Tanrı Ve Var Olmak Üzerine
-
z-cihan geç kaldın kanka ha yetiş yetiş..:@ kim yarraam salatalık dese tuz alıp koşuo adam yha :@
-
@n2
göklere yıldızlara bakarak inanmadım
o sebeple yine aynı şeylere bakarak tersini yaşayamam =)
harun yahyadan öğrenmedim bunları =P
-
Turgaycım,
Bilinçsiz insanlarla bu konularda muhabbet ettiğin zaman dediğin gibi Müslüman adamı daha çok müslümanlar ateizme itiyor.
Kendi kafalarına göre safsatalarla milletin kafalarını yıkamaya çalışırlar.
Bilen kişilerle bu konuları konuşmak daha hayırlıdır :)
Sevgilerle :D
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
bir arkadaşıma attığım 2 mesajı açıklamasız yayımlıyorum :
(1)düşününce kararsız kalıyorum. hiç var olmamayı ister miydim? önce evet diyorum. sonra olmasını istediklerim mesela sen. olmayışını kabul edemezdim. yine de bi gün birisi benden hesap sormak isterse ona sorucam : ben istedim de mi yarattın? o zaman konuşma! ya varlığımı sil ya da hiç hesap sorma!
(2)ateist olmayı çok isterdim galiba. ama onun varlığını hissettim. elimde değil. bildiğimi nasıl yok sayabilirim? sonuç : cehalet mutluluktur. öyle bişey ki bu ya denizin varlığını hiç bilmeyeceksin ya da bu denizde boğulacaksın. ortası mutlu etmiyor.
ve ben kesinlikle sahilden denizi izleyen çocuğum...
-----------------------------O Öyle Değil Bu Böyle. Doğru Bu Yanlış O Diyemem. O DEsem De Hiçbir Fayda Edeceğini Sanmıyorum. Sen Elbet Sana En Yakın Doğruyu Anlayacaksın...
-
bir de anlamadığım şu var
ben bildiklerimden çok büyük ölçüde eminim çünkü bildiklerim hep uzun yıllar deneyimlediklerime dayanıyor
yine de "acaba" diyorum acaba eksiğim var mı acaba yanlışım var mı?
ama öte yandan adam gelip ordan burdan okuduğunu bana satıyor ve "doğruyu bulacaksın" diyor daha ne dediğimi anlayamadan
işte bunu hiç anlamıyorum
ona göre bu doğru buna göre şu doğru ama farkında değil çoğu kişi
kendi kumdan kaleleriyle benim manastırlarımı yıkamazlar
niyetin binlerce yıl dayanan manastırı yıkmaksa en azından sen de böyle bir kaleye sahip olmalısın
-
ben hatırlamadığım için biliyorum
peki sen sorduğunu nerden biliyorsun?
bana 1 kişi çıksın desin ki ben hatırlıyorum 1 kişi çıksın 7 milyar kişiden
şuan sorsam çevremdeki 100 kişiye 90 a nı dün sabah kahvaltısını hatırlamaz bu onların dün sabah kahvaltısı yapmadığını göstermez ama kesinlikle şunu bilmiyorum allah bize sorduğu sormadımı dua meselesine gelince örneğin git birine (yolsan geçen biri) şu kızla nasıl çıkabilirm diye sor sana belki bişiler anlatır ama o sana kesin çözüm sunamaz aynenn bu şekilde sen dua ettiğin için istediğin şey olmayabilir yada boşu boşuna olaiblir( kesinlikle değildir) hiç bir şey kaybetmezsin istemekle anlatabildiysem ne mutlu bana
-
Primeval bunu yazdı:
Eğerki beni yarattıysa sonucsuz bana benim aklımı verdiyse benden birşey istemeye hakkı yok . Gün geldiğinde ki geliceğini hiç sanmıyorum korkmayın sorgulayın Çünkü tanrı sonuçsuz sorgusuz iş yapıyor aynı benii sorgusuz dünyaya gönderdiği gibi sorgusuz başka yerlerede gönderir onun için kim iyi kim kötü yok canı ne isterse onu yapar ( Varsa ) Birgün Bir tanıdığınız hastaneye düştüğünde sakın dua etmeyin edersenizde ne kadar aptalca birşey olduğunu göreceksiniz . Eğer ölürse bünyesi kaldıramamıştır yaşarsa , hem kendiyle alakalı hemde doktorların gösterdiği çaba burda başka kimsenin bir yardımı yoktur . Tanrıya inanmak beraberinde aptallık getirir .
-----------------------------İster Allah'a inan ister inanma,istersen maymuna tap istersen krem peynire tap ama başka inançlara saygılı olmayı bil.Senin inancına laf eden yok sen resmen başkalarının inancına hakaret ediyorsun.
-
asiminnesli bunu yazdı:
---------------------------------------------------------
prometheus bunu yazdı :
ben hatırlamadığım için biliyorum
peki sen sorduğunu nerden biliyorsun?
bana 1 kişi çıksın desin ki ben hatırlıyorum 1 kişi çıksın 7 milyar kişiden
şuan sorsam çevremdeki 100 kişiye 90 a nı dün sabah kahvaltısını hatırlamaz bu onların dün sabah kahvaltısı yapmadığını göstermez ama kesinlikle şunu bilmiyorum allah bize sorduğu sormadımı dua meselesine gelince örneğin git birine (yolsan geçen biri) şu kızla nasıl çıkabilirm diye sor sana belki bişiler anlatır ama o sana kesin çözüm sunamaz aynenn bu şekilde sen dua ettiğin için istediğin şey olmayabilir yada boşu boşuna olaiblir( kesinlikle değildir) hiç bir şey kaybetmezsin istemekle anlatabildiysem ne mutlu bana
-----------------------------demogoji yapıyosun boş konuşuyosun
evet sabah kahvaltıda ne yediğimi söyleyemem ama sana 2 yaşındaki sünnetimi ya da 3 yaşındaki moturun altında kalışımı detaylarıyla anlatabilirim
yeter mi bu cevap?
ben senin anlatmak istediğini sen söylemeden önce anlıyor biliyorum zaten ama sen benim anlatmak istediğimi düşünmüyorsun bile
beynine empoze edilen şeylerle düşünmeden karşı koyuyosun
sen hatırlıyosan onu yaz bana
boş laf kalabalığına lüzum yok
-
o zaman en basit ve temel soruyu sorayım nasıl geldik bu dünyaya annemiz babamız dan onlar nasıl dedemdem.dedelerinden... diye gidcek belki sonucu maymuna gidiecek buna cevap ver ordan verşeyi kanıtlarım verhalde
-
asiminnesli bunu yazdı:
o zaman en basit ve temel soruyu sorayım nasıl geldik bu dünyaya annemiz babamız dan onlar nasıl dedemdem.dedelerinden... diye gidcek belki sonucu maymuna gidiecek buna cevap ver ordan verşeyi kanıtlarım verhalde
-----------------------------=)
offfff of