folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tanrı Ve Var Olmak Üzerine

Tanrı Ve Var Olmak Üzerine

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

z-cihan geç kaldın kanka ha yetiş yetiş..:@ kim yarraam salatalık dese tuz alıp koşuo adam yha :@

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

@n2

göklere yıldızlara bakarak inanmadım

o sebeple yine aynı şeylere bakarak tersini yaşayamam =)

harun yahyadan öğrenmedim bunları =P

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Turgaycım,

Bilinçsiz insanlarla bu konularda muhabbet ettiğin zaman dediğin gibi Müslüman adamı daha çok müslümanlar ateizme itiyor.

Kendi kafalarına göre safsatalarla milletin kafalarını yıkamaya çalışırlar.

Bilen kişilerle bu konuları konuşmak daha hayırlıdır :)

Sevgilerle :D

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:
    -----------------------------

bir arkadaşıma attığım 2 mesajı açıklamasız  yayımlıyorum :

(1)düşününce kararsız kalıyorum. hiç var olmamayı ister miydim? önce evet diyorum. sonra olmasını istediklerim mesela sen. olmayışını kabul edemezdim. yine de bi gün birisi benden hesap sormak isterse ona sorucam : ben istedim de mi yarattın? o zaman konuşma! ya varlığımı sil ya da hiç hesap sorma!

(2)ateist olmayı çok isterdim galiba. ama onun varlığını hissettim. elimde değil. bildiğimi nasıl yok sayabilirim? sonuç : cehalet mutluluktur. öyle bişey ki bu ya denizin varlığını hiç bilmeyeceksin ya da bu denizde boğulacaksın. ortası mutlu etmiyor. 

ve ben kesinlikle sahilden denizi izleyen çocuğum...

O Öyle Değil Bu Böyle. Doğru Bu Yanlış O Diyemem. O DEsem De Hiçbir Fayda Edeceğini Sanmıyorum. Sen Elbet Sana En Yakın Doğruyu Anlayacaksın...

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

bir de anlamadığım şu var

ben bildiklerimden çok büyük ölçüde eminim çünkü bildiklerim hep uzun yıllar deneyimlediklerime dayanıyor

yine de "acaba" diyorum acaba eksiğim var mı acaba yanlışım var mı?

ama öte yandan adam gelip ordan burdan okuduğunu bana satıyor ve "doğruyu bulacaksın" diyor daha ne dediğimi anlayamadan

işte bunu hiç anlamıyorum

ona göre bu doğru buna göre şu doğru ama farkında değil çoğu kişi

kendi kumdan kaleleriyle benim manastırlarımı yıkamazlar

niyetin binlerce yıl dayanan manastırı yıkmaksa en azından sen de böyle bir kaleye sahip olmalısın

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

ben hatırlamadığım için biliyorum

peki sen sorduğunu nerden biliyorsun?

bana 1 kişi çıksın desin ki ben hatırlıyorum 1 kişi çıksın 7 milyar kişiden

şuan sorsam çevremdeki 100 kişiye 90 a nı dün sabah kahvaltısını hatırlamaz bu onların dün sabah kahvaltısı yapmadığını göstermez ama kesinlikle şunu bilmiyorum allah bize sorduğu sormadımı dua meselesine gelince örneğin git birine (yolsan geçen biri) şu kızla nasıl çıkabilirm diye sor sana belki bişiler anlatır ama o sana kesin çözüm sunamaz aynenn bu şekilde sen dua ettiğin için istediğin şey olmayabilir yada boşu boşuna olaiblir( kesinlikle değildir) hiç bir şey kaybetmezsin istemekle anlatabildiysem ne mutlu bana

I am Jack's inflamed sense of rejection
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OveRTaX
    OveRTaX's avatar
    Erkek

Primeval bunu yazdı:

Eğerki beni yarattıysa sonucsuz bana benim aklımı verdiyse benden birşey istemeye hakkı yok . Gün geldiğinde ki geliceğini hiç sanmıyorum korkmayın sorgulayın Çünkü tanrı sonuçsuz sorgusuz iş yapıyor aynı benii sorgusuz dünyaya gönderdiği gibi sorgusuz başka yerlerede gönderir onun için kim iyi kim kötü yok canı ne isterse onu yapar ( Varsa ) Birgün Bir tanıdığınız hastaneye düştüğünde sakın dua etmeyin edersenizde ne kadar aptalca birşey olduğunu göreceksiniz . Eğer ölürse bünyesi kaldıramamıştır yaşarsa , hem kendiyle alakalı hemde doktorların gösterdiği çaba burda başka kimsenin bir yardımı yoktur . Tanrıya inanmak beraberinde aptallık getirir .

İster Allah'a inan ister inanma,istersen maymuna tap istersen krem peynire tap ama başka inançlara saygılı olmayı bil.Senin inancına laf eden yok sen resmen başkalarının inancına hakaret ediyorsun.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

asiminnesli bunu yazdı:

----------------------------

prometheus bunu yazdı :

ben hatırlamadığım için biliyorum

peki sen sorduğunu nerden biliyorsun?

bana 1 kişi çıksın desin ki ben hatırlıyorum 1 kişi çıksın 7 milyar kişiden

şuan sorsam çevremdeki 100 kişiye 90 a nı dün sabah kahvaltısını hatırlamaz bu onların dün sabah kahvaltısı yapmadığını göstermez ama kesinlikle şunu bilmiyorum allah bize sorduğu sormadımı dua meselesine gelince örneğin git birine (yolsan geçen biri) şu kızla nasıl çıkabilirm diye sor sana belki bişiler anlatır ama o sana kesin çözüm sunamaz aynenn bu şekilde sen dua ettiğin için istediğin şey olmayabilir yada boşu boşuna olaiblir( kesinlikle değildir) hiç bir şey kaybetmezsin istemekle anlatabildiysem ne mutlu bana

demogoji yapıyosun boş konuşuyosun

evet sabah kahvaltıda ne yediğimi söyleyemem ama sana 2 yaşındaki sünnetimi ya da 3 yaşındaki moturun altında kalışımı detaylarıyla anlatabilirim

yeter mi bu cevap?

ben senin anlatmak istediğini sen söylemeden önce anlıyor biliyorum zaten ama sen benim anlatmak istediğimi düşünmüyorsun bile

beynine empoze edilen şeylerle düşünmeden karşı koyuyosun

sen hatırlıyosan onu yaz bana

boş laf kalabalığına lüzum yok

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

o zaman en basit ve temel soruyu sorayım nasıl geldik bu dünyaya annemiz babamız dan onlar nasıl dedemdem.dedelerinden... diye gidcek belki sonucu maymuna gidiecek buna cevap ver ordan verşeyi kanıtlarım verhalde

I am Jack's inflamed sense of rejection
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

asiminnesli bunu yazdı:

o zaman en basit ve temel soruyu sorayım nasıl geldik bu dünyaya annemiz babamız dan onlar nasıl dedemdem.dedelerinden... diye gidcek belki sonucu maymuna gidiecek buna cevap ver ordan verşeyi kanıtlarım verhalde

=)

offfff of

Toplam Hit: 6129 Toplam Mesaj: 46