirsiniz. Sizi gönülden fetih eder. AUDI hayatınızın arabası olur, POLO hayatınızın tişörtü. Yada Apple bütün dünyanız. Kendinizi bulursunuz, sizi anlatır.
Geçen sene Leyla'ya aşıksındır, bu sene Mine'yi seversin, önümüzdeki sene Merve olacaktır. Üniversitede sevişmek istersin, askerliğe gidip gelince evlenmek. Kızlara karşı bakış açın değişir. Fakat seviyorsan, seviyorsundur. Kötü yanları olduğunu bilmek ve görmek istemezsin. Sürekli iyi yanlarını anlatırsın.
İşte bilgisayar manyağı olarak hikayem bundan ibaret. Artık bilgisayarı her nekadar sevmesemde, kopamıyorsun.
----
2006 yılında linux ile tanıtım. Dalgalanmalı 2 seneden sonra (kur-kaldır, windows-linux bir arada kur vs..), 2008 yılından 2011 yılına kadar sürekli linux kullandım. Windowstan daha çok sevdim. Sihirli dünyası vardı. Bir ırc kanalına girdiğimde sorunuma yardımcı olmak için kullanıcılarla konuşuyorduk (hatta pardus geliştiricileriyle falan baya muhabbetimizde oldu). Büyülendim, aşık oldum. Kullanıcıların birbirine olan desteğin falan apayrı birşeydi.
Seneler geçti. Stabil olmamasının (1 senede kaç defa o yada bu nedenle format attım bilemem), ortak tasarım dili olmamasının, kullanışlı işler yapılamamasının dezavantajlarını görmeye başladım. Ama hala açık kaynak ve özgür yazılım süperdi, hala linux tat veriyordu.
Bir süre sonra isteklerim değişti, sevmediğim yanlar ağır basmaya başladı. O sırada iPhone ile tanıştım. Araştırdım nedir ne değildir. MacOS'u buldum, sonra normal bilgisayarlara kurulamayacağını öğrendim ama onudna bir yolu vardı. iAtkos'u 14. kez denedikten sonra ilk kez kurmayı başardım.
Program files, donatılar /usr/bin falan filan hiç birşey yoktu.Bir dock bar, bir kaç klasörden öte. Şimdi launchpad geldi. Herşey elinin altında. Başkalarının Apple için yaptığı proramların bile ortak dili vardı. Tasarım ortaktı. Kullanışı basitti. Ve inanın, 1 senedir çökme gibi sorunlar yaşamdım. Eklentilerini fazla kurcalamazsanız sorun çıkartmıyor. MacBook sahibi olsaydım eminim 2-3 sene sorunsuz götürürdü.
Yeni kızım buydu ve gönlüme işledi. ÜStüne Steve Jobs'un, Apple'ın hayatını araştırdıkça, ürünleri, Steve Wozniak'ı araştırdıkça işler değişti. Apple'ı okudum, izledim. Günümüzün yeniliklerini ilk kullanmasını fark ettim. Onlarda anlattı zaten. GUI, USB, wireless yada modern laptopların atası olan powerbook. iPod devrimi, iPhone devrimi yada windows'un 2002'de çıkarttığı tableti alıp nasıl iPad ile devrim yaptı. Okudum.
Sadece buda değil, reklamcılık alanında nasıl dünyaya damga vurduğunu, üniversitelerde derslerde anlatıldığını, üzerine tezler yazıldığını öğrendim. Sadece oda değil, pazarlama, satış ve markalaşma ile ilgilendiğim ve üzerine bir sürü kitap okuduğum şu dönemde bunları Apple'ın senelerdir nasıl mükemmel şekilde devam ettirdiğini gördüm.
Apple'a vuruldum. iPhone çıkartmadan, üzerinde çalışırken ve öncesinde psikologlar ve şirkete bağlı araştırmacılar nasıl insan vücuduna ve davranışlarına uygun ürünler yaparız diye çalışıyor bunu gördüm. Haklılar. 5 yaşındaki yiğenim yada 70 yaşındaki anneannem rahatlıkla iphone ve iPad'i kullanıyorsa (gerçektir) bu doğru.
burdan sonrası Apple'ı övmeye girecek kesiyorum ;
--
Yani şu sadeliğe bakın ;
benim istediğim buydu ! Tam olarak bu. Bundan sonra Apple'ın, iPhone'un, MacOs'un güzel yanlarını vurgulamaya başladım. Android'i, Microsoft'u beğenmiyordum doğal olarak. Avantajları yönleri yok mu ? Var Fakat hayatımın şu kısmında bunları seviyorum.
Bir iPhone'un galaxy s3'ten, bir MacBook'un herhangi bir laptoptan, bir iMac'in herhangi bir desktoptan yada bir iPad'in herhangi bir tabletten daha iyi olduğunu söyleyeceğim. Hangi alanda ?
Kalite, tasarım, stabil olması vs.. vs.. Sadece Samsung'un 55 tane androidli telefonu var. Apple'ın ise 4-5 tane iPhone'u var. Stabil olma konusunda sanıyorum söz söylemeye gerek yok. Google pazar payına oynayabilir. Fakat hedef büyüdükçe markalaşma ve kalite problemi ortaya çıkar. Bunlar basit pazarlama kurallarıdır.
Bu ve bunlar gibi bir çok nedende sevmememe etken.galaxy s3 güzel mi ? olabilir gayet tabi. Fakat galaxy s3 , iphone 5'in muadili. iPhne 5'e bakmak gerek. iPhone 4s'in galaxy s2'yi benchmarklar ile geçtiğini görebilirsiniz. Yani donanımda oldukça sağlam. Buda kapalı sistemlerin avantajı.
Bunların dışında microsoft zune'a bakarsanız ; ortaya başarısızlık çıktığı zaman microsoft donanımcılara, donanımcılarda microsoft'a atıyordu suçu. Kullanıcılar mağdur oldu ve iPod karşısında tutunamadan battı. Yazılımın google, donanımın başka bir şirket, satıcının başka, satış sonrası desteğin başka olması kaliteyi düşürür.
Baştan uca sistemlerin günümüzde ve ileriki 5-10 senede iş modeli olacağını düşünüyorum. Linux'tan soğmamın en büyük nedenlerinden biriside bu. Üstüne seçenek çokluğu kullanıcılara iyi gelmez, akıllarını karıştırır. Buda Apple'ın tutmasının nedeni.
---
Bu ve bunun gibi yüzlerce olayı sıralayabilirim. Bu neden Apple neden değil tartışması. Hangisi iyi ? "Benim için şu an Apple" derim. Fakat burda çıkarlar söz konusudur. Benchmarklar vardır donanımı belirler, pazar payı vardır, başka bir sürü şey vardır. Fakat kullanıcı memnuniyeti esas olayı çözer diye düşünüyorum.
Neden Apple, neden android değil. Yada neden Apple, neden önce linux'a geçip sonra Apple'a geçtim onuda yazdım. MacBook Pro ile Apple ısınma sorununu çözdü. Kanalların haricinde fanın kanatlarının açılarını değiştirdi ve aynı şekidle değil, dengesiz üfleme oldu. Yani saniyesel olarak baktığında x.3-x.7 arasında ufleme gelmedi, her zaman geldi. İşte bunun gibi basit çözümler beni hayran bırakıyor.
--
Öte yandan Google hayranıydım, sonra oda değişti. Hala google'ı takip ederim ama sevmiyorum. Çünkü hayatın her alanına girdi. Androidli telefonlala nerde kaç saat kalmışsınız, kimlerlesiniz bilgiler ellerinde. Chrome ile gezdiğiniz siteler vs.. vs.. YAni profilinizi çıkartıyor. Şunu diyebilirsiniz ; beni loglarsa loglasın. Durum öyle değil.
Annem ar-ge ile uğraşıyor ve bilimsel şeyler çalışıyor. Çalışmalarını google ile tarıyor. Ve geçenlerde biyolojik silah üzerine kongreye davet edildi. Konuştuk, işiyle alakası yok, dünya çapında olur ve her ülkeden belirli sayıda insanlar çağırılmış. Ve annemin o konuda çalışması yok (tez vs) ama bilyiorlar.
Sonra şunu dedi, ben bir konuda çalışırken o konuyla ilgili yayınları falan arıyorum, tarıyorum. Google bunları gayet güzel logluyor. Yani kim ne hakkında çalışıyor rahatlıkla bilebilir. İŞte bunlar bir istihbarat servisi gibi güç. Kötü bir güç. Bu yüzden sevmiyorum. Siz gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz istiyorsanız. Fakat benim içim rahat dğeil. Buda bir tercihtir.
---------
Sonuç olarak ;
Bundan sonra "geçenlerde Google fanıydın şimdi değilsin" diyen çıkmasın. Çünkü Google kontrolsüz büyüdü ve tehlikeli olarak görüyorum.
Önceden linuxçuydun şimdi applecısın : doğal, linuxtaki dağıtımların fazla olması, işlerin kalitesinin bana göre düşük olması beni yeni arayışa itti ve MacOs isteklerimi karşıladı.
ARtık bunların dışında , ürünle ilgili söylediklerime cevap yazmak yerine ; ısrarla kişiliğimi hedef alan "sen zaten sürekli fikir değiştiriyorsun" gibi saçma cümleleri bana karşı görmemek istiyorum. Eğer ürüne yazdığım mesaj ile ilgili söyleyecek birşeyin varsa her zaman okudum, dinlerim. Sonuçta bu şekilde sandman, tugberk, rene ve daha tonlarca adamlar bir sürü şey öğrendim. Linux, microsoft ve apple'a karşı bir sürü düşüncemi değiştirdiler.
Fakat kimse kusura bakmasın, mesajıma direkt olarak cevap veremeyip sonra kişilikle iligli birşeyler yazarsanız ciddiye almam. Bu 1-1.5 senedir iyi kötü gidiyordu (hatta öncesinde linux-windows olaylarıda var). Fakat artık gitmiyor. Sıkıcı bir hal almaya başladı.
Daha uzatmamak adına; linuxtan, ubuntudan, gnome'dan (diğerlerini sevmiyordum ama sevip kulalndıklarım bunlardı), Google'dan 1-2 sene önceden bugüne kadar nasıl rahatsızlık duymaya başladığımı konu konu vermiyorum. Siz konularda ve mesajlarımda bulabilirsiniz.
Bu konuyu açmadan önce biraz baktım,
http://www.tahribat.com/Forum-Nix-Ciler-138734/9/#1765441
o sıralar (bu konuyu açmamında nedeni) farklı dağıtımlar aradım. Bazısı çökmüyor, kimisinin paketleri daha fazla, kimisinind esteği var. Ama ortak yok. Yani bir tutar yok linux dünyasında. Arch linux kursam uğraştırıyor, ubuntu kursam LTS haricinde baya sorunlu ve bütün sürümleri performansızlaşmaya geldi vs.. vs..
Yine şu konuya bakarsanız ;
http://www.tahribat.com/Forum-Mac-Os-Kullananlar-Bilgi-Gerekiyor-141865/
linuxta aradığımı bulamadığım için Apple'a geçiyorum. Daha sonra bunu seviyorum. Yani Apple'ı sevince linux'a bok atma gibi konu yok.
----
Sonuç olarak ;
hala linux depolarını seviyorum, kullanıcıların birbirine olan kenetlenmesini seviyorum. Fakat baştan uca sistemler, tasarım, kullanım kolaylığı ve sadece işini yapmak istedğim için iAtkos ve Apple. Ve işlerini iyi yaptıkları için kalbime taht kurdular.
PRogramcılarada tavsiye. İş sadece sağlam donanıma, sağlam yazılıma sahip olmak değildir. Diyorlar ya Dennis Rithie öldü kimse sallamıyor Steve Jobs hayran kitlesi bıraktı, heh işte durum o. Benim bakkal mehmet unix'i alıp napacak ? c'yi ne yapacak ?
Fakat steve jobs geliyor, boktan şekilde internete girerken telefonlar, kullanımı zorken o boktan plastik klavyeler varken ; bakkal mehmetin rahatlıkla kullanabileceği ürünler üretiyor. Rahatlıkla alabiliyor mu ? hayır (he bir sürü asgari ücretlide, işçide var o ayrı konu). Benimde kızdığım nokta o, o noktanın dışında adam amerikada 1.500-2.000 dolar alıyor , iPhone 4 ilk çıktığında 16gb modelleri 199 dolardı.
İnanabiliyor musunuz ? 4s'te aynı şekilde. Adam 700 dolar alsın. 199 dolar nedir abi ? 200 lira nedir bu gün ? Ama ülkemizin vergileri sayesinde ve satıcıların "Apple" olayı sayesinde 2 bin lira. Eeee onda da Apple'a değil, devlete kızacaksınız kardeşim !!!
İşte ben bu yaratıcılığa hayranım. Eksik yanları var. Siz açık kaynak istiyor olabilirsiniz. O yüzden android idyebilirsiniz. Gayet tabi.
---
Fakat bir mesaj yazdığımda ; sen ayran gönüllüsün lafı kanı beynime sıçratıyor. O kadar şey yazıyorum öğrenebileceği adam umursamıyor, dalga geçiyor. Geçen adama Apple'ın 84'te sadece 1 kez yayınlanan reklamının reklamcılığı, süper bowl'da reklamın önemini nasıl değiştirdiğini söyledim, switchers, I'm Mac, ve silüetli iPod reklamlarının nasıl kültür haline geldiğini ; adam bilgi almak yerine taşak geçmeye çalıştı.
Yada bir kullanıcının apple'a o kadar paramı verilir, yada apple moda sayesinde ayakta gibi bilinçsiz cümlelerine Apple'ı anlatınca; dün linux-google diyordun bugün Apple diyorsun al işte seni adam yerine koymam.... gibi söylemleri delirtiyor.
Bu konuyuda şu olaya bir son vermek için açtım. Birşey kullanmaya başladığımda, yada birşey yaptığımda, birşey öğrendiğimde ne kadar iyi bildiğim fark etmez ; eğer tahribatta konu yoksa bir oluşum başlatmak için, en azından ya bununla alakalı tahrbiatta konu var densin, kullanıcılar için bir adım olsun diye açıp paylaşıyorum.
Linux'un sevdiğim yönlerini daha önce anlattım. Şimdi MacOs'un ve Apple'ın anlatıyorum. Apple'ın tasarım dilini (ki dünya çapında saygı görülmüş bir tasarım yapısı var) size anlatmaya çalıştım. Linkler yayınladım vs.. Yarında başka birşeyi anlatacağım. Fakat böyle saçma durumlarla karşılaşınca önce önemsemiyorum. Çünkü istatistik olarak birşeyin en fazla sevilme ihtimali %75. Yani melek gibi bir insanı, en fazla her 4 insandan 3'ü sever. Yada ürünü şirketi...
Fakat bu durum 2006 yılında başladı, 2008 de çoğaldı ve sürekli karşıma çıkıyor. Bir süre sonra bıkkınlık ve bir konu açmama isteği geliyor. Tahribat değişti diyorlar sonra. Bunlar heves kırıcı bir duruma geliyor. Umarım buna bir çözüm olur.
--
Evet yine uzun diye konuya giren 100 kişiden 2-3'ü ancak okuyacak fakat ileride bu konuya bolca referans yapacağım.
Beni gram tanımıyor, profil fotoğrafımı ve yazdığım 9bin + profil silinmeden önceki mesajlarımı dikkate alıp yorum yapıyorsanız bence yapmayın. Her mesajı kimin yazdığına bakmadan okuyup, ardından kim yazmış diye cevaplarsanız daha kolay olacaktır.
Ben tahribata yazdığım harflerin çok daha ötesindeyim. Kişiliğime değil, ürünle alakalı yazdığım eleştirilere cevap atarsanız hepimiz için daha sağlıklı olur.
-
ben 2001den beri burdayım. ilk foruma girdiğimde 5 vakit namaz kılıyordum. zaman geçti deist oldum zaman geçti ateist oldum zaman geçti şimdi putperestim mitolojikdeki tanrılara tapıyorum. bu dönemlerin her birinde de istisnasız görüşümü savunan dini tartışmalara girdim.
11 yıldır tek bi kişi çıkıp bana ima bile etmedi ne iş dönmüşün diye.
bu hikayeden de alınacak bi ders vardır elbet...
-
Huzur Apple'da :)
-
Prometheus bunu yazdı
ben 2001den beri burdayım. ilk foruma girdiğimde 5 vakit namaz kılıyordum. zaman geçti deist oldum zaman geçti ateist oldum zaman geçti şimdi putperestim mitolojikdeki tanrılara tapıyorum. bu dönemlerin her birinde de istisnasız görüşümü savunan dini tartışmalara girdim.
11 yıldır tek bi kişi çıkıp bana ima bile etmedi ne iş dönmüşün diye.
bu hikayeden de alınacak bi ders vardır elbet...
Asıl soru şu ;
2 gün önce dinciydin, şimdi ateistsin ne iş ? Demek mi mantıklı , yoksa konuyla ilgili mesaja, ateizm yada herhangi birşey neyse ; cevap vermek mi mantıklı ?
Android'in tasarımı iPhone'a bakarak çok mesafe katetmeli, android'in uygulama işlemleri (silme, klasör düzenleme vs..) iPhone'a göre çok daha zor basitleştirilmeli gibi bir mesaja sen zaten dün linuxçuydun bugün applecısın demek mi mantıklı ?
yoksa hayır benim tercihim android şu şu yüzden yada tasarımı kötü olabilir ama açık kaynağı destekliyorum demek mi mantıklı ?
---
Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır. Büyük işler öyle sessiz sedasız olmuyor. Din hakkında fazla konu yazmıyorsun yada göze batmıyorsun demektir. Zaten derin konulardaki konularına baktığında öyle büyük bir kaymanın göze çarpmadığını görürsün. Fakat linux üstüne olan konularıma bakarsan, farklı farklı konulara denk geleceksin.
-
Buremba bunu yazdı
2005'ten beri burdayım, böyle gereksiz uzun post görmedim.
Gereksiz adamlar için gereksiz post yazdım. Her tekrar edişlerinde bunu göstericem. Ama senin için olayı kısaltayım ;
Her insan gibi bende değişiyorum ve farklı dönemlerde farklı ihtiyaçlarım oluyor. Ve arayış içinde olduğum zaman oluyor. 2006-2011'e kadar onlarca linux dağıtımı denedim olmadı. Başka şeyler denediğim vakit MacOs'a geldim ve onu beğendim. Linux'ta kullanıcıların birbirine bağlanmasını , seçenekleri ve bir çok şeyi beğeniyordum (halada beğendiklerimi destekliyor ve beğeniyorum) fakat tasarım, kullanılabilirlik gibi durumlar eksik kalıyordu. Zamanda linuxta bunu daha fazla hissettim. Apple'da ise bunları buldum.
Buraya kadar herşey normal. Sorun şu ; 1-1.5 senedir özellikle belirli insanların (her tartışmada aynı kişiler başı çekmiş linux tartışmalarınada baktım), ısrarla bana dün linux seviyordun bugün apple diyorsun ne oldu demeleri. Hemde iPhone 5 çıkacak gibi bir konuda attığım ; iPhone'un şu şu özelliklerini seviyorum. Android linux gibi şunlardan yoksun mesajına karşılık bunu atmaları.
Daha öncede linux için böyle saçma şeyler atmışlar. Ve bu senelerdir sıkıcı bir hale gelmeye başladı. Ben android'in hangi yönlerini sevmediğimi söylüyorum ; adamlara diyorum ki uygulamayı silmek , iPhone'dan sonra işkence halini alıyor android'de. Adamların cevabı : ben uygulama silerken eli ayağına dolaşan bi adamı ciddiye almam.
E 2006'dan beri bu kadar saçmalanırsa insanında bazı sınırları oluyor ve geçiyor. Konuyla ilgili değil, beni taımadığı halde kişilik üstüne o kadar saçma mesajlar geliyor ki...
--
Bunlarla ilgili uzun uzun, örnek vere vere yazdım. Daha da söyleyecek birşeyleri olmaz bu konuda.
-
cem-engine bunu yazdı
bu yazıyı alıntılamadan cidden gece gece oturup yazdıysan helal olsun
edit:harf
Bundan bir tanede başka konuya yazdım. O bundan daha karmaşıktı. Bir sürü konuya, eski mesajlarıma bakmamam gerekiyordu. Malum örneklerle durumu anlatmak gerekir. NEdenleri açıklamak gerekir.
Oturup gece gece yazdım ve bu kısa hali. Diyorum; konu Apple ise 8-9 saat hiç durmadan yazabilirim. Üstüne markalaşma, pazarlama gibi tonlarca şey giriyor :) bir kaç günde kitap yazabilirim bu konuda. Üşenmeden.
-
özet geçeyim. adam diyor ki.
değişmeyen tek şey değişimdir. linuxcuydum sonra google u falan sevdim ama o da bozdu artık.. şimdilerde applecıyım. apple 1 numaradır diyo.
bunu bu şekilde tahribat ailesine neden "bildirim" olarak yazıyor onu anlamadım bende, gereklimi diyede ama vardır bişey. hayırlısı olsun :)
-
çizik okucam.
-
zumsuk bunu yazdıBuremba bunu yazdı
2005'ten beri burdayım, böyle gereksiz uzun post görmedim.
Gereksiz adamlar için gereksiz post yazdım. Her tekrar edişlerinde bunu göstericem. Ama senin için olayı kısaltayım ;
Her insan gibi bende değişiyorum ve farklı dönemlerde farklı ihtiyaçlarım oluyor. Ve arayış içinde olduğum zaman oluyor. 2006-2011'e kadar onlarca linux dağıtımı denedim olmadı. Başka şeyler denediğim vakit MacOs'a geldim ve onu beğendim. Linux'ta kullanıcıların birbirine bağlanmasını , seçenekleri ve bir çok şeyi beğeniyordum (halada beğendiklerimi destekliyor ve beğeniyorum) fakat tasarım, kullanılabilirlik gibi durumlar eksik kalıyordu. Zamanda linuxta bunu daha fazla hissettim. Apple'da ise bunları buldum.
Buraya kadar herşey normal. Sorun şu ; 1-1.5 senedir özellikle belirli insanların (her tartışmada aynı kişiler başı çekmiş linux tartışmalarınada baktım), ısrarla bana dün linux seviyordun bugün apple diyorsun ne oldu demeleri. Hemde iPhone 5 çıkacak gibi bir konuda attığım ; iPhone'un şu şu özelliklerini seviyorum. Android linux gibi şunlardan yoksun mesajına karşılık bunu atmaları.
Daha öncede linux için böyle saçma şeyler atmışlar. Ve bu senelerdir sıkıcı bir hale gelmeye başladı. Ben android'in hangi yönlerini sevmediğimi söylüyorum ; adamlara diyorum ki uygulamayı silmek , iPhone'dan sonra işkence halini alıyor android'de. Adamların cevabı : ben uygulama silerken eli ayağına dolaşan bi adamı ciddiye almam.
E 2006'dan beri bu kadar saçmalanırsa insanında bazı sınırları oluyor ve geçiyor. Konuyla ilgili değil, beni taımadığı halde kişilik üstüne o kadar saçma mesajlar geliyor ki...
--
Bunlarla ilgili uzun uzun, örnek vere vere yazdım. Daha da söyleyecek birşeyleri olmaz bu konuda.
eyv. hacı üşenmeden bir de özet geçmişsin. :)
-
mephisto bunu yazdı
özet geçeyim. adam diyor ki.
değişmeyen tek şey değişimdir. linuxcuydum sonra google u falan sevdim ama o da bozdu artık.. şimdilerde applecıyım. apple 1 numaradır diyo.
bunu bu şekilde tahribat ailesine neden "bildirim" olarak yazıyor onu anlamadım bende, gereklimi diyede ama vardır bişey. hayırlısı olsun :)
ilk durum : tahribatta garipleşen bir konuya mesaj olayı var. Ve bu bezdirici hale gelmeye başladı. Sadece benim için mi bilmiyorum. Konu ve site kalitesini kaybeden bir durum oluşuyor. Ürünle ilgili birşey yazıyorum, adam tutup abuk subuk birşey deyince bu sefer ona söylüyorsun, oda sana yazıyor derken 3 mesajla hallolacak birşey 50 mesajla sonuçlanıyor. Kimse neyin ne olduğunu anlamıyor.
Eski zamanlardaki derin konularda olan tartışmalar gibi. 30-40 sayfaya uzardı tek gecede, kilitlenirdi. Sabah bir bakardın ilk 2 sayfa temiz sorna 4-5 kişi birbirine sardırmış. Okumazsın 30 sayfayı. ARadaki sağlam yazı varsa gider.
2. olayda ; senelerdir bu duruma cevap veriyorum, aynı kişiler yine aynı klişe şeyleri söylüyor. Şimdi teker teker yazmadan, sürekli konuyu link olarak ekleyeceğim. Bir nevi işlemimi kısaltacak.
3. durumsa : senelerdir kendimce site ve konuların kalitesi için birşeyler yapmaya çalışıyorum. : http://www.tahribat.com/Search.asp
beyaz tahribat yazdığında göreceksin. Başlattığım birşeydi. Diğerleri gibi patladı. Buda öyle bilinçlendirme konusu olsun istedim. Bildirim kısmıda o yüzden.
Yani insanların cevap atarken kişiye göre değil, mesaj ve konuya göre cevap atmalarının bilincini uyandırmak. Tabi böyle şeyler en az aylar süren periodlarda olduğundan bu başlangıcı. Devamında yöneticilere bir istek olabilir başka şeyler olabilir. Kalite için bunlar şart.
"linux'u seviyorum çünkü depolarda herşey mevcut ve ücretsiz"
diye bir mesaja, 3 sene önce linux kötü diye söylüyordun ne oldu ? şeklinde bir mesaj gelmemesi için ne gerekiyorsa yapmak. Doğru diye bilir, yada eleştirisi varsa evet ücretsiz ama oyun oynayamıyorum diye bilir. Daha bir sürü örnek.
Aylardır fazla birşey yazmak istemiyordum, fazlada girmiyordum. Geçen yine 2 konuya mesaj attım maaşallahı var arkadaşlar. Aylardır beni bekliyorlarmış. Biraz bu rahatsızlığı dile getirmek "bildirim" oluyor :)
-
bu adamın yazdıklarını okumamak buyuk kayıp.