folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Takım Olarak Kod Yazmak İçin Ne Kullanıyorsunuz?

Takım Olarak Kod Yazmak İçin Ne Kullanıyorsunuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    garga
    garga's avatar
    Erkek

googledan buldum, okumadım yani...

başlıkda şöyle diyor: Setting up and running Subversion and Tortoise SVN
    with Visual Studio and .NET

http://www.west-wind.com/presentations/subversion/

anca gidersin...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

Visual SVN ile SVN i Visual Studio'ya entegre edebilirsin.

http://sharingmatrix.com/file/6895339/VisualSVN.for.VS.v2.0.1.rar

Bazı özellikleri kullanmak için Tortoise SVN'i de yüklemen gerekir.

Kodu commit etmek için bir server a ihtiyacın olacak eğer kendin kurmayacaksan

beanstalkapp.com

gibi siteler private repository oluşturmana izin veriyor.

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

hacim sindi soyle bise yap

http://www.visualsvn.com/server/ yada http://www.open.collab.net/products/subversion/ bunu indir bu subversion senin kodun yedeklerini filan tutacak.

http://tortoisesvn.tigris.org/ bu windowsun için gerekli bindingleri kuracak.

http://ankhsvn.open.collab.net/ bu da visual studio plugini.

bunla riş gorur yalnız visual studio için şoyle bir problem var. visual studio senin tum fillerini sln dosyasında tuttuğu için yeni eklediğin cs fillerini goremezsin duzenli olarak refresh yapman gerekebilir. ben java yazdıgım için bu tip şeyler beni etkilemiyor :)

o yuzden sağlam entegrasyon için team foundation serverdan başka şansın yok.

ama kodu nası tutar nasil versiyonlarım dersen onu anlatirim.

ftw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Erkek

şimdi elimdeki projenin ilk versiyonunu çıkarttıktan sonra ben de kullanmak istiyorum ama 2 şekilde kullanabilirim:

birincisi bir siteye üye olacağım o site benim websiteye bağlanacak belli aralıklarla filesize'de değişikilik varsa şöyle böyle diye bildirecek revision mantığıyla da barındıracak ki böyle bir sistem büyük ihtimalle parasız olmaz.

ya da kendi websitemin alt dizinine kurabileceğim bir script olacak cronjobla çalıştıracağım aynı işlevi görecek yukarıdakiyle.

hotgator kullanıyorum ve svn kurma olayı var mı bilmiyorum olduğunu da zannetmiyorum.

bu şekilde çalışan parasız bir script veya site var mı?

. . .. . ... .
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    voltigore
    voltigore's avatar
    Erkek

selamlar,

team foundation her şeyi karşılasada lisanslı bir üründür bunu unutmamak gerek. Ayrıca svn veya git bedava dururken team foundation ı alma sebebimiz nedir, dğer özellikleri ne kadar kullanacağız?

Mesela team foundation da source control var, bug tracking var, project management var ayrıca bir sürü ek özellik bulunuyor. Fakat temelde kullanınlar yazmış olduklarımdır.Yani kullanmayacağımız bir kaç eklenti için team foundation a para vermeye gerek yok. Bunların open source alternatifleri bulunuyor, şöyleki:

source contorl => git,svn

bug tracking => bug zilla

project management => planner

ayrıca todo listelerinide unutmamak gerek. Mutlaka takım çalışmasında her programcının bir todo listesi olmalı ve ortak bir todo da olmalıdır ki bu işlem aslında project management da dahildir.

işimizi görecek alternatifler varken boşu boşuna kullanmadığımız şeyler için para vermeyelim

Geyik Candır :]
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GangShot
    GangShot's avatar
    Erkek

Merhaba

Aslına bakarsanız hangi yazılımı/editörü kullandığınızdan ziyade birazda planlama yapılmasında fayda var. VS ile ortak ağ üzerinden bile proje yapabilirsiniz ki ben öyle yapıyordum. Server üzerinde paylaşımda açık olan bir klasöre projemizi atıyorduk hergün bir plan çıkartılıp ertesi sabah kontrolünü yapıyorduk. Ayrıca Foundation Server gayet iyidir. Kullanın derim...

adamın teki yarın ölcem demiş yarmışlar ölmüş..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

svn biraz tırt geldi bana yeni şirkette svn kullanılıyor,güya aynı sayfa üstünde birden çok kişi çalışıyor diye geçmişler ama yok öyle bişi,gene hata çıkarıyor.

bence tfs çok iyi hem proje yönetimi olarakda desteği var, task,bug gibi şeyler açabiliyorsun hemde projeyi ekipçe geliştirebiliyorsun.

yani çok uzaklarda aramayalım,tfs iyidir vs ile tam uyumlu en azından (:

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neron
    neron's avatar
    Erkek

Source safe kral alet olsa da svn rulaz diyorum bende :)

Anlatılacakta çok bi yanı yok aslında commitliyon updateliyon gidiyo :)

Sadece bir directory yönetimi yani.

Source safe gibi kilit falan dertleri yok.

Sadece aynı anda iki kişi çalışırken o kodu senden önce commit ederse senin update edince kodun çok hafif bir karışıklığa uğruyor düzenlemen gerekiyor.

Tek kötü yanı buydu benim gördüğüm zaten bunu da source safedeki kilit olayından kurtulmak için yapmışlar sanıyorum.

No Pasaran...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

neron bunu yazdı:
    -----------------------------

Source safe kral alet olsa da svn rulaz diyorum bende :)

Anlatılacakta çok bi yanı yok aslında commitliyon updateliyon gidiyo :)

Sadece bir directory yönetimi yani.

Source safe gibi kilit falan dertleri yok.

Sadece aynı anda iki kişi çalışırken o kodu senden önce commit ederse senin update edince kodun çok hafif bir karışıklığa uğruyor düzenlemen gerekiyor.

Tek kötü yanı buydu benim gördüğüm zaten bunu da source safedeki kilit olayından kurtulmak için yapmışlar sanıyorum.

-----------------------------

merge tool tarzı bir uygulama gerek bence svn içinde,çok çağdışı elle düzenlemek oO

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tomu
    tomu's avatar
    Erkek

Şu ana kadar kullandıklarımdan en iyisi Visual Source Safe'ti. SVN'de iyidir.

Bunların hepsinin Visual Studio ile eklentisi ..vs vardır. Sıkıntı yaşamazsınız.

Source Safe'te bir sayfa üzerinde sadece anlık 1 kişi çalışabilir. Bu nedenle başkası sen o sayfada çalışırken birşey silemez, düzenleyemez.

Toplam Hit: 7173 Toplam Mesaj: 25