Tahribatın Zenginleri İçeri Amerikan Borsası
-
Amerikan borsasından hisse senedi alayım diyorum, 5000 liralık THY alacağıma 100dolar Apple alayım diyorum
şöyle bist e bakınca anca gitmiş gelmiş gitmiş gelmiş bişere varamamış dolar bazlı
En iyi uygulama hangisi, böyle 100 belki 1000 dolarlık yatırımlar yapmalık ve uzun vadeli yapmalık
midas çok kafama yatıyor ama şikayet de çok, memnuniyet de
Siz neler kullanıyosunuz?
-
Bir de bunun vergisi vs oluyor sanırım? Çok emin olmamakla birlikte böyle duydum.
Türkiye'den abd borsasında işlem yapan, düzenli birikim sağlayan, komisyonu az, sorunsuz yer önerisi var mı? Borçları kapattıktan sonra benim de aklımda var abd borsası.
-
https://www.youtube.com/watch?v=O0bDRNargwU
Bi kulak vermeni öneririm da vinci hocam, abd borsalarının genelde düştüğü zamana denk geldik.
-
erebos bunu yazdı
Amerikan borsasından hisse senedi alayım diyorum, 5000 liralık THY alacağıma 100dolar Apple alayım diyorum
şöyle bist e bakınca anca gitmiş gelmiş gitmiş gelmiş bişere varamamış dolar bazlı
En iyi uygulama hangisi, böyle 100 belki 1000 dolarlık yatırımlar yapmalık ve uzun vadeli yapmalık
.

Naruto tarafından 28/Eyl/25 10:23 tarihinde düzenlenmiştir -
papara dan bile yapiliyor bi incele istersen self menu
-
görmrmişim.
KotomineKirei tarafından 28/Eyl/25 12:17 tarihinde düzenlenmiştir -
ben girdim. 21.15 maliyetli intelim var bi miktar midasta.
vergi de %15 kardan. devlet senin alırken ki verdiğin tl miktarını baz alıyo. 100k tl hisse almışsın, satmışsın 250k ver o 150 den vergini diyor. şahıssan gelir vergisi basamaklarına tabisin ilk basamak %15. sonra %40 a kadar artıyor. şirketsen sabit sanırım.
13000 tl yi aşmayan yıllık kazançlar vergilendirilmiyor. bi hisseden kayıp da zarar olarak gösterilebiliyor.
-
Naruto bunu yazdıerebos bunu yazdı
.

hocam sadece bu 2 sene için istisna oldu THY, yoksa tarihinde pek yok böyle, sonunun ne olacağı da belli değil, mesela bu bist 100 tüm zamanlar

bu da thy başlangıçtan 2023 e kadar, kar edebilmek için dipden alıp satmak ya da global bir pandemi olmasını beklemek lazım.

bu da apple tüm zamanlar

-
PathfindeR00 bunu yazdı
vergi de %15 kardan. devlet senin alırken ki verdiğin tl miktarını baz alıyo. 100k tl hisse almışsın, satmışsın 250k ver o 150 den vergini diyor. şahıssan gelir vergisi basamaklarına tabisin ilk basamak %15. sonra %40 a kadar artıyor. şirketsen sabit sanırım.
13000 tl yi aşmayan yıllık kazançlar vergilendirilmiyor. bi hisseden kayıp da zarar olarak gösterilebiliyor.
hakı bokunu ödemezki böyle başka yöntemi yok mu
-
erebos bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
hakı bokunu ödemezki böyle başka yöntemi yok mu
kafadan yerinde saysan dolar arttığı için vergi ödüyorsun.
-
Nasdaq için takip ettiğiniz kanallar nelerdir .