Tarihten Hazır Cevaplar
-
thrbtcell bunu yazdı:
-----------------------------durun sunu okutup yine uplatayim konuyu ..
BİZ HAZIRIZ
Günlerden birgün İtalyan büyükelçisi Ata ile görüşmek ister ve huzura davet edilir. O günün muhtelif ekonomik-siyasi konuları hakkında konuşulduktan sonra büyükelçi: '' Ekselans dün Roma ile yaptığım bir görüşmede hükümetimizin Hatay'ı almak istediği kararını size iletmem söylendi.'' der. Odada bir an sessizlik olur. Ata büyükelçiye birşeyler daha ikram eder ve iki dakika odadakiler ile başbaşa bırakır. Döndüğünde ayağında çizmeleri, üzerinde mareşal üniforması ve belinde tabancası vardır. Doğru masasına gider, manyetolu telefondan Mareşal Fevzi Çakmak'ın bağlanmasını ister ve Çakmak'a:'' Paşa İtalyan dostlarımız Hatay'a gelmek istiyorlar hazır mıyız?'' der. Fevzi Çakmak durumu anlar ve '' Biz hazırız Paşam. '' diye yanıtlar. Ata büyükelçiye döner ve: '' Biz hazırmışız, hükümetinize söyleyin isterlerse Hatay'ı gelip alabilirler.''
keske siyasetimizde bugun bunu ekonomik ve teknolojik alanda agresif bisekilde uygulayabilse. :/
-----------------------------1938 yılına kadar Türkiye merkezli bir siyaset yapılmıştır lakin bu tarihten sonra bu siyaset bırakılıp dış kaynaklı siyasete geçilmiştir yani Mustafa Kemal devrinde her şey Türk için ! Türk tarafından ! Türk'e göreydi
-
çoğu sallamasyon çoğu gerçeğin muhtemelen %20-30'u ve çoğuda aslında baska kişi ve şahıslar arasında yaşanmış şeyler olmasına rağmen HERHANGİ BİR SEBEBLE başka şahıslar arasında gerçekleşmiş gibi nakşedilmiş...
Uyumayın,akıllı olun ! orda anlatılan şeylerin coğunu ilk duyduğumda ilgi alakasız kişiler arasında yaşanmış diyaloglardı en basidinden ; Çanakala içinde başlıklı yazıyı hepiniz Ata'nın yok bilmem ne genareline verdiği cevaptır burdaysa nasıl nakşedilmiş...
edit: satasmak yersiz cok gereksiz mesajlar yazıyorum son günlerde sorry :)) -
sonuna kadar okuyamadım
-
Evet gerçekten de çok güzel bizim atalarımız neymiş eskiden :) biz işte böyle bir milletin torunuyuz gurur duymamız gerek
-
Blue_moon bunu yazdı:
-----------------------------
Evet gerçekten de çok güzel bizim atalarımız neymiş eskiden :) biz işte böyle bir milletin torunuyuz gurur duymamız gerek
-----------------------------hoca bugünlere de böyle gelmedik mi sadece gurur duyup yan gelip yatarak. elbette ki gurur duyacağız da bizim de torunlarımıza gurur duymalarını sağlayacak hatıralar, olaylar bırakmak için çabalamamız gerekir diye düşünüyorum...
-
Atam'ın cevabına bittim , mekânı cennet , ruhu şad olsun .
Karakan'la olan bir görüşmesi de var , tam metni bulan varsa paylaşsın , o da mükemmeldi .
-
lan adam tutup zahmet cekıp yazmıs eklemıs konu acmıs sız burda kımınız bılmem ne tartısması yaratmaya calısanlar varkı..onları saten adam saymıyom...
elline salık kardesım mesele duyarlılıktır..
muhalıflık deıl..ister uydurma olsun ıster tamıtamamına gercek farketmez ATALARINI bilenler bilirki bu sözlere bu cevaplar ancak osmanlı hanedanlıgından incilerdir cuk diye oturmus..hersey yerine..
kaldıramıyan gücüne giden bilmem ne işte filan falan varsa gitsin g..nü s...ktrsn...