folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Tahribat Üşümesin - Elektrikli Battaniye - Ufo - Doğalgaz

Tahribat Üşümesin - Elektrikli Battaniye - Ufo - Doğalgaz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    balik_ bunu yazdı:
    -----------------------------
    Evimde doğalgaz var ama ısınamıyordum. Yüksek derecede çalışınca canım Türkiye'mde kabarık fatura geliyor. Ufo alıp takviye yapmak istedim.

1800 watt olanı her gece 20:00-08:00 arası olmak üzere 10 saat çalışacaktı. Yakıt durumunu sordum, termostat açık (belirli derecede kendi kendine stop edip derece düşünce tekrar çalışır) günlük 10 saat çalışır ise 5 tl kadar yakar dedi. Sürekli açık olursa 10 saatte günlük 7-8 lira yakıyormuş. 5 lira üzerinden termostatlı olarak hesaplarsak aylık 150 lira sadece ufo parası yapıyor. bana çok çekici gelmedi.

Eski aşkım elektrikli battaniye ile yatmaya karar verdim. Çünkü doğalgazın bazı kötü taraflarına iyi geliyor. Doğalgaz odanın zemini ısıtmıyor. Gece yatarken odanın zemininden soğuk geldiğini hissediyordum. Bugün elektrikli battaniyeyi yatağa yerleştirdim. ılık konunda iken dahi sanki "bütün odanın" zemininden sıcak hava geliyor gibi oluyor. Ilık konumda iken bile yatakta resmen ilk defa "yandım". Önceden yatakta bir süre soğuktan titrerdim. Artık gece yatarken üşümüyorum.

Aklıma bir başka fikir daha geldi. Küçük bir odamı kış odası olarak ayıracağım. Beton zeminin üstüne halı sereceğim. Halının üstüne 3 adet elektrikli battaniye sereceğim. Elektrikli battaniyenin üzerine de her yerde uygun fiyata satılan ince şık kilimlerden sereceğim. Böylece oda alttan ısıtmalı olacak. Odanın üstü doğalgaz ile ısınacak. inanıyorum ki sert kış aylarında doğalgaz, ufo vb. yöntemlerle takviye yapmaktansa neredeyse bedavaya küçük bir odanın zeminine elektrikli battaniye döşemek yoluyla ısınmak ancak balik_ nin aklına gelirdi. takipçilerimin yüzünü kara çıkarmadım. Helal olsun bana :)))

Elektrikli battaniyeyi 20 liraya aldım. 1 yıl garantili. Bununla yatıyorum. Bu benim aşkım. 60 lira verip 3 tane daha alıp bunları da uygun şekilde odanın zeminine sereceğim. Toplam 80 tl ye ufodan (bana yıllık maliyeti 800 lira civarında olacaktı) nerdeyse 10 kat daha ucuza ısınacam inşallah.

yere kolay çay su ve bilimum sıvı dökmemen hepimizin faydasına olur :P

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Erkek

Elektrikli battaniye can aldı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde tek katlı bir evde çıkan yangında yalnız yaşayan bir kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, İhsaniye Mahallesi 50 Sokak'taki tek katlı evinde yalnız yaşayan Yaşar Kamış (54) dün gece elektrikli battaniyeye sarılarak uykuya daldı. Sabah saatlerinde evden çıkan dumanları gören vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri yalnız yaşayan adamı yatağında yanmış olarak ölü halde buldu. Yapılan incelemelerde şahsın sarıldığı elekrikli battaniyenin kısa devre yapması sonucu şahsın yanarak hayatını kaybettiği belirlendi. Yangın itfaiyenin çalışmaları sonucu evin tamamını sarmadan söndürüldü. Şahsın cesedi inceleme yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Birebir, Hesaplı ve Etkin Eğitim Burada!

kaynak http://www.kenthaber.com/marmara/balikesir/Haber/Genel/Normal/elektrikli-battaniye-can-aldi/258a3c35-20e0-4b2c-a8ae-ddfa15a21e0b

demekki öldürüyormuş

bi tane daha

http://www.haberpan.com/haber/elektrikli-battaniye-sonu-oldu

baksanıza kac kişi ölmüş sakat iş bu

http://www.haberler.com/elektrikli-battaniye-yangina-sebep-oldu-haberi/

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

fanlı ısıtıcı kullanıyorum odama açıyorum eve geldiğimde salonda bi sigaramı içiyorum geri geldiğimde oda sımsıcak olmuş oluyo elbiselerimi değiştiriyorum fanı kapatıyorum casper laptopum sağolsun devamını getiriyo :W bu infraredlermidir nedir ufolar felan kapadığın an bi soğukluk hissediyosun ama bu fanlılarda hemen soğuma söz konusu değil ki misalen 20 dk felan oluyo fanı kapatalı halımı hala sermedim yerden acayip bi soğuk gelmesine rağmen sıcak odam hala sorun yok yani :)

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek

kafkafkaf bunu yazdı:

yalıtımda çok  önemlidir, kapı-pencere süngerli bantlarından al,  çok ucuza iyi yalıtım sağlarsın, ayrıca kış odası yapacağım diyorsun o odayı en az pencere olan yerden ve güney cephesinden küçük olan bir oda seç. yerde muhakkak kalın halı olsun mümkünse bütün zeminde olsun, hava ısındıkça yükseleceği için yatağının bazasıda yüksek olsun, tulum falan alırsan yine bazanın üstünde yat yere serme,

ayrıca elektrikli bahtaniyelerde iyi elektrik çeker, fatura coşarsa şaşırma :)

Bana kalırsa en iyi yöntem gel antalyada yaşa eğer nemden-rutubetten çok rahatsız olmuyorsan kışın en rahat öğrenci memleketi :)

Antalya merkezdeyim, Antalyanın kışınki yağmurunu bilmezmisin hocam :|
    Kar olsa şükrederim yani.
    Odama çaktım 3 milyarlık klimayı 24 saat çalıştırsam bile, Diğer klimalara ısıtıcılara göre çok çok az yakıyor. 

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    god bunu yazdı:

van'daki çadırları da ısıtır mı bu yöntem?

çadırı ısıtmaz ama çadırda uyuyanların yataklarını ısıtır. sadece elektrik lazım. battaniyenin en iyisi 25 tl diyorlar. ben 20 tl ye aldım. Ama altını ıslatan bebelere sakıncalı olabilir. yetişkin aklı başında insanlar kullanmalı.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek
    Bosluk bunu yazdı:

balik_ bunu yazdı:
    kayserideyim burası çok soğuk beyler. bide ben dört mevsim hasta olurum. üst solunum yolları enfeksiyonu ortalama 2 ayda bir beni hasta ediyor. sıcağı severim soğuğu sevmem. böyle olunca da ısınma konusunda zihni sinir projeler lazım oluyor bana. bi tane de soba yaptım kendime. Dünyanın en küçük sobası olsa gerek. Ellerimi onunla ısıtıyorum. videosunu paylaşacam merak etmeyin. O da baya güzel oldu. Ava giderken, arazide gezerken çok işime yarayacak.

Bende kayserideyım hacım goruselım bı gun :)

özel mesaj attım. su gelir güldür güldür.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    Antalya da kışın soğuk çekmezsin.son 20 yıl Antalya da gördüğüm kentin emekli ve öğrenci kenti olduğu.Antalya lı biri olarak klima Antalya nın vazgeçilmezidir.15-35 metre odalar ortalamasında gördüğüm 16000 btu klimalar ile insanların rahatça ısındıkları.rahmetli pederin 1991 de salon bölme odaya monte edilen 16000 lik mitsubishi heavy industries klima bugün hala taş gibi çalışır ve performansı ilk günkü gibidir.ayrıca odamdaki 12000 lik toshiba ise mükemmel ötesi bir cihazdır.klimada japonlar en iyisi kanaatim.2000 ve 2004 te yaşadığım izmir de aynı antalya daki gibi bir klima ile yaşamak çok zordu kış biraz daha sertti izmir de.ege nin meltemi ile kışın üşümemek mümkün değil.konuya gelince elektrikli battaniye ile çözüm üretmek sınırlıdır ve tatmin sağlamaz.fan ısıtıcılar anlık ısıtmada en hızlı olan ısıtıcılardır.ısınan materyal devre veya ünitededen fan aracılığı ile geçen havanın ısınmasıdır genel tanımı.aynen klimayı kışın sıcak konumda çalıştırmak gibi.basit ve hızlı ısıtma yöntemidir fan ısıtıcılar.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Yaw bu elektrikli battaniye sistemini camilere uyarlamışlar. Özellikle istanbuldaki birçok cami alttan ısıtmalı. Namaz saatlerinde girdiğinizde farkedersiniz. Yoksa koskoca cami başka türlü ısınmaz =)

Ev için ufo demişsin de hocam 5 tl X 30 = 150 tl. Artık kısık bir şekilde kombi 30 gün boyunca 24 saat açık kalsın. o zaman 180 tl kadar faturan gelir. 30 tl fark var ama ısıtma daha kaliteli.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

hocam ama o battaniye sandalye gibi minik yüzeyli cisimlerin yaptığı fazla basınca dayanmıyor haberiniz olsun..

Çok sıkılıyom
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

UzatmaNaciye bunu yazdı:

Elektrikli battaniye can aldı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde tek katlı bir evde çıkan yangında yalnız yaşayan bir kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, İhsaniye Mahallesi 50 Sokak'taki tek katlı evinde yalnız yaşayan Yaşar Kamış (54) dün gece elektrikli battaniyeye sarılarak uykuya daldı. Sabah saatlerinde evden çıkan dumanları gören vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri yalnız yaşayan adamı yatağında yanmış olarak ölü halde buldu. Yapılan incelemelerde şahsın sarıldığı elekrikli battaniyenin kısa devre yapması sonucu şahsın yanarak hayatını kaybettiği belirlendi. Yangın itfaiyenin çalışmaları sonucu evin tamamını sarmadan söndürüldü. Şahsın cesedi inceleme yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Birebir, Hesaplı ve Etkin Eğitim Burada!

kaynak http://www.kenthaber.com/marmara/balikesir/Haber/Genel/Normal/elektrikli-battaniye-can-aldi/258a3c35-20e0-4b2c-a8ae-ddfa15a21e0b

demekki öldürüyormuş

bi tane daha

http://www.haberpan.com/haber/elektrikli-battaniye-sonu-oldu

baksanıza kac kişi ölmüş sakat iş bu

http://www.haberler.com/elektrikli-battaniye-yangina-sebep-oldu-haberi/

Aklıma ilk gelen bu oldu. Bi sakatlık çıkmasın?

We can be more, we can be much more.
Toplam Hit: 11511 Toplam Mesaj: 57