Tahribatın Zenginleri İçeri Amerikan Borsası
-
midasta şu anda alım abd borsası için komisyonsuz 3 kere hak tanıyor. Sonrası için ise 1.5 dolar komisyon alıyor ben hem borsamızı hemde abd borsasını oradan alım satımını yapıyorum. kripto fon ve bu iki borsa olduğu için tek elde devam ediyorum.
-
MeTiN_7 bunu yazdı
midasta şu anda alım abd borsası için komisyonsuz 3 kere hak tanıyor. Sonrası için ise 1.5 dolar komisyon alıyor ben hem borsamızı hemde abd borsasını oradan alım satımını yapıyorum. kripto fon ve bu iki borsa olduğu için tek elde devam ediyorum.
Vergilendirmesini nasıl yapıyorsun hocam
-
MeTiN_7 bunu yazdı
kriptoda aldığı komisyon çok yüksek bende aynısını yapıcam fakat çok gözüme batıyor sizin takip ettiğiniz nasdaq borsasında broker varmı
-
aklı olan nükleer enerji alanından hisse toplar. ai geliştiricileri enerji ihtiyacı için nükleer enerjiye yatırım yapmaya başladı hisseler yükseliyor daha da yükselir.
ben ufak ufak almaya başlayacağım. parası olsan bassın nükleer'e geçsin -
yatırım tavsiyesi değildir ama XRP alın. unutun... alsatcı değilseniz
-
PathfindeR00 bunu yazdı
ben girdim. 21.15 maliyetli intelim var bi miktar midasta.
vergi de %15 kardan. devlet senin alırken ki verdiğin tl miktarını baz alıyo. 100k tl hisse almışsın, satmışsın 250k ver o 150 den vergini diyor. şahıssan gelir vergisi basamaklarına tabisin ilk basamak %15. sonra %40 a kadar artıyor. şirketsen sabit sanırım.
13000 tl yi aşmayan yıllık kazançlar vergilendirilmiyor. bi hisseden kayıp da zarar olarak gösterilebiliyor.
peki hocam $100 hisse aldım 6 ay istediğim hareket olamdı sonra sattım 90 dolardan
baktığında 10 dolar zarar ettim
ama bu altı ayda dolar türkiye 40 liradan 50 liraya çıktı
yani 4000 liradan alıp 4500 liradan satmış oldum
bunu kâr mı yazıyorlar zararmı
wert tarafından 02/Eki/25 23:44 tarihinde düzenlenmiştir -
wert bunu yazdıPathfindeR00 bunu yazdı
ben girdim. 21.15 maliyetli intelim var bi miktar midasta.
vergi de %15 kardan. devlet senin alırken ki verdiğin tl miktarını baz alıyo. 100k tl hisse almışsın, satmışsın 250k ver o 150 den vergini diyor. şahıssan gelir vergisi basamaklarına tabisin ilk basamak %15. sonra %40 a kadar artıyor. şirketsen sabit sanırım.
13000 tl yi aşmayan yıllık kazançlar vergilendirilmiyor. bi hisseden kayıp da zarar olarak gösterilebiliyor.
peki hocam $100 hisse aldım 6 ay istediğim hareket olamdı sonra sattım 90 dolardan
baktığında 10 dolar zarar ettim
ama bu altı ayda dolar türkiye 40 liradan 50 liraya çıktı
yani 4000 liradan alıp 4500 liradan satmış oldum
bunu kâr mı yazıyorlar zararmı
devlet tl alışını bilir. sen 4000 tl lik hisse almışın vade sonunda 90 usd in var ama tl değeri 4500 tl yapıyor. Devlet gözünde 500 tl kar etmişsin ve bunu beyan etmen gerekiyor. ilk basamak olduğu için %15 vergi kardan 75 tl vergi ödemen lazım.
-
Son 1 aylık kazancım :)) fakat sermayem büyük olmadığından pek dişe dokunur bişey etmiyor.
çok aşırı değerlemeye sahip hisseler var.
nükleer alanda SMR ve OKLO yu takip ediyorum. Al sat yapıyorum son günlerde iyice arttı.RDW çok kötü gelen son bilançosu sonrası zirvesinden çok uzaklaştı , toparlıyor ve gidecek diye düşünüyorum

-
apple bir yenilik sunarsa hissesi yukselir ama yenilik sunmazsa sabit kalir gibi
-
erebos bunu yazdıMeTiN_7 bunu yazdı
Vergilendirmesini nasıl yapıyorsun hocam
Hocam şu anda sadece alışım var. Komisyon ödemeyeceksin diyince prifize aldım şansıma abd de ilaç olarak birşeye destek getirdi hisse gidiyor ben temettü için aldım daha satış yapmadığım için bilmiyorum