folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tahribat Öneri Ve Görüşlerinize İhtiyacım Var

Tahribat Öneri Ve Görüşlerinize İhtiyacım Var

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bloodmage
    bloodmage's avatar
    Erkek

Dostum bence sıkıntı sende , daha çok çalışman gerekli. Dükkan açtım deyip koltuğa oturusan para da kazanamazsın. Yakın çevrenden başlayarak kendine bir yol planı hazırla ve her gün en az 5 müşteriyi ziyaret et. Müşterilere hangi konularda hizmet verebileceğin hakkında iyi bir prezentasyon hazırla. Kendi işin hakkında ne kadar net bilgiler verirsen karşındaki insanları da o kadar iyi etkilersin. Arkadaşım var teknik servis , aynı seninki gibi bir dükkanı vardı , şu an hayal bile edemeyeceği holdinglere teknik servis sağlıyor. Ama çok çalışkan çocuktu :)  İnşallah işlerin iyiye gider dostum .

İndia İndia !
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

tanıdıklarına dükkan açtığını söyle. bilgisayarınız çökerse virüs bulaşırsa getirin ben yaparım de. ilk formata veya bakıma felan mümkünse para alma. müşterinin ayağı alışsın. biraz da gebe kalsınlar yani. adam format attı para almadı abi desin. ikinciye sorun olursa ücretli format atma için %90 senin dükkana gelirler. bunun haricinde ben senin yerinde olsam haftanın 7 günü sabah 10:00 - akşam 22:00 arası teknik destek verirdim. nasıl ? adam evde bilgisayar kullanıyor msn den görüntülü konuşma yapamıyor. driver kurulacak. seni telefonla arar, gidersin evine veya iş yerine driver kurarsın, işini görürsün. şu kadar borcun var dersin. yani dükkanda bekleme, git tanış konuş, her şekilde yardımcı olurum de. dükkanlara gir size web sitesi yapayım de. bilgisayarlarınızın bakımını güvenliğini ben üstleneyim de. yani aktif ol, içe kapanık olma, dışa açık ol. 

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxjokerxx
    xxjokerxx's avatar
    Erkek

toner dolduruyomusun doldurmuyosan yardımcı olurum hemen başla o işe

okmam yazmam yok möhür yada barnak bassam olmamı
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KoSCaDo
    KoSCaDo's avatar
    Erkek

xxjokerxx bunu yazdı:
    -----------------------------

toner dolduruyomusun doldurmuyosan yardımcı olurum hemen başla o işe

Hocam Toner Dolumundan Anlamadgım için hiç başlamadım dükkan'da Çok doner dolumu yapıyormusunuz diyenlere dolum yapılmıyor diyerek geri çevirdigim oldu malesef

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KoSCaDo
    KoSCaDo's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:

tanıdıklarına dükkan açtığını söyle. bilgisayarınız çökerse virüs bulaşırsa getirin ben yaparım de. ilk formata veya bakıma felan mümkünse para alma. müşterinin ayağı alışsın. biraz da gebe kalsınlar yani. adam format attı para almadı abi desin. ikinciye sorun olursa ücretli format atma için %90 senin dükkana gelirler. bunun haricinde ben senin yerinde olsam haftanın 7 günü sabah 10:00 - akşam 22:00 arası teknik destek verirdim. nasıl ? adam evde bilgisayar kullanıyor msn den görüntülü konuşma yapamıyor. driver kurulacak. seni telefonla arar, gidersin evine veya iş yerine driver kurarsın, işini görürsün. şu kadar borcun var dersin. yani dükkanda bekleme, git tanış konuş, her şekilde yardımcı olurum de. dükkanlara gir size web sitesi yapayım de. bilgisayarlarınızın bakımını güvenliğini ben üstleneyim de. yani aktif ol, içe kapanık olma, dışa açık ol. 

Teknik Servis Sağlıyorum Zaten Hocam :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    hocam dükkan dar sen de ister istemez sağlı sollu dükkanın girişine yerleştirmişsin malzemeleri dar alanı daha da dar halde gibi göstermiş bu da dükkanın resimlerine bakarken içim daraldı biraz açıkçası mümkünse bir tarafı boşalt ön vitrinde çok şey var ama arkadaşın dediği gibi bilgisayar koysan daha verimli olabilir.

Ayrıca en önemli olduğunu düşündüğüm şeyi söylüyorum dükkanını birilerinin farketmesi için kafayı çevirip bakması lazım ya da dikine dükkana doğru gelmesi lazım ki anca farketsin bir kapı önüne yol boyu görünebilecek bir tabela atsan dükkan önüne ok işareti falan çok işine yarar. Çünkü çoğu insan sağına soluna bakmadan gider ama ben misal bi tabela görsem ona bakarım yani dükkana en son bakarım belli bir şey aramıyorsam tabelayı çok doldurma temel şeyleri yaz. mesela ssk dökümü işte lys sonucu falan filan yazana kadar her türlü çıktı de(çünkü çok olunca göz korkuyor okuma alışkanlığımızın ne seviyede olduğu malum). Yakınlarına kartvizitini ver gittiğin esnaflara falan. Ayrıca yukarda biri toner dolumu demiş bunu kesin öğren yelpazen ne kadar geniş olursa müşteri potansiyelin de okadar geniş olur adam şimdi teknik servis işini de toner doldurduğu yere verir vs Hayırlı işler

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    corcil
    corcil's avatar
    Erkek

toner ve kartuş işi şart ve kartuş ve özellikle toner dolumlarında ihaleye girmelisin okullar,hastaneler vs.

parça satımın da yine kurumlarla çalışmalısın brosür flan ver uygun fiyat yaparak bağlamasın oraları..

güvenlik sistemleri kuruyorsan güzel, kurmuyorsan bence o işede girmelisin...

en temeli bunlar bence :D 

---------------------------------------------------------------
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SALDIRAY
    SALDIRAY's avatar
    Erkek

Hack_Fat_Hakkinen bunu yazdı:

Hocam şöyle ki çoğu kişi bilgisayar ya da yedek parça alırken artık interneti kullanıyor. Daha ucuz olanı ve fiyat karşılaştırmasının en rahat yapıldığı ortam internet pazarı hocam. 

Bu noktada senin teknik servis hizmetlerine yönelmen lazım. Yani örneğin şehrindeki büyük ticari firmaların, fabrikaların, int kafe gibi yerlerin sisteminin-ağının kurulumunu yapman sana para getirir. Bunun için önce bir pazar araştırması şart. Firmaların, fabrikaların yahut kamu kurumlarının teknik servis,ağ kurulum,satış işini kimler ne kadara yapıyor bunları araştırman ve tercih edilmen için sebepler yaratman lazım.

buradaki görüşe tamamen katılıyorum. bence artık bu işte dükkan fatura kesilecek ve adres belirtecek bir konum dışında bir hiç. altında bir araba şart dükkanda durmucaksın fazla günde en az 5 müşteri sanayi bölgeleri başta olmak üzere işletmeleri geziceksin. bilgi vericeksin en azından kartını bırak. gün gelir seni ararlar ama yarın ama 1 yıl sonra. telefonla destek verme. git yerinde hallet en azından bi çaylarını iç. iş olmasa bile oradan geçerken uğra hatır sor. pazarlamada böyle şeyler çok önemlidir hele büyük işletmeler bunlara çok önem verirler. senin tek ihtiyacın bence pazarlama. bakım anlaşmaları yap yıllık. 3 ayda bi gider kasalara hava tutar dönersin al sana bakım göz boya yeterli:D müşterilerin gelip senin dükkanın tozlumu değilmi diye kontrol ediceklerini pek sanmıyorum :) bol kazançlar...

Kendi şansımı yaratırım...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    kartvizit bastır işyerlerine, tanıdıklarına felan dağıt. adamın bilgisayar bozulunca senin kartviziti bulup seni arar. birde mümkünse kupa bardak gibi sık kullanılan şeylere reklamını bastır. adam o bardağı iş yerinde kullanacak. sürekli reklamını görecek. işi olunca hemen bardaktaki numarayı çevirecek. demek istediğimi anladın sanırım. adamın bilinçaltına reklamını yerleştiriyorsun. bunu genellikle ilaç firmaları yapar. gözü yoracak kadar yazı olmasın. dükkanın ismi ve telefon olsun. örneğin "tahribat bilgisayar. haftanın 7 günü 0212... " gibi kısa ve öz bir yazı olsun. şık bir bardak modeli seçip 50 tane yazdırabilirsin. mesela bende porselen reklamlı bardak var çok güzel bişey. ilaçlarla işim yok ama mesela bir bir pide fırını bunu yapsa ihtiyacım olunca kesinlikle arayıp eve pide siparişi verirdim. yada çiğ köfte, dondurma felan... hatta bu otobüs firmaları için de çok iyi olur. kupa bardaktan telefonuna bakarsın, ararsın bana yer ayırın felan yere gideceğim bileti de şu saatte alırım derdim. bunları işyerlerine bırakırsın, şirketlere bırakırsın. yani bilgisayarla, kamerayla, yazıcıyla felan sık sık çalışan kesime bırakacaksın. demek istediğimi anladın sanırım. kartviziti adam yırtar atar ama kupa bardak her zaman gözünün önünde olur. kalem de olmaz. niye ? kalem bitince onu da kaldırır atar. işyerlerinde kupa bardak çok önemlidir. istersen ayrıntılı bilgi veririm özelden sorarsan.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nigdeli
    nigdeli's avatar
    Erkek

Hocam bana göre yapılması gerekenleri madde madde olarak yazıcam yanlış anlaşılma olmasın.

Ben olsam;

1- Ön camdaki bütün yazıları resimleri sökerdim kapıdakide dahil. (sadece k.kartı için visa yazısı durabilir)

2- Güzel bir tabela az ve öz olanından ben sadece aygün bilgisayar yazdırırdım.

3- Kapının hemen girişindeki reyondaki malzemeleri ve reyonu kaldırır malzemeleri karşıdaki reyona koyardım.

4- Her arkadaşın dediği gibi çalışır vaziyette bir bilgisayarı vitrine koyardım o pc ye paralel bağlantılı 3 yada 4 ekran daha koyardım.

5- Dükkanın içerisindeki ışık yetersiz ışığı artırırdım (en önemlisi)

6- Kapının girişindeki reyonu kaldırdığım duvara komple büyük ayna yaptırırdım. ( ferahlıktır aydınlıktır dükkanı geniş gösterir )

7- Duvardaki afiş ve resimleri kaldırır daha sade bi görüntü oluştururdum.

8- Şuanda ön camda yazan şunlar bunlar yazısını tam kapının girişindeki eşiğe yani basamağa yazdırırdım kırmızı gözüken yaklaşık 20 cm yükseklikte olan yere.

9- TTNET internet abonesi yapmalıyım alt bayilik filan almam lazım hatta tabelamıda ttnet alt bayisi olduğum için turuncu ttnet tabelası yapmam lazım

Hayırlı işler.

Sahte bahara aldanma ayazda kalırsın...
Toplam Hit: 3459 Toplam Mesaj: 27