folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tahribat.Com! Türkçeye Sahip Çık



Tahribat.Com! Türkçeye Sahip Çık

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Haziran/2003
    Erkek

    hayır adam doğru söylüyor. öncelikle kendimizi doğru ifade edebilmeyi, dilimizi doğru kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor, neden bu kadar kızdınız anlamıyorum. doğru kullanım nedir, büyük bir çoğunluğun okuyunca / duyunca aynı anlamda mutabık kalacağı ifade biçimidir. Buna genel olarak dilbilgisi ve gramer kuralları denir, sizce boşuna mı var, dil bilimi diye bir şey ? Ortak dil insanları birbirine bağlayan en önemli unsurdur, bundan dolayı ki bölücü hainler öncelikle "anadil" kisvesi altında insanları ayırmaya çalışırlar, farklı dilleri konuşanlar farklı düşünür, benzer şekilde aynı dili farklı şekilde konuşanlar da aynı konuda farklı düşünebilir. En azından,   "beni aqlüm fiqrüm yoqh"  diyen  gerizekalı ile iletişim kurabilmemiz çince konuşan zeka dolu bir insan ile iletişebilmemizden çok daha zordur. 

    şimdi çıkıp, senin "nickin" neden xz diyecekler , ne bileyim kardeşim öyle klavyede yanyana güzel duruyodu sanki ... 

    bunu dostça bir tavsiye olarak alın yalnızca, kendinizi doğru ve güzel ifade etmek dilimize olan saygınızı ifade etmenin iletişim kolaylığı, kültürümüzü birliğimizi pekiştirmesinin yanında sizi dinleyen / okuyan insanlar üzerinde de saygı uyandırır, zeki bir insan olduğunuz izlenimini bırakır.

    Müritler dahil toplumda  genel olarak ne yazıkki bunun aksi bir eğilim olduğunu görüyorum. Bari bizler kendimize ve dediklerimize dikkat edelim


    herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 4727 Toplam Mesaj: 42