folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder Tartışma: Antivirüssüz Bilgisayar.

Tartışma: Antivirüssüz Bilgisayar.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Ben çok zamandır antivirüs programı kullanmıyorum.

Sanal makinelerim var 3 tane,

Birinde pis işlerimi yapıyorum

diğerinde programlarımı deniyorum

diğerinde de trial uygulamaları çalıştırıyorum, ya da oyunlar, autoclickler vs..

Kendi pc'me kurmadan crack'i mutlaka deniyorum sanalda, ağ trafiğini kontrol ediyorum.

Autorun'lar kapalı, flash'a girince uzantılar da açık, bakıyorum uzantılarına..

Girdiğim siteler, indirdiğim şeyler sabit.

Henüz virüs yemedim, arada offline olarak kaspersky'la tarıyorum. sıkıntı yok..

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanKek
    DanKek's avatar
    Erkek
    feykbey bunu yazdı

Microsoft Security Essentials yükle hem stabil hem ücretsiz. sistemi yormaz. hemde usblerden ve diğer tehlikelerden korur. mevzuya cok takılıp kafanızı yormayın.

http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows/products/security-essentials

Mantıklı gibi duruyor saolasın hocam :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

4 sene önce falan kullaniyordum. sonra firewall yazilimlarina yoneldim, sonra da tum guvenlik yazilimlarini sildim. guvenlik adina hic bir sey yok. update vs. de yapmiyorum. ama pc'de bir tane virus yakalayabilene (iznim disinda yer edinmis, bulasmis) 1.000TL para verecegim yeminle. buraya da yaziyorum.

antivirusler gereksiz yazilimlar. bilincsiz kullaniciyi korumak amacli seyler sadece. viruslu bir dosyayi algilamak cok kolay. eger cok tereddutte kalirsaniz atarsiniz virustotal.com'a olur biter. 

bilgisayardan ag cikislarina bile bakmaya gerek duymuyorum o derece guveniyorum bilgisayar kullanimima =)

edit: belirtmeden gecmeyeyim, malwarelar ile cok isli disli oldum zamaninda. bizzat kendi editledigim, kodladigim ya da temizledigim rat, worm sayisi belirsiz. sadece autorun dosyasi olusturan basit viruslerden bahsetmeye gerek bile yok. viruslerin tum yapisini cok iyi bilirim ve bu konuda, hic bir konuda olmadigim kadar iddialiyim.  onume binlerce virus bulasmis bilgisayar getirin, tek veri kaybi olmadan ve hic bir guvenlik yazilimi kullanmadan temizlerim hepsini. 

anarsistherif tarafından 14/Eki/12 01:03 tarihinde düzenlenmiştir

=)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

uygun zamanda editleyeceğim

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murathan
    murathan's avatar
    Erkek

sasirdim. bi ara bu furya vardi sec-pro kullanmama. hala devam ediyormus anlasilan... tabi canim kullanmayin niye kullanicaksiniz.
    tasakli bi rootkit yerseniz kernele bi girerse ben o zaman gorurum sizin o yere inmeyen gotunuzu.
    Not: Bu piyasadaki populer sitelere, programlara pek guvenmeyin. 
    Az once baktim son 45.722 bot olmus :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    DanKek bunu yazdı
    feykbey bunu yazdı

Microsoft Security Essentials yükle hem stabil hem ücretsiz. sistemi yormaz. hemde usblerden ve diğer tehlikelerden korur. mevzuya cok takılıp kafanızı yormayın.

http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows/products/security-essentials

Mantıklı gibi duruyor saolasın hocam :)

en zayıf pc lerde bile en kararlı çalışan antivirüstür kendileri

gayet başarılı tavsiye ederim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Yaptığınız işe bağlı olarak değişir (: evde eğlence amaçlı pc kullansam acronisle yedeğini alır sadece essential tools atar geçerdim, ama önemli bilgiler saklaman, kredi kartı işlemleri yapman gerekiyorsa bunu yapamazsın. Yaparsan Rene'nin dediği gibi kondom ve ilişki olayına döner. Ben kendi bilgisayarımda wm de kontrol edilmemiş bir işletim sistemi crack'i kullanmam, crack ile çalışan bir ofis yada diğer programlar kullanmam ya test ederim yada orjinalini alırım, bilgisayara giren şeyleri genelde bu şekilde kendimiz kabul ediyoruz.

Şu anda kullandığım bilgisayar haftada 1 yada 2 kez kapanır ve tam 3 yıldır format yemeden çalışıyor.

fazla da düşünüp kendini üzme, hayat bir şekilde geçip gidiyor.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ben yillardir anti-virus kullanmiyorum.

Artik torrentten birseyler indirirken, yorum yazilmamis torrentleri asla indirmiyorum ve yorum yazilan torrentlerinde neredeyse butun yorumlari okuyorum.

Bilmedigim bir yerden dosya indireceksem o zaman virus total den taratiyorum.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zeytun-i
    Zeytun-i's avatar
    Erkek

Online Virüs Scan siteler, ve sanal pc.

İşimi böyle hallediyorum av kullanmıyorum.

https://www.uvvam.com | Dünya Dalgıçları Platformu | https://www.instagram.com/uvvam/
Toplam Hit: 7466 Toplam Mesaj: 50