folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Tahribat'ta Yapay Zeka İle İlgilenen Arkadaşlar Varmı ?



Tahribat'ta Yapay Zeka İle İlgilenen Arkadaşlar Varmı ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Humble Bundle'da yapay zeka destekli bir fotoğraf editörüne denk geldim. Üstünkörü ayarlarla bakmama rağmen oldukça başarılı sonuçlar verdi. Ürettiği şeyleri Photoshop'ta ortaya çıkarmak fotoğrafa göre saatler alabilir. 

    https://www.humblebundle.com/software/aipowered-photo-editor-with-luminar-4-software?hmb_source=humble_home&hmb_medium=product_tile&hmb_campaign=mosaic_section_2_layout_index_1_layout_type_threes_tile_index_3_c_aipoweredphotoeditorwithluminar4_softwarebundle


    λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Yapay zeka konusunda çoğunlukla Python frameworkler kullanılıyor. Şahsen süreçlerde araya girip istediğim değişimleri sağlamak ve tüm olan biteni gözlemlemek için C++'ta ufak bir makine öğrenmesi ve yapay zeka framework çalışması yapmıştım. Daha sonradan her şeyi otomatize etmek istediğimden iş verilerin seçilmesi kısmına doğru kaydı. Bilindiği üzere makine öğrenmesi için kullanılan verilerin kalitesi en çok önem arz eden konulardan birisi. Elinizde binlerce fotoğraf olsa da, objenin düzgün bir şekilde tanınması ve arkaplanda yer alan detayların bu objenin parçasıymış gibi öğrenilmemesi gerekli. Bunun için OpenCV'ye de girince konu giderek genişliyor ve bence asıl macera burada gerçekleşiyor. Birkaç farklı fotoğraf filtrelemesi yapılarak öğrenilen verilerin geri beslemeli bir şekilde düzeltilmesi ve ulaşılan sonucun seçilen fonksiyon ile sağlanması konusu heyecanlı görünse de, asıl iş başlangıçta dönüyor. Geri kalan kısmın çoğu spesifik ihtiyaçlarınız yoksa temel yaklaşımlarla çözülüyor.

    Fotoğrafın filtrelenmesi konusu ise başlı başına bir problem. Burada daha çok OpenCV ile uğraşmak gerekiyor. Tabii, başkaları tarafından sağlanan kaliteli veri havuzu olanlar olabilir. Ama her halukarda yetersiz kalacağı kanaatindeyim. Binlerce, yüz binlerce, milyonlarca (ihtiyaca bağlı olarak) fotoğrafın otomatik taranıp işlenmesi gerektiği kaçınılmaz bir gerçek. Diğer yandan, Photoshop ile açın, objeyi seçin ya da objeyi üstünkörü kare içine alın gibi yaklaşımlar bir yere götürmeyecektir. Bu kısmın da image processing konusuyla alakası var.


    λ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    ontedi bunu yazdı
    NoktaliVirgul bunu yazdı

    Bazı programlarıma çok fazla if yazarsam yapay zeka'lı olarak nitelendiriyorum.

    Ahahahaah.

    Böyle bir caps vardı aklıma geldi.


    λ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ağustos/2015
    Erkek
    Lightsaber bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    Lightsaber bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    cybermole bunu yazdı

    yapay zeka = istatistik demek ile calculus, lineer cebir bilmeyen adam istatistik yapamaz demek aynı şey değil. mesela loss function'ı minimize ederken istatistik değil calculus bilgisi kullanıyorsun, embedding oluşturmak için matrix faktorize edeceğin zaman istatistik değili lineer cebir bilgisi kullanıyorsun, computation graph'ı çözmek için istatistik değil graph bilgisi kullanıyorsun. matematikte farklı farklı birçok alt disiplini beraber kullandığın bir alan bu, bu yüzden yapay zeka = istatistik diyemezsin. iddialı olan cümle de kullanıp kullanmaman değil yapay zeka = istatistik demen.

    Hocam söylediklerine katılıyorum ki, Genetik algoritma da ne calculus var ne istatistik ne başka bir şey gen oluşturup en yakınına tamam bu sensin diyorsun. Yada o popülasyonun en iyi geni senin için geçerli cevap oluyor falan filan ben arkadaşın genellemesine istinaden bunu söyledim. Bir çok kişi matematik diyor ama büyük bir çoğunluğu istatistik bunu sende biliyorsun.

    Fazla uzatmaya gerek yok hocam detaylandırdığımızda senin dediğin gibi bir çok durum var işin içinde. Fizik hatta biyoloji hatta kimya bile işin içine girebiliyor. YSA daki nöronlar vs. vs. farklı bir kafa.


    Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2007
    Erkek

    Up somut olarak proje şapan var mı


    Aslında hepimiz eksiğiz biraz Leylası olmayan mecnunlarız Ne sıcacık bir ismail abimiz var. Nede kötü zamanda Yanımızda olan İskender babamız Ne mahellemizi mahalle yapan Erdal bakkalımız ne her kapıyı açan yavuz abimiz nede bize doğru yolu gösteren dedemiz.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bulusma Fatihi
    samato
    samato's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mayıs/2007
    Erkek
    Mx0TBT bunu yazdı

    Up somut olarak proje şapan var mı

    Hafiften organize olmayak mı ?

     

Toplam Hit: 3681 Toplam Mesaj: 27
ai yapay zeka