folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Tahribat'ın Muhabbet Kuşu Severleri Buraya

Tahribat'ın Muhabbet Kuşu Severleri Buraya

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

merhabalar müridler.

uzun zamandır aklımda olan ama sürekli erteledigim muhabbet kuşu edinme konusunu bugün aniden gelen bir şevkle daha fazla ertelemedim ve direkt sahibinden 1-1.5 aylık jumbo kırması bir kuş sahiplendim. normalde ele alıştırmışlar, zaten fotograflarda eldeydi ama bana teslim ederken 3 gün dokunma, kafesini de sabitle dediler, ufak bir kutuda teslim aldım.

yolda bir ara epey sarsıldık takside, hic sesi cıkmadı sanıyorum ama aractan inerken bir iki kere cikledi, korktu büyük olasılıkla.  kutusunu actım, tahmin ettigim gibi gelmeye yeltenmedi, kutunun önüne biraz yem döktüm, onları yedi. simdi kafesin icine kutusuyla birlikte bıraktım, bi 5-10 dakika sonra kutunun dısına geldi ilk defa, az önce uyuyordu, şimdi hareket ediyor kutunun agzında, halen çıkmadı tamamiyle.

dedikleri gibi 3 gün hic ellemeyeyim mi ? cocukken babam vasıtasıyla uzun süre bir muhabbet kuşu beslemiştik ama ilk defa tek başıma deneyeceğim, her türlü tavsiyelerinizi okumak isterim. biliyorum bir sürü farklı platformda yapılması gerekenler yazılmıştır, onları da okuyacagım ama mürid yorumu okumak daha iyi olabiliyor bazen. bu arada kafesini, dogal gaga taşını, yavrular icin önerilen gold wings marka yemini, ballı krakerini ve vitaminini de aldım. özellikle vitamin konusunda sanıyorum dikkat etmem gereken bir şeyler varmış sanırım. evladımın fotografları:

Andrei tarafından 04/Nis/16 21:06 tarihinde düzenlenmiştir

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Seviyorum bu şerefsizleri ya. Hep bi tane edinmek istiyorum ama arkadaşımda vardı hayvan ev içinde serbest dolaşırdı havada duvara sıçardı. En son kapıya tünemiş görmemişler kapıyı kapatınca hayvan ölmüş.

Bakımı nasıl hocam bunların ? Özel yem almak gerekir mi yoksa buğday falan yerler mi ? Birde konuşur mu bunlar ?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Seviyorum bu şerefsizleri ya. Hep bi tane edinmek istiyorum ama arkadaşımda vardı hayvan ev içinde serbest dolaşırdı havada duvara sıçardı. En son kapıya tünemiş görmemişler kapıyı kapatınca hayvan ölmüş.

Bakımı nasıl hocam bunların ? Özel yem almak gerekir mi yoksa buğday falan yerler mi ? Birde konuşur mu bunlar ?

Sucuklu yumurta yer.

Kurtlar tasma takmaz....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

Sucuklu yumurta yer.

Gaz yapar patlar.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

O neden kafesin içinde kutuda yatıyor

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

hocam yaklaşık 6 ay önce bende almıştım. hatta konu bile aştım.

Erkek Aldım sonra dayanamadım kuş sürekli dışarı çıkmak istiyodu dişi aldım şimdi şerefsiz dışarı çıkmıyor.

Kuşun güvenini kazanmalısın. Kuşçuların genel sözüdür işte bi hafta elleme dışarı çıkarma falan hepsi hikaye.

Kuşu sıkma hafif hafif gagasıyla oyna, parmağına alıştır parmağını uzattığın zaman üsütne çıksın. hafif alıtığında gagasından öp parmağını hafif suya koy gagasına sürt diliyle o suyu sıyırcaktır böyle böyle alışır.

Büyüdükçe çok zekileşiyor bu hayvanlar gün olacak gülmekten gözlerinden yaş getirecek şebeklikler yapacaklar. Herkes takıntı etmiş işte kuşu konuşturmaya çalışıyor ilk zamanlar bende öyleydim.

Hayvandan çok ben ona konuşuyordum. Sonra vaz geçtim hayvanı doğal bıraktım. kuş ötmüyorsa youtube dan muhabbet kuşu sesleri var dinlet tepki verir yavruysa özellikle iyi olur hayvan için.

1 2 ay sonra çok fena halde bağımlı oluyosun eve geç geldiğinde özlüyosun oynamak istiyosun. Sabah ışığı gördüğünde ötmeye başlarlar aşka gelir seni uyandırır sinirlenir kalkar kızarsın ama kıyamazsın. çok tatlı meretler.

Herkesin almasını tavsiye ederim.

Ha kalsiyum taşı almayı unutma muhakkak al kemirsin

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

İpneler çok tatlı. Annem izin verse bende alıcam bir tane. Oraya buraya pisliyor. Kemirebiildiği bir şey varsa gidip oraya kemirmeye başlıyor. :)

Ayna koyma hocam. İlgilenmez sizle.

@mkyb;

Benim kuş "cicikuş" diyordu. Çok rahat diyordu hem de. :))

Bir de benim ki Coca Cola içiyordu. Hayvan bile Cola Turka 'yı beğenmiyordu ipne. :)))

SkynetX tarafından 04/Nis/16 21:32 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WarHead
    WarHead's avatar
    Erkek

Bende seviyorum kuşları. Bir arkadaşim var berber adamın dükkanın her yerinde kuş var. Bir kuşu cok dikkatimi cekmişti kuşun cinsi hak kuran mış .. 

Emekli
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buber.
    wordros
    wordros's avatar
    Erkek

,Konuyu ilk görünce 80 ler geldi aklıma Kanarya Severler derneklerinde oynatılan kumarlar :) Dedim HOP ! Kumar mı oynatacak Andrei bize :)

Konuya gelirsek kuş candır'da. Benim bir kuşum serbest takıldığı için kapıya sıkışmıştı o günden beri beslemek içimden gelmiyor kafestede  içimi acıtıyor. Umarım ömürlerinin sonunu boktan sebeplerle getirmezler... Güle güle besle muhabbetin bol olsun

alektamovikmovik
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek

Alismasini falan bosverde kus olmesin ona dikkat et. Kus bi sekilde alisiyor.

Yemini suyunu kontrol et yiyormu yemiyormu, ozellikle su.

Ishaline dikkat et.ishal oldumu cok problem,acil mudahale etmen gerek.

Ve bana sorarsanda 3 gun kafesinde kalsin. Mumkunse yeminide elinle ver.

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

Ufak kızımın eski çıngıraklı oyuncaklarından içinde zil olan delikli bir top vardı. Pinpon topundan biraz ufakti. Onunla oynamayı çok severdi şerefsiz. Halı üzerinde sangir sungur bi oraya bi buraya suruklerdi. Kimsenin de ellemesine izin vermezdi. Saatlerce onu izleyip kizdirirdim.

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
Toplam Hit: 4233 Toplam Mesaj: 35
abi guşum ötüyo