folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Takı Toka Dükkanı Açmayı Düşünüyorum Fikirleriniz Nelerdir?

Takı Toka Dükkanı Açmayı Düşünüyorum Fikirleriniz Nelerdir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kahve aç bu ülkede herzaman iş yapıcak bir kaç işten biri

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanliparmak
    kanliparmak's avatar
    Erkek

trooper bunu yazdı:
    -----------------------------

sermaye senden cevirmek senden %40 kar ortaklığı ne dersin

----------------------------- sana ne kaldı kardeş :):):) sermaye benden olduktan sonra ortağa ne gerek var :):):)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kanliparmak
    kanliparmak's avatar
    Erkek

dead_march bunu yazdı:

kahve aç bu ülkede herzaman iş yapıcak bir kaç işten biri

----------------------------- kardeş kahve olmaz iş yapar ama yerinde sayarsın ne eksiltir malını nede artırır :):):)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

şöyle bi sııntılarını duymuştum. misal harfli küpe veya kolye. a,e,m tarzı herkeste olan baş harfler çabuk bitip p,d,r gibiler elinde kalıyomuş. bu konuda tavsiyem harfli veya isimli bişeylere hiç bulaşma (:

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

hava çok sıcak, 2. köprüden geçmek isteyen davarlara su satsan yine para kazanırsın, parayı mantıklı kullanmak lazım gelir, incik boncuktan para kazanılmaz.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Hocam adam takı toka işini sormuş millet şunu aç bunu aç. Ne karıştırıyorsunuz kafasını?

Hocam birincisi Yozgat insanı tutucudur. Markalaşmaya değer ver; ama dükkanının dekoru çok lüks olmasın ama çok dandik de olmasın. 

Kurumsal bir kimlik kazanırsan logo ve tanıtımınla kendini bir numara gösterebilirsin. Basit bir esnaf gibi görünme, insanlara ucuz ama kaliteli hizmet götür

Sağlam bir marka değeri kat ve ne olursa olsun FİYATLARI VİTRİNİNE YAZ!

Piyasayı iyi takip et, imitasyon altın gümüş bilezik saat vs de sat. Yani sadece bayanlara hitap etme.

Ayrıca bayan çalışanlarınız olsun. Kadınlarla oturmalara gitsin gelsin, samimi olsun. Yeni takı var toka var.

Ayrıca tekstil mağazalarına yakın bir yerde açarsan daha da müşterin çok olur. Merkezi bir yer olsun ama kirası ucuz bir köşesinden tabi.

İlerleyen zamanlarda abiye kıyafetler de sat. 

EDİT:

Dükkanında olması gerekenler

küpe, toka, kolye, bilezik, kolye zinciri

saat, kemer, güneş gözlüğü

tesbih 

(belki bıçak koleksiyonu)

modaya uygun çanta koleksiyonu

ilerleyen zamanlarda abiye elbiseler, kıravat, hırka, atkı

isim soyadlı kolyeler, yüzükler,

yüzük çeşitleri

Bir Kayserili olarak yazıyorum bunları :) Ama tecrübem yoktur. Sadece fikrimi söylüyorum.

Dediğim gibi vitrinini örtmeyecek şekilde ve aptal basit el yazısıyla göze itici yorucu gelmeyecek şekilde yazılmamak suretiyle yeni ürünlerini, piyasada en çok talep gören ürünlerinin fiyatlarını vitrinine yaz.

İnsanlar içeri girmekten korkmasın

EDİT: Bu saydıklarımda çeşit çok boldur. Dükkanında koyacak yer bulamazsın. 20.000 TL bu iş için mükemmel bir sermaye bence. Özellikle yozgatta. Başarılar diliyorum hocam. İnsanlar aptal aptal kemerler için mağazalarda 15-20 TL para veriyor. sen 2-3 TL'ye satarsan herkes sana gelir. Önemli olan markalaşmak. Ayrıca mallarını gelişi güzel dizme vitrine, dükkanının mağaza gibi bölümleri olsun, malların mümkün mertebe yığılı olmasın insanlar girsin gezsin beğensin yani.

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lacuradeamore
    lacuradeamore's avatar
    Erkek

Hocam öncelikle noterden ortaklık sözleşmesi yap işini sağlama al  söz uçar yazı baki kalır.  incik boncuk işlerinde cok sıkı eleyip ince dokumalasın. Detaylı ürün araştırmasına girin piyasanın altında ürün almaya çalısın İstanbulda uygun fiyatlarda bulabilirsin

Ben veremden öldüm Belki ölmezdim Sıkıntım olmasa Paradan yana.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saftiriksincap
    saftiriksincap's avatar
    Erkek

+ Dükkan kirası

+ 2 Kişinin sigortası

+ Elektirik ve su parası

+ Yol parası

+ Yemek Parası

+ Sigara içiyorsanız sigara parası

+ Muhasebe

+ Vergiler

+ Dükkan açmak için harcanan Belediye harçları

+ Ekstradan ortaya çıkan giderler

Hocam fizibiliteni çok iyi yapman gerekiyor. Bu iş bakkal ve market gibi değil sonuçta ekmek satmıcaksın, devamlı yeni müşteriler kazanmak zorundasın, yenilikleri ve ilginç ürünleri devamlı takip etmen gerekiyor.

Üstelik 1 ortak ile yapacaksın bu işi! Ortaklık Kankalığa benzemez iyi düşünmen lazım.

Ve en önemlisi Kazanılan para İkiye bölünecek.

Hevesinizi kırmak istemem ama ihtiyaca yönelik bi iş fikri düşünmenizi öneririm nacizane.

Hiç birşey dışardan göründüğü gibi değil.

Edit : Sen 20000 TL yatırdığın bir işten aylık ne kadar gelir elde etmek istiyorsun. Ve ya ne kadar kazanmayı planlıyorsun? (Kişi başı)

Yatırdığın parayı 1-1 buçuk yılda amorti edebileceksin ki, bu işten ben para kazanıyorum diyebilesin.

Şimdi etrafımızdaki kırtasiyeler bile envayi çeşit takı toka kolye vs satıyor hadi onu geçtim bunu adamlar işporta ile yapıyorlar, vergisiz algısız.

Çok iyi düşün aman diim hocam, o 10000 tl büyük ihtimalle kolay kazanılmadı.

Allah inşallah yürü ya kulum der de çok ekmek yersiniz.

Hayat Murat Boz un memesi gibi, Rasim Ozan Kütahyalı çenesi gibi, Vahdettin in son senesi gibi, Bakir kızın Coşkun a veresi gibi, İran la İsrail arası gibi,Durum değişir kerhane numarası gibi, Çömelene birisinin vurası gibi,Yazı diyince bozukluğun turası gibi,Koç ya da Sabancı parası gibi, Oy verdiklerin niye yarasa gibi?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

IRET bunu yazdı:

hava çok sıcak, 2. köprüden geçmek isteyen davarlara su satsan yine para kazanırsın, parayı mantıklı kullanmak lazım gelir, incik boncuktan para kazanılmaz.

yeirne göre iş.. çokta mantıklı.. yaz ayı sıcak köprü su. hopppp kazanç :D

mahallemizde ps salonu yoktu..

adam bi 30bin tl'ye yakın para hazırladı mekan ps lcd ler vs. için.

2sayfa liste olurdu konsol boşalıcakta başkası oturucak.

çok geçmeden parasını çıkardı karını yaptı yine aynı 30bin tl'ye sattı.

Hea şimdi ne oldu dersen.. Saati 1 tl yine gelen yok..

Aklını kullandı katladı gitti adam :)

ModS'a selamlar bu arada.

http://www.leyladansonra.com/
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    badass
    badass's avatar
    Erkek

Git oyle bir dukkanda is bulmak icin elinizden geleni yapin. Orda 3-4 ay calistiktan sonra herseyi ogrenirsiniz. 

Toplam Hit: 10368 Toplam Mesaj: 45