folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Tanrıya Minnettar Olmak Mı ?

Tanrıya Minnettar Olmak Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OveRTaX
    OveRTaX's avatar
    Erkek

Hz.Muhammed doğmadan babasını kaybetti ve 6 yaşında annesini.Daha sonra ona sahip çıkan dedesini ama o Allah'a şükretmesini bildi.

Allah biz kullarını Dünya'ya bir sınav yapmak için gönderdiğini düşünürsek herkesin sınav soruları farklı farklıdır.Onun için ne olursa olsun Allah'a şükretmesini bilmelisin.

Kendi düşüncende hareket edersen senin için en kötüsü olur.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YesMilord
    YesMilord's avatar
    Erkek

Ben tanrı( yada ALLAH yazayım) inancı pek olan bi insan degilim,bunu aslında uzun süre önce kaybettigimi farkedeli biraz da oldu açıkçası,geride sadece kırıntılar kaldı ama onlarda bana bi yaratıcıya işaret etmiyordu.Neyse bunun pek de bir önemi yok. Amacım konuyu başka yerlere çekmek kesinlikle değil, o yüzden kesinlikle haklısın diyorum direk konuya girerek ve en sondakini en başta söyleyerek. Herkes kendi deneyimleri çlçüsünde hareket eder, dolayısıyla teori yani kutsal kitaplar asla ölçü degildir,bilmek lanetlenmektir; kesinlikle boyledir çünkü hiçbirşey artık senin için asla aynı olmaz,içinde tanrıyı hissetmiyorsan senin için zaten yoktur, ve açıkçası bir daha kolay kolay da hisseemezsin. Ama yaşamak lazım,her ne kadar eksik de başlasan, geride de başlasan, bu daha büyük işler yapmak için sadece motivasyon kaynagın olmalı. Bu halinle dönüp bir şeyi yaptım demek, sadece yaptıgını bilmek insan için en büyük mutluluk. Bırak yapamazsın desinleri bırak hor görsünler, sen inadına devam et, başkası için degil-hatta tanrı da dahil- kendin için yaşamaya başladıgında veya böyle düşündüğünde inana hayat daha kolay ve mutlulugu yakalamakta aynı ölçüde mümkün...

I don't wanna be an angel, I just wanna be God.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezoo
    sezoo's avatar
    Erkek

bence din ve forum işleri birbirinden ayrılmalı taybipe sölesek yaparmıki. :):):):)

Dövme Yapılır Mekan ANTALYA-ALANYA
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek

hakkaten yönetim artık şu din tartışmalarına bir el atsa. Ya müslümanı, hristiyanı ateisti masonu, fasonu alayımız kardeş değilmiyiz. nedir bu sen beyazsın ben siyah sen ona inanıyorsun ben inanmıyorum kavgaları. Neden insanlar bu kadar görüş ayrılıklarına düşüyor. Yapmayın etmeyin. herkes için söylüyorum belli bir zamandan sonra gülüp geçecek bu hallerine. şurada tonlarca tartışılacak mevzu varken, sizlerin ortaya çıkartacağı o kadar cevapsız sorular varken nedir bu kendimizi boş mevzularla yormak. 

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

sen inanmamissin sukredesin zaten inanmana gerek :) bu arada sen olgulanmamissin. halen 6 yasindaki bir cocukun dusuncesine sahip olan birisisin .)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maximuss
    maximuss's avatar
    Erkek
    cogu kisi cocugu aforoz etmis . cok mal yorumlar gordum . af edersiniz belki cogunuz , bu arakdaslarin yasadiklarini yasasa idi , intahar ederdi . ama kisiligi saglammis ki dayanmis . ben taktir ettim , baya zorluga dayanmissin . bence bu Allahin sana verdigi bir nimet. onu kullanirsan dogru islerde , bilegini bukebilecek insan pek kolay karsina cikmayacaktir. bence yinede sukret arkadasim. Annenin babanin yuzunu obur tarafta kara cikarma ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

İnanç kavramı beden ve ruh var iken olmaya devam edecektir.sonuçmu nasıl bakıyorsanız öyle gördüğünüz ve göründüğünüz.bana fikrini söyle ne yapacaksın bu yeterli benim için.varlığın ve düşüncelerin bende soru işareti yaratmıyor çünkü.çünkü etkin değilsin.hoş görmek en güzeli.ben insanlardan faydalanma ve hareket kısmını severim rengi ve düşünceleri bende bilmediğim dünyalar hakkında anahtarlar taşır.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

Tanrı inanana sonsuz bir cennet bahşediyor.Bir islami terör örgütü üyesi beline bombayı bağlayıp kadın,çocuk,bebek,yaşlı,sakat demeden yığınlı kişiyi kendisiyle beraber öldürse cehennemde o yaptıklarının cezasını çekip cennete vakıf olabilirken,namuslu,şefrefli,hırsızlık yapmamış,başkasının karısına kızına göz dikmemiş,elinden geldiğince muhtaça yardım etmiş bir adam sırf Tanrıya inanmyor diye sonsuza dek cehennemde yanacak öyle mi ? Adalet bunun neresinde.

Birde bunu söylediğimde harlayıp gürleyen,asıp kesen insanlar çıkıyor ki Savunmaları Allah herşeyi bilirden öteye geçmiyor.Ve ne kadar ezik,sömürülmüş,çocukken babasının yada bir başkasının cinsel tacizine maruz kalmış,itilmiş,siktir edilmiş adam varsa belli bir yaştan sonra fanatizme doğru yol alıyor.Özellikle dinciler arasında bu çok fazla.Siktir edilmiş insan piskolojisi,yıkılan gurur ve aşağlık hissi ancak kendilerinden ulvi bir varlığın savunuculuğunu yaparak kendini onun yerine koymakla ilgili bir psikolojik savunma mekanizmasıdır bu fanatizm.Bu yüzden allah için asıp kesen aslan parçalarının birde geçmişini araştırın.Makat çeperlerinde,yıllar önce ki tecavüz izlerine rastlarsınız.

Sanki inandıkları kadar ulvi bir varlığın yine inandıkları kadar aciz varlıklarca savunulmasına ihtiyacı varmış gibi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UnutkanKronik
    kronik
    kronik's avatar
    Erkek

Blackjack bunu yazdı:
    -----------------------------

Tanrı inanana sonsuz bir cennet bahşediyor.Bir islami terör örgütü üyesi beline bombayı bağlayıp kadın,çocuk,bebek,yaşlı,sakat demeden yığınlı kişiyi kendisiyle beraber öldürse cehennemde o yaptıklarının cezasını çekip cennete vakıf olabilirken,namuslu,şefrefli,hırsızlık yapmamış,başkasının karısına kızına göz dikmemiş,elinden geldiğince muhtaça yardım etmiş bir adam sırf Tanrıya inanmyor diye sonsuza dek cehennemde yanacak öyle mi ? Adalet bunun neresinde.

Birde bunu söylediğimde harlayıp gürleyen,asıp kesen insanlar çıkıyor ki Savunmaları Allah herşeyi bilirden öteye geçmiyor.Ve ne kadar ezik,sömürülmüş,çocukken babasının yada bir başkasının cinsel tacizine maruz kalmış,itilmiş,siktir edilmiş adam varsa belli bir yaştan sonra fanatizme doğru yol alıyor.Özellikle dinciler arasında bu çok fazla.Siktir edilmiş insan piskolojisi,yıkılan gurur ve aşağlık hissi ancak kendilerinden ulvi bir varlığın savunuculuğunu yaparak kendini onun yerine koymakla ilgili bir psikolojik savunma mekanizmasıdır bu fanatizm.Bu yüzden allah için asıp kesen aslan parçalarının birde geçmişini araştırın.Makat çeperlerinde,yıllar önce ki tecavüz izlerine rastlarsınız.

Sanki inandıkları kadar ulvi bir varlığın yine inandıkları kadar aciz varlıklarca savunulmasına ihtiyacı varmış gibi.

Sorunda zor anda Allah'a inanabilip sadakitini,dine inancını,şükredip isyan etmediğini göstermektir. İşte o zaman ezilmenin,namuslu olmanın,hayatta inanarak ve dürüst yaşayıp dürüst ölmenin karşılığını alacaktır.Yani sen inançsız yaşarsan sadece dünyada yaşadığın hayatla kalırsın.

Allah herşeyi bilir.Senin neler yapıcağını da biliyodu.Diğer herkesi,herşeyi bildiği gibi..

Bu düşüncelere kapılma sebebin belkide dünyada şükretmeye odaklı bi kaderinin olmasıdır ve senin bunu idrak edemeyişindir.Bilmiyorum.

Tanrı bizim yanımızdaysa, onların yanındaki kim?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KroBey
    KroBey's avatar
    Erkek

Blackjack bunu yazdı:

İlk paragrafta verdiğin örnekteki 2 kişiyi en keskin şekilde ayrıştıran nokta inançtır. İnanmadığın bir varlıktan adalet beklemek ne kadar mantıklı ? Yani Türkiye Cumhuriyetinin varlığına inanmıyorsun, ama hırsızlardan, katillerden daha az ceza almak istiyorsun. Vatan ihanetinin hırsızlıkla, yada katillikle ölçüşebilir yanı olmadığına göre, senin sualinin de cevabı verilmiş demektir.

" Kro "
Toplam Hit: 6714 Toplam Mesaj: 41