folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Tahribat Üşümesin - Elektrikli Battaniye - Ufo - Doğalgaz

Tahribat Üşümesin - Elektrikli Battaniye - Ufo - Doğalgaz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Erkek

dikkat et yangın cıkmasın battaniyeleri yere seriosunda bi kısa devre seni yakar

diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    VisualBoy
    VisualBoy's avatar
    Erkek

elektrikli battaniyenin elektrik tuketimi nedir_? bedava calismiyor. elektrikli battaniyelerde sivi izolasyonu ile ilgili bisey var mi bilmiyorum ama gece yatarken altina isersen (insanlik hali belli olmaz) sakatlik cikarabilir.

HolyOne'a ulasinca, bildirecegim...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    UzatmaNaciye bunu yazdı:
    -----------------------------

bizde dört tene var elektirikli battaniye yataga girmeden önce acıyorum sonra kapatıyorum  sendemi böyle yapıyorsun yoksa acıp mı giriyorsun sakata gelmede.

ılık konumda iken yatıyorum. gece sabaha kadar açık. eskiden de böyle kullanıyordum hiç sıkıntı yaşamadım. en azından ara sıra kabloları elle yoklamak lazım. kablolarda sertleşme varsa kablo çatlar ve kırılır. kırılan yerden iletken tel battaniye dışına çıkar ve elektrik çarpması meydana gelebilir. peki elektrik çarparsa ne olur ? bir elektrikli battaniye yetişkin bir insanı çarparsa ne kadar zarar verir acaba ?

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    warlife bunu yazdı:

dikkat et yangın cıkmasın battaniyeleri yere seriosunda bi kısa devre seni yakar

bunu hiç düşünemedim. Allah korusun yangın bile çıkabilir. mesela bir odanın zeminini elektrikli battaniye ile takviye edip ısıtıyorsun. bu sırada diyelim ki salonda film izliyorsun. kısa devre yaparsa yangın çıkabilir. neymiş, dikkatli olmak lazımmış !

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:
    bir elektrikli battaniye yetişkin bir insanı çarparsa ne kadar zarar verir acaba ?

220V ile çalıştığını zannediyorum, yeterli sürede bu voltaja maruz kalınırsa öldürücü olabilir.  

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

http://www.haber3.com/elektrikli-battaniye-oldurdu-650105h.htm?interstitial=true

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=8784575

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

http://www.teknotesi.com/ev-araclari/en-guvenli-elektrikli-battaniye  16 v mıs bu da

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    Biocyte bunu yazdı:

balik_ bunu yazdı:
    bir elektrikli battaniye yetişkin bir insanı çarparsa ne kadar zarar verir acaba ?

220V ile çalıştığını zannediyorum, yeterli sürede bu voltaja maruz kalınırsa öldürücü olabilir.  

220 volt giriş olması lazım. Sanırım İçerde belirli bir direnç var. 220 volt düşük bir seviyeye indiriliyor. Eskiden battaniye tamiri yapmışlığım vardır. Artı ve eksi kablolar birbirine bağlanıyor. Yani sistemde kısa devre var. Kısa devre yoluyla ısınıyor. Eğer 220 volt kısa devre yapsaydı hemen sigorta atardı. Demekki fişten 220 volt geliyor ama devrede çok düşük düzeyde elektrik bulunuyor. Ama kaç volt olduğunu bilmiyorum.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Erkek

110v olur sanırım en az aksi halde ısınmaz diye düşünüyorum ki 20-30 liralık battaniyeler böyledir 110v'ta öldürür sıkıntı yok :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek

çarpan, telleri ısıtan gerilim değil akımdır. akım ne kadar yüksekse ölme riskiniz o kadar artar. ancak gerilim 24v un altındaysa hissetmessiniz bile.

Sadece paranoyaklar hayatta kalır...
Toplam Hit: 11788 Toplam Mesaj: 57