Tbt Olarak Sizce Hangi İnternet Tarayıcısı ??
-
1 hafta öncesine kadar ie7 kullanan biri olarak hızından bıkmıştım ve haftasonu birkaç browseri test edeyim dedim. Öncelikle ie8 beta'yı kurdum. Güzel özellikler eklenmişti ve standartlara daha uyumlu görünüyordu fakat hızı ie7 den biraz daha hızlıydı. Firefox 3 beta yı denedim onun hızı iyi olmasına rağmen, eski firefox eklentilerinin neredeyse hiçbiri çalışmıyordu. Safariye gelince firefoxtan daha hızlı ama windosta kullananlar için pek kullanışlı değil çünkü flash göstermiyor. Opera gelince ise sayfaları en hızlı açan browser diye boşuna demiyorlar. Ayrıca biraz alışınca çok güzel özelliklerini keşfediyorsunuz. Standartlara en uyan, güvenlik açığı en az browser olmasıda cabası. Tek kötü yani bazı türk sitelerindeki javascriptler düzgün çalışmıyor o zaman mecbur ie7 ile açıyorum sayfaları. Ayrıca opera'nın email ve rss desteği en çok kullandığım özellikleri, ayrıca temaları firefoxtakinden daha güzel :P Tek eksiği super drag-drop olayı.
-
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=58833
-
firefox
-
JordanoR bunu yazdı:
-----------------------------nedir ya bu opera ?
bi kere açık kaynak kodlu değil
isteyen eklenti falan zor yapar, uğraş uğraş dur...
adamakıllı eklentisi yok(ftp eklentisi, gmail eklentisi vs.)
ya sayfa 0.05s önce açılsa nolcak :)
safariye gelince
gecen int cafeye gitmişdim bakayım şuna bi dedim, kurdum falan. gayet hızlı çalışıyo sanki resim açıyoz site anında geliyo :) giriş yapılacak formlara tıklayınca etrafını mavi yapıp belirginleştiriyo, yazılar biraz daha kalın görünüyo vs. anlicanız safari güzeldir... ama bazıları GUI sini pek sevmedi :P
-----------------------------Çok komiksin farkında değilsin :) Opera açık kaynak kodlu değil ve öyle kalacak.Ayrıca her isteyen eklenti yapınca ne oluyor, saçma sapan eklentiler çıkıyor zango eklentisi gibi mesela? Spy gorevi goren eklentiler bulaşamıyor operaya buda güvenlik artısı.Adam akıllı eklentisi yok diyorsun, kısaca ingilizce bilmediğim için operanın sitesinden eklenti indiremedim desene.Hadi onu geçtim opera-tr.com ve forumları var.Bazı arkadaşlar forumlarında cevap yazmıyorlar demiş:)))))Opera mantığı herkez anlayamaz.Ben sorunum oldugunda oraya yazarım ve birisinin sorunu oldugunda orda ona çare buluruz.Zaten sürekli ziyaret ettiğim siteler arasındadır operanın forumu. Hem sayfanın 0.05s once açılmasından daha fazla,ayrıca operanın şuanki tüm browserlardan daha az ram harcadığını biliyoruz.Ordan burdan duymalarla operaya b..k atmayın. :|
-
Opera kullanıyorum.. Çok da memnumum..
2 eksisi var ama.. Hızlı bağlantı "speed dial" kısayolları sayısı 9 ve artmıyor..
Bazen refresh yapmak gerekiyor çünkü bellekte en son bağlandığın yer kalıyor ve bazen açılışta orası geliyor..
forumda bir konu okuyorsun geri gelince o okunmamış gibi gözüküyor çünkü eskisini unutmuyor bi türlü, f5 istiyor :)
-
ntxsoft bunu yazdı:
-----------------------------
1 hafta öncesine kadar ie7 kullanan biri olarak hızından bıkmıştım ve haftasonu birkaç browseri test edeyim dedim. Öncelikle ie8 beta'yı kurdum. Güzel özellikler eklenmişti ve standartlara daha uyumlu görünüyordu fakat hızı ie7 den biraz daha hızlıydı. Firefox 3 beta yı denedim onun hızı iyi olmasına rağmen, eski firefox eklentilerinin neredeyse hiçbiri çalışmıyordu. Safariye gelince firefoxtan daha hızlı ama windosta kullananlar için pek kullanışlı değil çünkü flash göstermiyor. Opera gelince ise sayfaları en hızlı açan browser diye boşuna demiyorlar. Ayrıca biraz alışınca çok güzel özelliklerini keşfediyorsunuz. Standartlara en uyan, güvenlik açığı en az browser olmasıda cabası. Tek kötü yani bazı türk sitelerindeki javascriptler düzgün çalışmıyor o zaman mecbur ie7 ile açıyorum sayfaları. Ayrıca opera'nın email ve rss desteği en çok kullandığım özellikleri, ayrıca temaları firefoxtakinden daha güzel :P Tek eksiği super drag-drop olayı.
-----------------------------eski eklentiler çalışmaz tabi daha beta5 de stabil sürüm cıkmadı. cıksa bile eklentileri yazanlar bikaç ff3 için kodlarda oynama yapması gerekebilir.
safari flash gösteriyor sen becerememişsin :P flashli bi site acınca, flash player lazım diyor tıklıyosun indiriyosun... :)
daha oncede dediğim gibi bi ie le ff arasında (hız konusunda) dağlar kadar fark var da bi ff le op arasında max 0.05s(dir muhtemelen) :P
zaten ff de bi eklenti var Fasterfox diye:
aha böyle bişi kol gibi giriyo siteye :P (merak edenler için Fasterfox )
-
Operayı o kadar övdünüz övdünüz
şimdi kullanmaya başladım çok boktan geliyo birisi bana bi açıklasın nasıl olcak
bikere safariden çok daha yavaş safari çok daha hızlı görünüm olarak iyi ama opera
en çoook gıcık kaptığım durumda bi sayfada gördüğümüz linki shift e veya ctrl e basarak yeni sekme açıyoruz ilk sayfa gidiyo tekrar oraya gelmek zorundasın
yani demek istediğim ben konuları görüyürum tahribatta beğendiklerime shift veya ctrl ye basarak yeni sekmede açıyorum ama operada yeni sekmede açıncadirek yeni sekmeye geçiyori ilk sayfaya tekrar gelmek zorundayım tek tek basmak zorunda kalıyom linklere bi yardım lütfen
-
denemediğim browser kalmamıştır hemen hemen ama opera gibisini görmedim bu diyarlarda...
ie den direk opera ya geçilmez zate, önce bir ff yapılır, ahanda bu çok güzelmiş firefox tek geçerim falan denir...
sonra da opera neymiş lan diye merak edilir; merak giderilir =)
sonuna kadar opera...
-
Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
-----------------------------Operayı o kadar övdünüz övdünüz
şimdi kullanmaya başladım çok boktan geliyo birisi bana bi açıklasın nasıl olcak
bikere safariden çok daha yavaş safari çok daha hızlı görünüm olarak iyi ama opera
en çoook gıcık kaptığım durumda bi sayfada gördüğümüz linki shift e veya ctrl e basarak yeni sekme açıyoruz ilk sayfa gidiyo tekrar oraya gelmek zorundasın
yani demek istediğim ben konuları görüyürum tahribatta beğendiklerime shift veya ctrl ye basarak yeni sekmede açıyorum ama operada yeni sekmede açıncadirek yeni sekmeye geçiyori ilk sayfaya tekrar gelmek zorundayım tek tek basmak zorunda kalıyom linklere bi yardım lütfen
-----------------------------ctrl +shift + tik dene bakem ne oluyor yada mousenin scrool una bas ne oluyor
bunlarıda dene
sayfalarda gez sonra
sağtuşa basılı tut sola bas
sonra sola basılı tut sağa bas bakalım neler oluyor
sağ tuş baslıyken scroolu çevir önce kullanmyı öğren sonra bok at :S
-
Cradle-Of-Filth bunu yazdı:
Operayı o kadar övdünüz övdünüz
yani demek istediğim ben konuları görüyürum tahribatta beğendiklerime shift veya ctrl ye basarak yeni sekmede açıyorum ama operada yeni sekmede açınca
direk yeni sekmeye geçiyori ilk sayfaya tekrar gelmek zorundayım tek tek basmak zorunda kalıyom linklere bi yardım lütfen
Araçlar > Tercihler > Yukardan Gelişmişe tıkla > Sol taraftan Kısayollar ve ordanda orta tuş tıklama seçeneklerinden arka planda sekme aç ayarla.Zaten dokunmadıysan öyle ayarlıdır. Linkin üstüne gel farenin ordasındaki scroll varya işte onun ortasına tıkla bağlantıyı arka planda yeni sekmede açıyor senin dediğin yani.istersen kısayol ayarlarından ingilizce biliyorsan fare tuşu değilde klavyeden bir yeri ayarlayabilirsin :) ;) Bide operanı güncelle sayfa düzeni bozuluyor mesaj attığında:D