Tahribat'ın Muhabbet Kuşu Severleri Buraya
-
@mkyb
ben de uzman degilim hocam ama egitilirse konusabildiklerini biliyorum.
@samacc
hocam kus 1.5 aylık yavru, korkuyor. alısması icin 2-3 gün hic dokunmamak gerekiyormus, kutudan hic cıkmıyordu da üzerini yırtıp kafese öyle koydum, yem yiyor en azından.
@GoldenBoy
bilgiler ici tesekkürler, kalsiyum tasını unuttum ama alacagım mutlaka.
@SkynetX
bir süre koymayalım bakalım :)
@wordros
tesekkürler hocam.
@Metanet
valla biraz cekinmedim degil acaba yem yememe durumu olur mu diye ama yiyor, sudan emin degilim su an.
@RaAmLis
dedigin gibi sopaları cıkardım, sadece yem kutusunu iceride bıraktım yesin diye. tesekkür ederim bilgiler icin.
@izzmarit
tesekkür ederiz ablası..
@PsychoDawn
kanyon'daki pet shoptan aldım hocam.
@Easx
kutunun üzerini actım komple, daha icine girmiyor :D kafesin icinde simdi, suyunu yemini koydum önüne.
@cann
dün komple alısveris yaptım hocam, hayatımda kendim icin gidip alısveris yapmıslıgım yoktur böyle D: tesekkür ederim.
-
8 sene besledim sonra kacti kafir. Altina gazete ser. Sık sık değiştir. Ilgilenirsen belli basli kelimeleri söyler. Davranis bicimine göre hircinda olabilir uysalda tamamen yetistirme tarzina bagli ama erkekler biraz daha hircin oluyor. Sormak istediğin birsey varsa pm atabilirsin. Ishal olursa suyuna ilac dokuyorsun. Vitaminli yemleri var onlardan al. Benim ki 8 yaşındaydı daha yasardi ama kacti iste :D
-
hayırlı olsun hocam, yalnız kalırsa gelip bizim kediyle arkadaş olabilir :)
-
mkyb bunu yazdı
Seviyorum bu şerefsizleri ya. Hep bi tane edinmek istiyorum ama arkadaşımda vardı hayvan ev içinde serbest dolaşırdı havada duvara sıçardı. En son kapıya tünemiş görmemişler kapıyı kapatınca hayvan ölmüş.
Bakımı nasıl hocam bunların ? Özel yem almak gerekir mi yoksa buğday falan yerler mi ? Birde konuşur mu bunlar ?
bakımı hiç zor değil hoca haftada 1 kafesi temizle 1-2 günde 1 yemine üfle suyunu kontrol et o kadar.
yem olarak kendi yemlerini alman gerek ayrıyetten çay içer fındık yer çekirdek çitler.
dişiler genelde daha az konuşur ama benim kuş tam 1 kemalist Allah ile Atatürk'ü öğrettik Allah Atatürk diye geziyo evde ayrıca şikeci fener, salak kuş, aşkım, cici kuş, bir kaçımızın ismini falan söylüyor ilgilenirseniz konuşur ele gelir insan gibi belkide insandan daha öte arkadaşınız olur.
-
Abü kutuyu çıkart kafesten arkadaşlara katılıyorum. Ayrıca ayna al karşısına geçer kuş. Sesli ortamda dursun el değme olayına gelirsek çok sık elinize almayın ve başkası evdeyken salmayın sadece siz varken uçuşsun evde. Konuşun onunla sürekli sever sizi de zamanla :)
Ekleme: Size alıştıktan sonra isterseniz de sizden uzaklaşmaz tepenizde gezer :)
ruhi tarafından 05/Nis/16 10:48 tarihinde düzenlenmiştir -
annemlerde var, aslında ablam kendine almıştı çift olarak. bir dişi bir erkek fakat dişi öldü.
erkek o öldükten sonra hayata küstü, hiçbir şey yapmıyordu. sadece kafesinde duruyordu.
sonra annem aldı, baktı falan. şimdi epey cana yakın. arada bir şehirlerarası yolculukta getiriyorlar. tepemize çıkıyor, birşeyler söylüyor falan.
zamanla alışır yani hocam. sadece kedi köpek gibi sevilmiyorlar. Elime alıp yanaklarını sıkasım geliyor ama küçücük :(
-
rui bunu yazdı
Abü kutuyu çıkart kafesten arkadaşlara katılıyorum. Ayrıca ayna al karşısına geçer kuş. Sesli ortamda dursun el değme olayına gelirsek çok sık elinize almayın ve başkası evdeyken salmayın sadece siz varken uçuşsun evde. Konuşun onunla sürekli sever sizi de zamanla :)
Ekleme: Size alıştıktan sonra isterseniz de sizden uzaklaşmaz tepenizde gezer :)
Ayna koyarsa milletle ilgilenmez. Kendi kuşumdam biliyorum.
-
SkynetX bunu yazdırui bunu yazdı
Ayna koyarsa milletle ilgilenmez. Kendi kuşumdam biliyorum.
kuş çok durgun biraz kendini aynada görüp canlanması lazım. sonra ayna sökülebilir tabi. Dediğiniz gibi ayna olunca sahibine pas vermiyor kuşlar bir süre sonra :))
o süreyi ayarlamak önemli.
-
@cann mümkündür, göz ucuyla baktım.
-
çift :D RitmFarbRacourci tarafından 05/Nis/16 19:57 tarihinde düzenlenmiştir