Tahribat Amatör Telsizcilik Grubu Nasıl Olur?
-
Dostlar selam, malum kötü bir deprem süreci atlattık. Sadece tahribattaki deprem gündem konusu bile kanımı dondurdu, diğer kanalları düşünmek bile istemiyorum. Bu noktada neler yapılabilir diye düşünürken aklıma amatör telsizcilik geldi.
Ne dersiniz, Tahribat ekibi olarak bir amatör telsizcilik ekibi kurabilir miyiz? İletişim vb konularda belki bir faydamız olur ileriye yönelik.
Siz ne düşünüyorsunuz işe yarar mı? Yararsa eğer bu konuda bizi yönlendirebilecek birileri var mı?
-
amatör telsizcilik sınavına gireceğim para yatıramadım daha.
KMT var ama bu gemiler için geçerli kara da çok işe yarar mı bilmiyorum çağrı kodu bile alamıyorsun KMT ile :)
sertifikamı alınca ben de katılırım inş. siz kurun geliyorum.
-
tam alacakken sistemi kapattılar. kıyı emniyet müdürlüğü mü veriyordu birde.
alınca neden olmasın
kendimize isim mi alıyoruz sonra onlar mı veriyor
meydey meydey ben "ay ışığında oturan boğa" :))
-
Yakın zamanda sınava girip A sınıfı amatör telsizcilik belgesi almaya hak kazandım.
Ancak telsizleri nereden temin edebiliriz bilmiyorum. Uygun fiyatlı telsiz önerileri olan ya da temin edebilecek olan varsa faydası olur.
-
Catapat bunu yazdı
Yakın zamanda sınava girip A sınıfı amatör telsizcilik belgesi almaya hak kazandım.
Ancak telsizleri nereden temin edebiliriz bilmiyorum. Uygun fiyatlı telsiz önerileri olan ya da temin edebilecek olan varsa faydası olur.
başlangıcı genelde baofeng gibi markalar ile yapabilirsiniz, devamı gelir. hyt, yaesu, kenwood'lara da yükselirsiniz.
-
Bende düşünüyorum almayı illa lazım olur depremden sonra şart oldu artık.
-
rapidhacker550 bunu yazdıCatapat bunu yazdı
başlangıcı genelde baofeng gibi markalar ile yapabilirsiniz, devamı gelir. hyt, yaesu, kenwood'lara da yükselirsiniz.
Japonlar imza atmışlar yaesu lar eski akai tabanlı kenwood lar rakipsiz.
A ve B galiba adil olan sertifikalar.
-
İnternet gelmeden önce bu telsiz işleri çok iyiydi mahallede benim paçalı donla gezdigim zamanlarda üniversiteye giden abiler Londra da ki Türk üniversite öğrencileri ile muhabbet ederler uzun yol şoförleri ile geyik yaparlardı hatta açık havalarda yaydıkları sinyalin dünyayı dolaşıp kendilerine gelmesini kontrol ederlerdi
Sonra internet çıktı hayat değişti o güzel insanlar o güzel atlarına binip gittiler :(
Yok be gözüm yaşarmadı mazi kacti
-
Dahil olmak isterim soruların çıktısını aldım geçen gün çalışmaya başladım. Yakın zamanda sınavına başvurmayı düşünüyorum.
Yaesu gerçekten güzel bir telsiz üst modellerinde aprs üzerinden mail dahi atabiliyorsunuz ve fazladan kanal tarama aynı anda dinleme yapılabiliyor.
Hatta çağrı yapan istasyonun uzaklığını hangi yönden geldiğini gösteriyor.
-
Telsizler gümrükten geçerken sorun oluyor mu? Amazon'da ve Aliexpress'te çok model var ancak yasal olarak sorun yaşanabilir mi tecrübesi olan var mıdır?
-
Catapat bunu yazdı
Telsizler gümrükten geçerken sorun oluyor mu? Amazon'da ve Aliexpress'te çok model var ancak yasal olarak sorun yaşanabilir mi tecrübesi olan var mıdır?
Belgen varsa gümrüğe ibraz edip getirebilirsin hocam. Ben çok icom getirdim hiç takılmadı