folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tanrı Ve Var Olmak Üzerine

Tanrı Ve Var Olmak Üzerine

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azadi
    azadi's avatar
    Erkek

bir arkadaşıma attığım 2 mesajı açıklamasız  yayımlıyorum :

(1)düşününce kararsız kalıyorum. hiç var olmamayı ister miydim? önce evet diyorum. sonra olmasını istediklerim mesela sen. olmayışını kabul edemezdim. yine de bi gün birisi benden hesap sormak isterse ona sorucam : ben istedim de mi yarattın? o zaman konuşma! ya varlığımı sil ya da hiç hesap sorma!

(2)ateist olmayı çok isterdim galiba. ama onun varlığını hissettim. elimde değil. bildiğimi nasıl yok sayabilirim? sonuç : cehalet mutluluktur. öyle bişey ki bu ya denizin varlığını hiç bilmeyeceksin ya da bu denizde boğulacaksın. ortası mutlu etmiyor. 

ve ben kesinlikle sahilden denizi izleyen çocuğum...

Prometheus kardesim bende bundan 6 ay once oyleydım kafam karısıktı ama merak edıyordum ıcım rahat degıldı ıkı arada bir derede kalmıştım...suan kı durumum nasıl dıye sorarsan koru korune ınanan bırı degılım ama inanan biriyim (vijdanım rahat yani) vee sorularımın %90 ınan cevap buldum.bunu daa herkese sorarak arkadaslarımla aılemle cewremle konusarak hallettim.sana yol gosterecek weya yardım edebılecek hıcbırsey soyleyemem ama sormaya dewam et hıcbırsey bılmeyen ınsanları gorunce ne kadar cok sey bıldıgını goreceksın...Ve inancını kafanla degıl kalbınle hıssetmeye calıs...

Hızlı koşan atın pohu seyrek olur..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

azadi emin ol kafam hiç karışık değil

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Imba
    Imba's avatar
    Erkek

@yasevyaterket ne gerek var degilmi boyle derin konulari konusmaya simdi yola ciksak kusluk da atinada kahvaltimizi yapariz

Kibar ve sertimdir, çok iyi dans ve ısrar ederim..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Imba bunu yazdı:
    -----------------------------

@yasevyaterket ne gerek var degilmi boyle derin konulari konusmaya simdi yola ciksak kusluk da atinada kahvaltimizi yapariz

Hocam almış başını gidiyor bir derin konu muhabbeti, derinlerde eşşeklemesine kulaç atmaktan, su yüzeyine çıkıp nefes almayı unutuyoruz, korkarım yakında boku bokuna boğulup gidicez derinlerde...

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Primeval
    Primeval's avatar
    Homo

Eğerki beni yarattıysa sonucsuz bana benim aklımı verdiyse benden birşey istemeye hakkı yok . Gün geldiğinde ki geliceğini hiç sanmıyorum korkmayın sorgulayın Çünkü tanrı sonuçsuz sorgusuz iş yapıyor aynı benii sorgusuz dünyaya gönderdiği gibi sorgusuz başka yerlerede gönderir onun için kim iyi kim kötü yok canı ne isterse onu yapar ( Varsa ) Birgün Bir tanıdığınız hastaneye düştüğünde sakın dua etmeyin edersenizde ne kadar aptalca birşey olduğunu göreceksiniz . Eğer ölürse bünyesi kaldıramamıştır yaşarsa , hem kendiyle alakalı hemde doktorların gösterdiği çaba burda başka kimsenin bir yardımı yoktur . Tanrıya inanmak beraberinde aptallık getirir .

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Primeval bunu yazdı:

Eğerki beni yarattıysa sonucsuz bana benim aklımı verdiyse benden birşey istemeye hakkı yok . Gün geldiğinde ki geliceğini hiç sanmıyorum korkmayın sorgulayın Çünkü tanrı sonuçsuz sorgusuz iş yapıyor aynı benii sorgusuz dünyaya gönderdiği gibi sorgusuz başka yerlerede gönderir onun için kim iyi kim kötü yok canı ne isterse onu yapar ( Varsa ) Birgün Bir tanıdığınız hastaneye düştüğünde sakın dua etmeyin edersenizde ne kadar aptalca birşey olduğunu göreceksiniz . Eğer ölürse bünyesi kaldıramamıştır yaşarsa , hem kendiyle alakalı hemde doktorların gösterdiği çaba burda başka kimsenin bir yardımı yoktur . Tanrıya inanmak beraberinde aptallık getirir .

Gerizekalı mısınız, malmısınız anlamıyorum,

Ulan inanmıyorsan inanma, at'a, eşeğe, ateşe tap, ebene tap, kıçına tap, ne bok yersen yer, kimsenin kimseye karışmaya hakkı yok,

Kendi dünya görüşün doğrultusunda açıklama yapmışsın, iyi hoş, güzel, ama sonunda ortalığın resmen amua koymuşsun. Edebinle yorum yaz hoca, hakaret etme inananlara.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

Primeval bunu yazdı:

inananlara aptal diyerek hakaret ediyorsun,yasevyaterket hakaret etti diye banlandığı halde sana birşey olmuyor.

düşündürücü değil mi ?

Diyorsun ya "sakın dua etmeyin" diye.O senin boş konuşmandan başka birşey değil.

Senin yaptığın şey yani yaratıcıyı sorgulaman şuna benziyor.Toplama işlemini bilmiyorsun ve karşına 2 rakam çıkıyor.Sen toplama işlemini bilmiyorsun ama toplama işleminin varolduğunu biliyorsun.Ve işlemin nasıl yapıldığını bilmediğin için karşına 2 ve 3 rakamları çıktığında toplamına 8 ya da 9 diyorsun.Çelişkili olduğunu gördüğün halde ısrar ediyorsun.Biri de kalkıp diyor ki sana "gel öğretiyim nasıl toplama yapılacağını" diyor.Ama sen "vaktimi ona harcayamam" diyerek kabul etmiyorsun.Kabul edip öğrensen çelişkilerin ortadan kalktığını göreceksin.Ama vaktini harcamamak için kabul etmeyip çelişkileri kabul etmek sana kolay geliyor.

Ve bu çelişkilerle hayatını mutsuz bir şekilde yaşayıp vaktin geldiğinde ölüp gidiyorsun...

Ne hüzünlü değil mi ? Sana toplama işlemini öğretmek isteyen olduğu halde inat edip "hayır 8" diyorsun ve çelişkili,mantıksız" diyorsun.Oysa bilen kişi sana toplamanın öyle yapılmadığını söylüyor.Ama hala ısrar ediyorsun ve bu ısrarın yüzünden kaybediyorsun...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

ama onun varlığını hissettim. elimde değil. bildiğimi nasıl yok sayabilirim?

sorunun o hissettiğin şeyi bilmen değil, aksine bilmemen. mucize ya da olağanüstü olarak gördüklerine inanmak istediğin şekliyle değil de, gerçekten olan haliyle, objektif, dürüstçe baktığında, onların sadece alışık olmadığın ve hakkında pek bilgi sahibi olmadığın şeyler olduklarını farkedersin. doğada ya da günlük hayatında çok ilginç ya da muazzam bir şeyle karşılaşırsın ve bunun hissettirdiği heyecan ve coşkuyu tanrı sanırsın. oysa sadece bilmemenin, yeniliğin, alışılmamışlığın, kendinden büyük birşeyin karşısında küçük kalmanın heyecanıdır bu. ne bileyim aşık olursun ulan herşey yalansa bile işte bu tanrısal bişey dersin ama bilmezsin sadece çoğalma içgüdülerinin, sosyal dürtülerle harmanlanmış, daha karmaşık bir halidir bu çekim. tesadüf olamayacak kadar muhteşem bişey yaşarsın ve işte tanrı dersin ama olayı çeviren en büyük çarklar göremediğin, farkında olmadığın etkenlerdir. işte bunun gibi. her perde arkasını öğrendiğin mucizede, tanrı senden bir adım daha uzakta olacak, umarım anlatabilmişimdir. olmayan birşeyi aramak ya da bunun beyhudeliğinin farkına varıp işine gücüne bakmak senin bileceğin iş. emin ol inanmak için her zaman bir yol vardır. tanrı çıkıp karşına "oğlum saçmalamayın ben yokum" dese bile "kesin beni test ediyorsun, sen varsın" dersin istersen. hani böyle bişey mantıken mümkün değil tabi de anladın sen mübalağa ile anlatılmak isteneni sanırım, inanç kısır döngüdür ve seni gerçeğe ulaştırmaz, belki mutlu eder ama gerçeğe ulaştırmaz.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rhodostethia
    rhodostethia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Primeval bunu yazdı:

Bsg.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

@n2n2
    Verdiğin perde arkasını öğrenme örneği çok güzeldi,ağzına sağlık hocam

gerçeğe gelince Prom,yalan dünyada gerçek aranmaz dicem bana kelime oyunu yapma diceksin ama yo hayır cidden kelime oyunu,yahut teşbihten kıssa çıkarman için değil çünkü yeterince düşünmüş bir beyinsen gerçek bile olmayan şeyleri beynimizin gerçek kıldığını şimdiye kadar defalarca fark etmişsindir.Burda gerçek diye birşey olmadığına yıllar sonra bir kez daha karar verdim burda sadece sanrılar var tanrı/tanrılar yok.Burda yalnızız,burda çaresiz burda kafayı yemek üzereyiz.Çünkü asıl delilik delirmemek,sözüm onlara "normal" kalabilmek asıl delilik burda !

fakat şöyle birşey de var;Hayallerinizi düşünün,mesela bir er ryan'ı kurtarmayı izlerken kendinizi o filmin içinde gibi hissetiğiniz olmuştur illaki.Şimdi tüm o hislerin sadece hayalden ibaret kalacağını düşünmeyi ben şahsen kabullenemiyorum bu gösterip elletmemek gibi bişey,ve gösterip elletmemenin ne kadar sinir edici bir durum olduğunu çocukluk zamanlarınızda gayet iyi hatırlarsınız :)

Öldükten sonra dirilmeyeceğine inan insanlara cidden gıpta ediyorum keşke ben de kendimi böyle birşeye inandırabilsem..Ama sonsuzluğu düşünsenize bi.Öldükten sonra kendi varlığınızdan (daha doğrusu yoklupunuzdan)bile haberdar olmayacak hiç bir şekilde hiç bir şeyi hatırlamayacaksınız ve sonsuza kadar yok oalcaksınız.Sonsuza kadar yok olmak size mantıklı geliyor mu ? Hiç dirilmemek,öylece bir gitmek pir gitmek ?

Velhasılı işin asıl hassiktirrrrr dedirtici noktası şurasıdır ki;İnsan beyni sonsuz bir varoluşu da mantıklı bulmaz yani bi kere sonsuzun ne olduğunu bilmiyoruz.Sonsuza kadar mutlu mesut yaşamakta nasıl ola ki hacı ? Ne sonsuz yok oluş ne sonsuz var oluş ikisinide mantık almıyor,sizi bilmem ama en azından benim mantığım almıyor.İşte bu noktada asıl görmeniz gereken şey bir seçim yapmanız gerektiğidir.Dünyadaki hayatınızdan memnunsanız ve daha fazlasını istemiyorsanız -ki işte gıpta ettiğim noktada burası cidden bu insanlar nefsine hakim olmuş kişiler olsa gerek çünkü daha fazlasını istemiyorlar (yo yo taşak falan değil,yüm samimiyetimle...)- bu vaadlerin hiç birine inanmazsınız ve eğer bu vaad edilenler doğruysa öteki taraf diye bişey varsa siz tabi hani bize hani bize dersiniz onlar ya da O size derki E hani ya sen daha fazlasını istemiyordun,bunlar sana toplumu bir safa dizip kolay yönetmek için uydurulmuş politika geliyordu şimdi noldu sen seçimini yapmadın mı,inandın mı ? diye sorduğunda paşa paşa bunu kabullenirsiniz ya da inanıp yaşarsınız,haksız bile çıksanız cidden sonsuz yok oluş diye birşey var olsa bile neticede yok olmuş olacağınız için hasssiktirr lan nasılda yuttum,bir tanrıya/tanrılara inandım koca hayatım boyunca vıyy ben ne malmışım,ne salakmışım diye yakınamayacağınız için kaybedeceğiniz tek şey ortalama 60 yıllık ömrünüzü boş bir şeye inanarak geçirmiş olamanız oalcaktır fakat dediğim gibi zaten yaşarken buna iandığınız için eğer yanılmışsanız bile bunun bir kayıp olduğunu anlayacak bir beyniniz olmaycaktır.

Bu yüzden adına inanmak denir.Bu dünyaya tercihler arasından seçim yapmak için değil,neyi neden seçtiğimizi anlamak için gönderilmişiszdir.
    Ve son oalrak;Çıldıran tanrılar değil,sanrılar.Sanılarımız,zanlarımız...Saygılar :)x

Troubles'll come & they'll pass
Toplam Hit: 6192 Toplam Mesaj: 46