Tanrı Ve Var Olmak Üzerine
-
bir arkadaşıma attığım 2 mesajı açıklamasız yayımlıyorum :
(1)düşününce kararsız kalıyorum. hiç var olmamayı ister miydim? önce evet diyorum. sonra olmasını istediklerim mesela sen. olmayışını kabul edemezdim. yine de bi gün birisi benden hesap sormak isterse ona sorucam : ben istedim de mi yarattın? o zaman konuşma! ya varlığımı sil ya da hiç hesap sorma!
(2)ateist olmayı çok isterdim galiba. ama onun varlığını hissettim. elimde değil. bildiğimi nasıl yok sayabilirim? sonuç : cehalet mutluluktur. öyle bişey ki bu ya denizin varlığını hiç bilmeyeceksin ya da bu denizde boğulacaksın. ortası mutlu etmiyor.
ve ben kesinlikle sahilden denizi izleyen çocuğum...
-
istersen evrene baktığın zaman her kum tanesinde her bulutta her canlıda tanrı nın izni bulursun
yada ölene kadar ararsın hiç bir iz bulamassın.
görmek hissetmek istediğin şeyi hissediyorsun , varlığın senin seçimin değildi herkez eşit şartlar da dünyaya gelmiyor o yüzden herkeze eşit bir hesap sormanın olabileceğini düşünmüyorum.
-
tamamdır arkadaşlar yazdığım yazı için özür diliyorum çünkü kum tanesine bakınca tanrının varlığını gördüm =D
hadi bu konuyu da atesit-deist tartışmasına dönüştürelim evet bunu yapmalıyız yaşasın
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
tamamdır arkadaşlar yazdığım yazı için özür diliyorum çünkü kum tanesine bakınca tanrının varlığını gördüm =D
hadi bu konuyu da atesit-deist tartışmasına dönüştürelim evet bunu yapmalıyız yaşasın
-----------------------------ben tartışmaya girmeyi artık bıraktım, herkez hür kimse kimseye bişi kanıtlamak zorunda değil , ama düşünceleri paylaşmaktan bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
-
aman kavga etmeyin gece gece
-
Yarabbim ıslah eylesin sen ve senin gibileri. yaşadıgımız dünya bu hayattan ibaret degildirki sende bende bir meniden geldik şimdi etten kemikten bir canlıyız eşi benzeri olmayan istedigi gibi düşünebilen. İçinde bulundugun evrenin, dünyanın tesadüfen meydana geldigini veyahutta herşeyin bir başlangıcının olmadıgını iddaa etmek ne büyük yanılgıdır... Allah c.c. Bizi görüyor, izliyor, duyuyor o çok büyüktür ve herşeye gücü yetendir sen ona bir adım atmassan o senden bir arşın uzak durur yeterki sen ona onun istedigi kurallar ve onun istedigi düzen içerisinde bir adım at onu hisset ve ona tüm kalbinle inan göreceksinki hayatın manasını anlamını neyin ne oldugunu kafandaki anlamsız soru işaretlerinin gereksiz oldugunu hiç birşey yapamıyorsan ben yardımcı olayım sana istedigin yerde ve uygun bir zamanda.
-
Tanrı veya tanrılar varsa bile bizi neden yargılamak istesin ki?
Korkmanıza gerek yok dostlarım, bende escape-rope var ona tutunun.
Dinlerin bütün şerlerinden korunursunuz:
-
Z-CHAN bunu yazdı:
Tanrı veya tanrılar varsa bile bizi neden yargılamak istesin ki?
Korkmanıza gerek yok dostlarım, bende escape-rope var ona tutunun :)
-----------------------------Bizi sadece yargılamak için yaratmadı elbette iyiliginde kötülügünde olduğu bir mekanda bizleri sınamak için yarattı hepimize irade verdi hepimize akıl verdi hepimize duygu ve düşünme kabiliyeti verdi bunların yanındada sana bu dünyada istedigin gibi yaşıyabilme özgürlüğü verdi şu anda bulundugun yanlış düşünce yanılgısında oldugu gibi bak istedigini söyliyebiliyorsun sende bende... bundan dolayı ne seni cezalandırdı şu an için nede beni mükafatlandırdı bunun farkına ancak ahirette varabileceğiz. o sabırlıların en sabırlısıdır ve merhameti en bol olanıdır.
-
ateistler aslında içten içe tek bir yaratıcının varlığı fikrine katılırlar, ama onlardaki gurur, inat ve isyankarlık öyle büyüktür ki bildikleri halde inkar ederler. insanın tek yaratıcı olduğuna inanması o kadar zor değildir bunu için çok uğraşmaya gerek yoktur, bütün önyargılardan uzaklaşmış bi şekilde düşünmesi yeterlidir. evrende eşsiz bir düzen vardır, muhakkak ki bu düzeni sağlayan bir güç olmalıdır...
1. mesajda sorduğun soruya gelince inananlara göre zaten dünyaya geliş amacı budur, biz bu dünyaya sınav için getirildik sonra hesap sorulacak. Allah insanlara nefis vermiş ve akıl vermiş. akılna mı uyacak yoksa şeytanla işbirliği yapıp nefsine mi? bu da kader-kaza konusuyla alakalı. ki o apayrı bi konu hep yalış anlaşılmış bi konu...
-
elfkrc bunu yazdı:
ateistler aslında içten içe tek bir yaratıcının varlığı fikrine katılırlar, ama onlardaki gurur, inat ve isyankarlık öyle büyüktür ki bildikleri halde inkar ederler. insanın tek yaratıcı olduğuna inanması o kadar zor değildir bunu için çok uğraşmaya gerek yoktur, bütün önyargılardan uzaklaşmış bi şekilde düşünmesi yeterlidir. evrende eşsiz bir düzen vardır, muhakkak ki bu düzeni sağlayan bir güç olmalıdır...
1. mesajda sorduğun soruya gelince inananlara göre zaten dünyaya geliş amacı budur, biz bu dünyaya sınav için getirildik sonra hesap sorulacak. Allah insanlara nefis vermiş ve akıl vermiş. akılna mı uyacak yoksa şeytanla işbirliği yapıp nefsine mi? bu da kader-kaza konusuyla alakalı. ki o apayrı bi konu hep yalış anlaşılmış bi konu...
-----------------------------ateistler deme ateistlerin bazıları de , benim hiç de öyle bir düşüncem yok.
asıl sorunum şu hayatı adam gibi yaşamak için illa tutunacak yada burası bir sınav yeri iyi davranalım iyi yaşayalım yerine içimizden iyi gelecek şekilde yaşamamız , birinin hırsızlık yapmaması için illaki dindar olması değil sağlam bir vicdana sahip olması gerekli bunun güçlü olduğu bir toplum sürekli gelişir.
yani hayatın tadını da alarak yaşamak kurallara bağlı olmadan içinizden geldiğince çok daha anlamlı..
-
PanxeR bunu yazdı:
elfkrc bunu yazdı:
-----------------------------ateistler deme ateistlerin bazıları de , benim hiç de öyle bir düşüncem yok.
asıl sorunum şu hayatı adam gibi yaşamak için illa tutunacak yada burası bir sınav yeri iyi davranalım iyi yaşayalım yerine içimizden iyi gelecek şekilde yaşamamız , birinin hırsızlık yapmaması için illaki dindar olması değil sağlam bir vicdana sahip olması gerekli bunun güçlü olduğu bir toplum sürekli gelişir.
yani hayatın tadını da alarak yaşamak kurallara bağlı olmadan içinizden geldiğince çok daha anlamlı..
bir hırsızın suç işlemesinin nedeni Allaha inanmamasından veya inançsızlıgından kaynaklanmayabilir ailesinin onu nasıl yetiştirdiginden tut çevresinden ve etrafından ögrendigi ahlak ve terbiye kurallarının hayatına nasıl işlendigine kadar dayanır... adam vardır inançlıdır temiz kalplidir fakat durumu yoktur mecbur kalır hırsızlık yapmaya onu son çare olarak görür yada yaptıgı yanlışı idraak edemeyebilir. eğer sen bunları yazabiliyorsan emin ol sende merhamette vardır vicdanda vardır hiç denemedigin bir şeyi yada bilmedigin birşeyi örnegin namaz kılmak, dua etmek, veyahutta Yaradanı hissetmek gibi çok çok önemli şeyleri bilmeden, denemeden kafasındaki soru işaretlerini kendi kendine ucu bucagı olmayan gün yüzü görmemiş sorular halinde kendine ve etrafındaki insanlara sormak cok manasız kaçar sevgili kardeşim.