TBT Yazarlarının Sürekli Bunalım Takılması
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------
lalada bunu yazdı:
insanlar mutluyken yazmazlar... bü yüzden şarkılar hep hüzünlüdür düğünlerde çalınıp oynananlar bile hüzünlüdür
-----------------------------insanlar mutlu anlarını paylaşmaz mı hoca?
-----------------------------Ya biraz düşünürseniz hani ben mutluysam mutluyumdur paylaşırım mutluluğumu herkesle.. İnsan tek başına mutlu olamıyor ki zaten.. Ben mutlu insanın şiir yazma isteğinin olacağına inanmıyorum.. Ama acı çekiyorsundur... Sevdiğin , uğruna ölümü göze aldığın gitmiştir yalnızsındır , seni boğan kelimeleri bir bir dökersin kalbinden gelenlere ağzın ve ellerin rehberlik eder.. Yazarsın yani o zaman.
-
HannibALgan bunu yazdı:
Börtü böcekten bahsedecek olsaydım kendi yaşadıklarıma ihanet etmiş olur ve kendimle çelişmiş olurdum. Ya yaşadıklarını yazacaksın yada ütopyalarını ama kusura bakmayın ben Pollyannacılık oynamayı unutalı çeyrek yüzyıl oldu.
Saygılar
-----------------------------bu adam beni intihara götürür takipcinim. :)
-
grup terapisi gibi oluyo bazen burasi :) hoş beni hiçbirisi kesmiyo ama
-
SyspioniC bunu yazdı:
lalada bunu yazdı:
insanlar mutluyken yazmazlar... bü yüzden şarkılar hep hüzünlüdür düğünlerde çalınıp oynananlar bile hüzünlüdür
-----------------------------her insanın mutluluğunu anlatma şekli farklıdır çok azı müzikle anlatır hele türklerde bu oran çok düşüktür ben bi tek şebnem ferah ı gördüm oda çok nadir...
50cent örneğini veren arkadasada sunu demek isterim o parçalar para için kasılmış şeylerdir...
-
lalada bunu yazdı:
SyspioniC bunu yazdı:
lalada bunu yazdı:
-----------------------------her insanın mutluluğunu anlatma şekli farklıdır çok azı müzikle anlatır hele türklerde bu oran çok düşüktür ben bi tek şebnem ferah ı gördüm oda çok nadir...
50cent örneğini veren arkadasada sunu demek isterim o parçalar para için kasılmış şeylerdir...
-----------------------------50 cent le iyi adam dövülüyo iyi :D sigara gidiyo
-
SyspioniC bunu yazdı:
lalada bunu yazdı:
-----------------------------insan mutluyken kendisini yalnız hissetmez ve bunu kolay kolay üçüncü şahıslarla paylaşmaz. acı ise tam tersidir. yalnız kalırsın ve insanların bunun farkında olmasını istersin. içini kalein gözyaşlarıyla kağıda dökersin. biraz sonra benim yapacağım gibi :)
-
Blackjack bunu yazdı:
Acı,hüzün,keder daha kolay içselleştirilir daha fazla beğenilir.Bu da egoyu tatmin eder.Birileri sevmese yazılmaz,yazılsada devam ettirilmez.Sevildikçe yazanlar,artık sevilmesi için yazmaya devam ederler.Kısır döngüdür.Okumam,bana bir halt ifade etmez.Başkalarının acıları zerre sikimde değil.Madem bu kadar depresifsin götün yiyosa intihar et derler.
-----------------------------Hocam bazıları bazı şeyleri kendileri için yaparlar.Okumazsın sana bi halt ifade etmez,zaten sana bi halt ifade etmiyorsa neden okuyacaksın.Kişi bu yazılarda kendinden birşeyler bulursa okur sever.Şarkılarda böyledir.Başkalarının acısı zerre bilmem nerende olsun diye yazılmıyor zaten bu yazılar.Hem bu kadar ben merkezli yaklaşsa herkes olaya bu yorumunu görüp senden bana ne hoca sana bi halt ifade etse ne olur etmese ne olur der.Bu dediğini edebiyata genellersek şimdiye kadar yazılmış ayrılık acısı,özlem gibi duyguları anlatan yazılar boşuna yazılmış senin için.Üstelik insanların yazı yazma sebeplerine ego tatmini diyerek kestirip atmışsın,nasıl bu kadar sığ olunur derler hoca adama.Ve öyle net yazıyorsun ki sanki her yazdığın bilimsel veri..
Şimdi bana şiddetle karşı çıkmak için cevabımı hızlıca alıntı yapabilirsin,ama önce seni tanımayan birinin neden böyle bir mesaj yazdığını bir düşün istersen.Zaten sen insanlar yerine bir güzel düşünüyorsun..
-
bende yazıyorum bazen ama pek beğenilmiyor
-
insanın mutluyken yaşadıkları hiçbirzaman öğretici değildir. Acı insanı özüne döndürür.
Ha olaya kendi açımdan bakarsam; yazdıklarım bir bunalım sonucu oluşmuş şeyler değildi. Ben kendimi anlatmadım çünkü yazdıklarımda. Yazılardaki özneler ben hariç herkesti.
-
Tbt, Servet-i Fünun dönemine benzer. Yazarlar toplumsal ve genel konuları bırakıp bireysel depresif aşk,karamsarlık,melankoli,hayaller vb. konulara yönelirler. " Sanat sanat içindir" anlayışı mevcuttur.