folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder Tasarımcılık Doğuştan Gelen Bir Yetenekmidir Yoksa Öğrenilir Mi?

Tasarımcılık Doğuştan Gelen Bir Yetenekmidir Yoksa Öğrenilir Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legendary
    legendary's avatar
    Erkek

Neden template kullanılır?

Templatemonstera baktığımızda bi sitenin tekil ücreti 3000-4000 dolar.Türkiyede kim bu parayı verebilicek web sitesi yaptırmak için?

Zaten adamların gözünde ulen bilgisayar başında iki tık yapıyon oluyo o site mantığı var.

Onlar sitelerin değerini 750-1000 ytl ye çekerse bende template kullanırım arkadaş.

Ha ne zaman karşıma çıktı adam gibi müşteri oturur 1 ayda bi tasarım yaparım alırım 5-6 milyar hakkım olan parayı

yaratıcılık uçmak değil konmaktır...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arachnophobia
    Arachnophobia's avatar
    Erkek

Bende de bi tasarım özürlüğü var. Ne zaman bişeler yapmaya başlasam bir yerini beğenmiyorum silbaştan başlıyorum. O yüzden template kullanmak daha kolay geliyor.

Çok Sevdik Be Abi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

İlk zamanlar klasik template başlıyosun daha sonra geliştirirsen ve grafiğini ilerletirsen kendi özgün tasarımlara geçiyorsun , neden template kullanılır ..

- Çünkü kısa zamanda edit büdüt halledilebilir..

- ve müşteriler özgün tasarımlara gerçek kıymetini ve değerni bilmezse tasarımcıda çakar template yi affetmez ! 

bu arada seyhim.. grafik olarak photoshopta brushes lar ve actionlar var bunları muhakkak incelemenizi tavsiye ediyorum 

örn.. 

http://www.vistax64.com/images/vistav4a.png resimdeki sağda mavi ışıklar gibi dalga varya onun belkide aynısını yada daha güsel efektini brushes kullanarak sadece bir kere tıklamayla iş tmm .

actions la ise photoshopla "TC bilişim fırsat paketi " yazıyorum ve box actionu çalıştırdığımda bu 3 boyutlu kutuyu,yansımalarını ve gölgelendirmesini kendisi yapıyo ;)

en azından burayı bi gezinmenizi tavsiye ederim.. http://www.brusheezy.com/

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

sonradanda öğrenelebileceğini inanıyorum. şöyle bir durum var biri kendi zevkine göre seçiyor, bir başkası başkasının bulduğunu kullanıyor ve ortaya aynı sonuç çıkıyor. 

bence tasarım geliştirmek isteniyorsa resim kitaplarına, heykel kitaplarına bakmakta büyük yarar var. çünkü o kitaplarda nerelere bakılacağını, ortaya nasıl bir sonuç çıkabileceğini, hangi rengi kullanılması gerektiğini en ince ayrıntılarına kadar anlatılıyor. bunun yanında sanatları kabul görmüş ressamların, heykel traşların çalışmalarına bakmakta (görmek ve bakmak arasında fark gibi düşünün.) çok ama çok yararlı olacaktır. hele birde yanında o resmin neden eşsiz olduğunu anlatan bir kitaba ve kişiye sahipseniz tasarımla ilgili bir çok şeyi öğrenebilirsiniz. 

boş
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

Haklısın hocam onunlada beraber programları yada materyalleri etkili şekilde kullanmakta bi o kadar önemlidir. Çünkü yalnız yöntem ve program kullanımını bilmekle güzel tasarım çıkarılmayacağı gibi , güzel kurgu yada düşüncelerin dijital ortama aktarılamaması da yine bunları etkili olarak ifade edememe söz konusu oluyor..

bu nedenle hem belirttiğin gibi görsel teknik ve yöntemler hem düşüncelerin istenildiği gibi mevcut programlarla aktarılmasıyla güzel neticeler cıkar..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esquire
    Esquire's avatar
    Erkek

Holyone' nin yazdığı

"Fakat aradığım kaynak fotosop ogretmesin, css yazmayı öğretmesin , flash öğretmesin. Javascript falan hiç ogretmesin..."

bu yüzden o konuya girmedim. dediğine katılıyorum. çünkü programı bilmeyen veya "ben bu resmi photoshopta nasıl yaparım" sorusunun cevabını bilmiyorsa  resim kitaplarını veya heykel kitaplarını karıştırmak sadece enteltekuellikten başka bir şey kazandırmaz.

boş
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarizmaTurk
    KarizmaTurk's avatar
    Erkek
    Bence doğuştan gelen bir yetenektir ama bazı teknik ve bilgilerle geliştirilebilir. Tasarım kabiliyeti olmayan birinin belki vasat olabilir ama iyi bir tasraımcı olabileceğini düşünmüyorum. 
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek
    ElTurqo bunu yazdı:
    -----------------------------

Bende de bi tasarım özürlüğü var. Ne zaman bişeler yapmaya başlasam bir yerini beğenmiyorum silbaştan başlıyorum. O yüzden template kullanmak daha kolay geliyor.

aynı tasarım özürlülüğü bende de var :D fakat asla template kullanmam :D

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:

Web tasarım üzerine bayadır güzel bir kaynak arıyorum.

Fakat aradığım kaynak fotosop ogretmesin, css yazmayı öğretmesin , flash öğretmesin. Javascript falan hiç ogretmesin...

Bunların hepsini gördüğüm tasarımın aynısını yapacak kadar biliyorum.

Ama sıfırdan bir tasarım yaptığımda hem zaman aliyor hemde sonuç uğraştığıma değmiyor (Hatta fikir danistigim tasarimcilar tasarima bakamadigi icin fikir vermekte zorlanıyor). Prensip icabı template de kullanmam :)

Bununla ilgili kaynak bulamadığım için ve kendimden başka tasarım özürlü insanların da olduğunu bildiğim için konuyu buraya açmayı düşündüm. Bu işin püf noktalarını, bazı sitelerde guzel secilen renk uyumunun nasıl sağlandığını ve kesin kuralları olmasa da tasarımcı arkadaşların önerilerini merak ediyorum.

abi o olayı bende çözebilsem 4 4lük tasarımcı olacamda  :) çözemedim gitti. web 2.0 renkleri felan diyorlarda

Turkey, Photographer. #socialmedia #photography #videography #interior #architectural #food #lifestyle #fashion #product #aerial #drone
Toplam Hit: 5996 Toplam Mesaj: 40