folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Tahribatın Zenginleri İçeri Amerikan Borsası

Tahribatın Zenginleri İçeri Amerikan Borsası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

midas güzel ama makas var dikkat.

Keşke önceden farketseydim dediğim bişeyi paylaşayım.

Hisseler neryee gidecek bilemiyoruz çok fazla faktör var. fakat bazı faktörler çok büyük. Eğer şirketin konusu bildiğiniz bir işse benim taktiği kullanın.

Mesela ben teknoloji konusunda uzmanım. Gidip kimya fabrikası falan hissesi almıyorum artık. Sadece teknoloji şirketlerinde büyük atlama görünce atliycam.

Örnek vereyim, Windows 8 çıktığında dümbükler start menuyu kaldırdıklarını gördüğüm an Windowsun sıçıp macin yükselişe geçeceğini biliyordum. 20 senedir windows kullananları bile bir gecede cahil bırakan bu windows versiyonu macin yükselmesine zemin hazırladı.

Bu durumu gördüğünüzde apple a saldırmalısınız. Microsoft hisseniz varsa satmalısınız.

Günümüze örnek vermek gerekirse OpenAI bütün sistemlerin merkezinde olacak bu çok net. Fakat bunu o dümbükler de bildiği için hisseyi satışa çıkarmıyorlar ve sadece süper zenginlerin girebildiği özel bir borsada satılıyor. Fakat Nvidia alınabilirdi tabiki.

Yani bildiğiniz alanı kullandığınız bakış açısıyla 1-2 seneye kadar çok net görebiliyorsunuz borsanın gideceği yeri. Ama önemli olan erken yakalamak. Bu dev firmaların amiral gemisi ürünleirni erken test etmek ve kurcalamak. Bunlar direk hisseye etki ediyor.

HolyOne tarafından 03/Eki/25 11:11 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hisseler neryee gidecek bilemiyoruz çok fazla faktör var. fakat bazı faktörler çok büyük. Eğer şirketin konusu bildiğiniz bir işse benim taktiği kullanın.

Mesela ben teknoloji konusunda uzmanım. Gidip kimya fabrikası falan hissesi almıyorum artık. Sadece teknoloji şirketlerinde büyük atlama görünce atliycam.

Örnek vereyim, Windows 8 çıktığında dümbükler start menuyu kaldırdıklarını gördüğüm an Windowsun sıçıp macin yükselişe geçeceğini biliyordum. 20 senedir windows kullananları bile bir gecede cahil bırakan bu windows versiyonu macin yükselmesine zemin hazırladı.

Bu durumu gördüğünüzde apple a saldırmalısınız. Microsoft hisseniz varsa satmalısınız.

Günümüze örnek vermek gerekirse OpenAI bütün sistemlerin merkezinde olacak bu çok net. Fakat bunu o dümbükler de bildiği için hisseyi satışa çıkarmıyorlar ve sadece süper zenginlerin girebildiği özel bir borsada satılıyor. Fakat Nvidia alınabilirdi tabiki.

Yani bildiğiniz alanı kullandığınız bakış açısıyla 1-2 seneye kadar çok net görebiliyorsunuz borsanın gideceği yeri. Ama önemli olan erken yakalamak. Bu dev firmaların amiral gemisi ürünleirni erken test etmek ve kurcalamak. Bunlar direk hisseye etki ediyor.

ben bu bağlamda bütçemin yettiği kadarıyla intel aldım. 

amd ile intel defterinin katlarıyla fiyatlarda işlem görecek de amerikada dökümhane kuran intel yükselmeyecek he!.. diyerek 21.15 ten intc aldım. yanılmadım da trump sahip çıktı. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    mephisto bunu yazdı

Son 1 aylık kazancım :)) fakat sermayem büyük olmadığından pek dişe dokunur bişey etmiyor.

çok aşırı değerlemeye sahip hisseler var. 
    nükleer alanda SMR ve OKLO yu takip ediyorum. Al sat yapıyorum son günlerde iyice arttı.

RDW çok kötü gelen son bilançosu sonrası zirvesinden çok uzaklaştı , toparlıyor ve gidecek diye düşünüyorum 

hocam siz hangi platformdan aluyorsunuz bir de vergilendirme işini nasıl ypaıyorsunuz

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bonibon
    Bonibon's avatar
    Erkek

Ben de beş on yıl unutmalık arm alsam diyorum telefonlar ve tabletten sonra pc pazarı da arm tarafına kayıyor laptoplar iyi güzel hoş ama masaüstü ve Server pc tarafı nasıl olur bilmiyorum. Bir de risc-v geliyor ufak ufak arkadan acaba uzun vadede armı sallar mi bilemedim

om mani padme hum
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

midas kapanırsa kağıtlara erişim nasıl oluyor, fiziksel kağıt olarak alınabiliyor mu veya hissenin mülkiyetini midas dışında nasıl kontrol ediyorsunuz

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

en hızlı gelişen ve kar getiren teknoloji şirketleri tabiki ama aynı sepette taşımak yada tek ata oynamak sıkıntı yada hayat bir tek teknolojiden ibaret olmadığını farket , kar topu büyüdükçe aynı piyasada kalmakta yanlış bugün nasdag yükselir bist düşer bisttekiler ağlarken  al bakma göz yaşına yada coin değerli metaller vsre ..

sezonluk yükselenler var takip et grafikleri örn , turizm inşaat sektörü vs..

llaki nakit bi kenarda olsun , sermayem az 3 tane 5 tane alsam ne olucak deme etherum, solanayı 1 kaç yıl evvel herkes alabilirdi şimdi zorlar

koşacak at üç aşağı beş yukarı kendini belli eder 

örnek nvdia ceosu hisse satmış sen al çünkü elindeki kağıt parçasını paraya dönüştürdü şirket ve yüksek satışla fiyatt düştü ceo artınca tekrar bi satış daha gerçekleştirecek bu satışı tahmin et ondan evvel davran . 3 aylık bilançolar kar zarar tablolorının tarihlerini irdele .

amele gibi çalışmaya devam ederken  illaki birşeylere ve doğru yerlere yatırım yap . 

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

Midasta alıö satımda 1.5 dolar kesiyor, o yüzden al sat yapmak çok mantıklı gelmiyor. Vergi olayını bilmiyordum onu ne zaman ödemek gerekiyor. En son parayı türk bankalarına çekerken mi acaba. Ben hem bırsada hem midasta yeniyim. 

Komisyonsuz abd borsalarına yatırım platformu var mı güvenilir?

Bir de hisse artınca satmadan beklemek çok zor.

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    C_e_Z_a
    C_e_Z_a's avatar
    Erkek

Midas kazançlarında merak edilen vergilendirme verileri şu şekilde kendi sitesinde:

https://webcdn.getmidas.com/uploads/2023/02/MDS_Menkul-Kiymet-Vergilendirme_Tablosu_20222023.pdf 

Makaleyaz.Net - Türkiye'nin Makale Alım-Satım Platformu
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ferdix
    ferdix's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Bende 1.5 yıldır Aselsan a bu mantıkla yatırım yapıyorum. Arada bir keriz islkeliyorlar garfiği yakalayınca sağlam kazandırıyor. Uzun vadede her türlü kazandırıyor. Son dalgada bir çakıldım oda benim hatam. Yinet eski seviyesine geldi.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

Al sat mı yapıyorsun hocam

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
Toplam Hit: 2875 Toplam Mesaj: 34
borsa abd borsa