folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Teknoloji Fakültelerine Açılan Davalar Danıştay Tarafından Reddedildi.

Teknoloji Fakültelerine Açılan Davalar Danıştay Tarafından Reddedildi.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Egemen54
    Egemen54's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı

Buyurun karar linki burada.. (: eşek osurttuk biz zamanında buralarda sanki :D vatana millete hayırlı uğurlu olsun (:

http://portal.firat.edu.tr/Disaridan/_TEMP/257/Teknoloji_Fakultelerine_Acilan_Davalar_Danistay_Tarafindan_Reddedildi.PDF

Hocam, karara bakmak için konuya girdim yine tartışmaya daldım. :) Hayırlısı olsun hepimiz için umarım başka dava açılmaz, açılmış olan davalar varsa da sonu bunun gibi olur inşallah.

Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı
    kajmerpac bunu yazdı

biz neden mühendislik okuduk o zaman ayrıca mühendisliğin temeli matematiktir 1.bölümden alıyor teknoloji fakultesi yanılmıyorsam ve matematik eğitimleri mühendislik kadar değil bence yanlıs baska bi cozum gerekirdi

Yanılıyorsun hocam 2. Bölümden alıyor artık. Eğer mühendisliğin temeli matematikse matematik bölümü okuyan herkes mühendis olabilir yani (: bence mühendislik = tecrübe demektir. Ayrıca madem mühendislik fakültelerinde bu kadar kaliteli eğitim veriliyor neden boşta gezen mühendisler var ve neden piyasada kalifiye mühendis sıkıntısı var biri izah etsin (: çok ön yargılı yaklaşıyoruz çok (: öyle adamlar var ki meslek lisesinden gelmiş mesleği öyle bir öğrenmiş ki sanayi de, 3 5yıllık mühendisleri cebinden çıkarır. Daha uzun uzun yazabilirim kendi gözlemlerimi ama mobilden ancak bu kadar oluyor.

ya dalga mı geçiyorsun hocam, mühendislik tecrübe demekmiş,

mühendisin birebir karşılığı "matematiği bilen demektir." Sözlük anlamı budur bikere. Ve dallara ayrılır..

Tamamen saçmalamışsın kusura bakma da, imes, des, ikitelli hergün burdayım, daha bir tane gerçek makine tasarımı yapan meslek lisesi çıkışlı kimseyi görmedim.

Kulaktan dolma bilgilerle yazıyorsunuz. Kaç kere sanayi gördün merak ediyorum

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Egemen54
    Egemen54's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı
    kajmerpac bunu yazdı

biz neden mühendislik okuduk o zaman ayrıca mühendisliğin temeli matematiktir 1.bölümden alıyor teknoloji fakultesi yanılmıyorsam ve matematik eğitimleri mühendislik kadar değil bence yanlıs baska bi cozum gerekirdi

Yanılıyorsun hocam 2. Bölümden alıyor artık. Eğer mühendisliğin temeli matematikse matematik bölümü okuyan herkes mühendis olabilir yani (: bence mühendislik = tecrübe demektir. Ayrıca madem mühendislik fakültelerinde bu kadar kaliteli eğitim veriliyor neden boşta gezen mühendisler var ve neden piyasada kalifiye mühendis sıkıntısı var biri izah etsin (: çok ön yargılı yaklaşıyoruz çok (: öyle adamlar var ki meslek lisesinden gelmiş mesleği öyle bir öğrenmiş ki sanayi de, 3 5yıllık mühendisleri cebinden çıkarır. Daha uzun uzun yazabilirim kendi gözlemlerimi ama mobilden ancak bu kadar oluyor.

mühendisin birebir karşılığı "matematiği bilen demektir." Sözlük anlamı budur bikere. Ve dallara ayrılır..

Tamamen saçmalamışsın kusura bakma da, imes, des, ikitelli hergün burdayım, daha bir tane gerçek makine tasarımı yapan meslek lisesi çıkışlı kimseyi görmedim.

Aynen dediğin gibi hocam kendini geliştirmeyen mühendise, meslek lisesi mezununa ve ya her ne meslek yaparsa yapsın üstüne koymayan adama ben karşıyım. Ancak TEF gibi bir oluşumu bu ülkede barındırıp, eşşek gibi eğitim verip sonra asgari ücretle çalıştırmak da insafsızlıktır. TEF lerin kapanması ve ya mezunlarına mühendislik yetkisi verilmesi gerekiyordu. Kapatmayı tercih ettiler. Önceki mezunların ünvan problemi de çözülürse ülkemiz çok büyük bir sorundan kurtulmuş olacak. En azından ortaya yeni sorun çıksacaksa bile bu kadar aşağılık muamele görmekten insanlar kurtulmuş olacak. YÖK forumları eski TEF mezunlarının konuları ile dolu. İnsanlar isyan etmesin de ne yapsın?

Egemen54 tarafından 03/Eyl/12 23:59 tarihinde düzenlenmiştir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seagate189
    seagate189's avatar
    Erkek

Güzel oldu güzel.

Safir T-14 -- Sarsılmaz Kılınç 2000 light -- Browning Hp Mk3-- Derya Mk-12 --------
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

Gazi üniversitesi Teknik Eğitim fakültesi Elektronik bölümü mezunuyum.Hocam Murat Yücel aynı bölümden mezun.Yani senin olmaz dediğin adam.Bir akademik kariyerine yaptığı çalışmalara bir bak bakalım hak ediyor mu etmiyor mu? Siu 2012 de daha lisans öğrencisi olmamam rağmen bende makale verdim.Ve kabul edildi sunumunu yaptım.SIU 2012 Yıldız Teknik üni. bu yıl sorumluluğunu üstlendi(optik haberleşmenin) seneye de Kıbrısta bir üniversite düzenlenmesinde çalışma sahibi olacak oralarda senin mühendis dediğin adamların hocaların Murat hocadan ders almak için ayak üstü kaç soru sorduğuna gelip keşke tanık olsaydın.Kurunun yanında yaş yanıyor.Mesela bir bak bakalım Gazi TEF şu an ki öğretmenleri nerden mezunmuş hocaları kimlermiş?

Hak etmeyenler tabi ki var zaten bunları bölümler kendi içinde eledi.Bölümler ayrıldı..Fakat kurunun yanında yaşta yandı yanıyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

kajmerpac bunu yazdı

Hocam ne desem boş size en iyisi 2 yıl daha bekleyip görelim kim haklı kim haksız (: ayrıca sanayi konusunda da merakın olmasın adanada yaz tatillerinde yeterince bulundum (: Ayrıca son edit. 15 16 anahtarın ne olduğunu bilmeden onun momentini alman seni mühendis yapmaz. Sözüm sana değil genele. sLeymN tarafından 04/Eyl/12 00:09 tarihinde düzenlenmiştir

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    EgmnCyln bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı

Herkes benden alıntı yapmış :)

Şimdi adam teknik eğitim fakültesinden mezun olmuş, mühendislikte yüksek lisans, doktora yapmış, sonra gelmiş mühendislik fakültesinde derse giriyor. Herkes mühendis sanıyor, ama aslında mühendis değil, teknik eğitim fakültesi mezunu. O hocalar mühendislerin sahip olduğu hiçbir yetkiye sahip değildir.

Küçük görüyor zannetmeyin teknik eğitimcileri, mesela atolye eğitimi dersinde sanmıyorum ki mühendis hocalar ellerine su dökebilsin, ya da teknik resim dersinde, ama daha fazlasını beklemeyin.

Siz de statik, mukavemet, termo1-2, ısı transferi alıyor olabilirsiniz,

ama bizzat TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNU(iyi bir tanesinden), yrd. doç'tan duyduğum(kendi hocam), o derslerde hiçbirşey öğrenmedikleriydi. 6 ay önce konuşuldu bu konu.

Çok arkadaşım var teknik eğitimci, çok da tanıdığım hoca var teknik eğitimden mühendisliğe gelen. 

Mühendislik fakültesi, teknik eğitim fakültesi neden ayrılmış zamanında onu irdelemek gerekli, teknik eğitimciler meslek liselerine, yüksek okuldakilere eğitim verip mesleğe hazırlamak için varlar, piyasaya çıkıp mühendislik yapmak için değil.

Meslek lisesinde okuyup(eğitim seviyesi ve varoluş amacı bellidir), sınavsız dikey geçişle(4-5 sene önce) ya da barajı geçerek(şimdi) teknik eğitim fakültesine giden, ordan da şimdi mühendisiiiim diye çıkan..... neyse ortalık fena kızışacak ben sustum.

Reel boyutta bakıyorum olaya, Türkiye'de odaya bağlı olmayan kimse mühendis değildir, mühendislik eğitimi almış kimsedir, serbest mühendislik yapamaz, teknoloji mühendisliği diye birşeyin odası olmayacağına, ve olmasının da çook zor olacağına dayanarak, sadece mühendisim diye ego tatminine yarayacak bir uygulamadır. Örnek: Atom mühendisliği, polimer mühendisliği, imalat mühendisliği...

http://www.uludagsozluk.com/k/teknik-egitim-fakultesi/

Artık TEF diye bir fakülte kalmadı hocam o yüzden TEF ciler şunu yapamaz, bunu yapamaz, şuna yetkisi yok gibi cümleleri kurmayın. Biraz bilgi edinin lüften. TEF ler TF ye dönüştürldü ve ders programları tamam değiştirilerek Müh. Fak. İle hemen hemen aynı (hemen hemen dememin sebebi müh. te 4 saat fizik varsa TF de 3 saat ya da TF de 3 saat yazılım varsa Müh de 2 saat vs. olmasından) duruma getirilmiştir ve yasalar önünde bu fakültelerden mezun olacak kişilere mühendis ünvanı verileceği sabitlenmiştir.

Meslek liselerinin var oluş amacı dediğin gibi bellidir. Ara eleman yetiştirmek. Ancak bu liselerde okuyan insanların hiç mi mühendislik şansı olamaz? Meslek lisesinde okumuş, mühendis olmak isteyen ve müh. olmak için kendi rakipleri arasında fark yaratan insanlara bu şansın verilmesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını bu kadar rahatsız etmemelidir. TF'de 2 kontenjan vardır. Genel ve MTOK. Genel kontejanı sanırım kimse tartışmaz çünkü oraya girenler en az müh. fakülteleri kadar puan yaparlar ve her türlü liseden öğrenci gelir. O yüzden o kontenjanı dışarıda tutarak konuşmaya başlıyorum.

MTOK kontenajına geldiğimizde Türkiye genelinde bulunan tüm Teknoloji fakültelerinde (İÖ ler dahil) ;

Bilgisayar Müh. 153
    Makina Müh. 309
    İnşaat Müh. 300
    Mekatronik Müh. 357
    Elektrik Elektronik Müh. 476 kişidir.

Sen diyorsun ki barajı geçen herkesi topluyorlar. Şimdi düşünelim. Türkiye genelindeki meslek, anadolu meslek, teknik, anadolu teknik, endüstri meslek, imam hatip vs. gibi liselerde okuyan tüm öğrenci sayısını düşündüğümüz zaman alınan öğrenci sayısına bir bakın. Sizce çok mu? Türkiye genelinde bu kontenjana girenler sizce mühendislik eğitimi aldıktan sonra bu ülkeye mühendis olarak hizmet edemezler mi? Kafaları mühendisliğe basmaz mı? Bu sitede bir çok mühendis var. Allah aşkına mühendislik sadece eğitimini almak mıdır? Düşünmek, geliştirmek, üstüne koymak da değil midir? Bu adamlar düşünemezler mi? İnsaf yahu.

Piyasada mühendislik diploması almış ama bu işi hiç önemsememiş, üstüne koymamış adamlar işsiz. Bu insanlar işsiz diye herkes işsiz kalmaz. Mühendis depoladınız biz işsiziz, bu meslek liseli köpekler de işsiz kalacak/kalsın, bunlar bu işi yapamaz demek doğru değlidir. Kim ki bu diplomayı alıp hakkını vermezse mühendisler olarak karşısında durmak hakkınızdır. Ancak kim bu diplomayı alır da hakkını verirse saygı göstermek zorundasınız/zorundayım.

Son olarak da şunu söyleyeyim TF den girenlerin daha düşük puanlarla girdiği, bunun da eşit diplomayı alacak arasında adaletsizlik yaratacağı falan söylenmektedir. Eşit eğitim almayan insanlar eşit şartlar altında yarışamazlar. MTOK kontenjanlarının Türkiye genelindeki aldığı kişi sayısına bakarsanız kendi rakipleri arasında bu farkı yaratan insanların, bu az kontenjana girmeye hak kazanan insanların kendi alanında bir mühendislik programını okumak hakkıdır kimse kusura bakmasın. 

1- burdan mezun olunca mühendislik eğitimi almış olacaksın, hangi mühendisler odasına kayıt olacaksın söyle de bizde bilelim, yani mühendis olamicaksın kısaca. Hiçbir imza yetkiniz de olmayacak..

2- bir insan meslek lisesine gitmişse, hedefi ve seviyesi bellidir, anadolu, fen lisesine gidemediği için gitmiştir. Sonradan kafası dank etmiş olamaz mı? olamaz, hayat acımasız.. Meslek lisesinde gerekli şeyleri öğrenemezsin çünkü..

3- ortaokulda, lisede, üniversitede hayvanlar gibi çalışıp mühendislik fakültelerine gidenlerin günahı nedir?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WALLACEs
    WALLACEs's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

mat 1 => fonksiyonlar, paraboller, trigonometri

mat2 ==> limit,  türev, integral

mat 3 => differensiyal denklemler

mat 4 ==> laplace, ters laplace dönüşümleri

meslek matematiği ==> matlab ve laplace ile matematik fonksiyonlar ve elektronik devrleerin matlab ile çözümü

ömrümü yedi bitirdi şu dersler hem daha bitmedi kontrol sistemleri 1 i -2 si

TBT'ye Mescit istiyoruz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı
    kajmerpac bunu yazdı

vikipedia nın yalancısıyım

"Modern anlamda mühendis, bilim insanlarının ürettiği teorik bilgiyi tekniker ve teknisyenlerin uygulayabileceği pratik bilgiye dönüştüren kişidir."

o dediklerinden kaçtanesi benim vereceğim teorik bilgiyi pratiğe dökecek :|

şuraya ders notlarını koysam mölüm mölüm bakarlar

ayrıca matematik ve fizik, mühendisliğin en başıdır

fiziği saymıyorum zaten

matematiği hakkını vererek okumuşsa yapar

siz hala mühendisleri lehim yapan

elinde ingiliz anahtarı ile civata sıkan adam zannediyorsunuz

mühendisin işi hesap kitaptır

bunlar olması gerekenler

türkiye işler böyle değil tabi

bununda farkındayım

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Egemen54
    Egemen54's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı
    EgmnCyln bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı

Herkes benden alıntı yapmış :)

Şimdi adam teknik eğitim fakültesinden mezun olmuş, mühendislikte yüksek lisans, doktora yapmış, sonra gelmiş mühendislik fakültesinde derse giriyor. Herkes mühendis sanıyor, ama aslında mühendis değil, teknik eğitim fakültesi mezunu. O hocalar mühendislerin sahip olduğu hiçbir yetkiye sahip değildir.

Küçük görüyor zannetmeyin teknik eğitimcileri, mesela atolye eğitimi dersinde sanmıyorum ki mühendis hocalar ellerine su dökebilsin, ya da teknik resim dersinde, ama daha fazlasını beklemeyin.

Siz de statik, mukavemet, termo1-2, ısı transferi alıyor olabilirsiniz,

ama bizzat TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNU(iyi bir tanesinden), yrd. doç'tan duyduğum(kendi hocam), o derslerde hiçbirşey öğrenmedikleriydi. 6 ay önce konuşuldu bu konu.

Çok arkadaşım var teknik eğitimci, çok da tanıdığım hoca var teknik eğitimden mühendisliğe gelen. 

Mühendislik fakültesi, teknik eğitim fakültesi neden ayrılmış zamanında onu irdelemek gerekli, teknik eğitimciler meslek liselerine, yüksek okuldakilere eğitim verip mesleğe hazırlamak için varlar, piyasaya çıkıp mühendislik yapmak için değil.

Meslek lisesinde okuyup(eğitim seviyesi ve varoluş amacı bellidir), sınavsız dikey geçişle(4-5 sene önce) ya da barajı geçerek(şimdi) teknik eğitim fakültesine giden, ordan da şimdi mühendisiiiim diye çıkan..... neyse ortalık fena kızışacak ben sustum.

Reel boyutta bakıyorum olaya, Türkiye'de odaya bağlı olmayan kimse mühendis değildir, mühendislik eğitimi almış kimsedir, serbest mühendislik yapamaz, teknoloji mühendisliği diye birşeyin odası olmayacağına, ve olmasının da çook zor olacağına dayanarak, sadece mühendisim diye ego tatminine yarayacak bir uygulamadır. Örnek: Atom mühendisliği, polimer mühendisliği, imalat mühendisliği...

http://www.uludagsozluk.com/k/teknik-egitim-fakultesi/

Artık TEF diye bir fakülte kalmadı hocam o yüzden TEF ciler şunu yapamaz, bunu yapamaz, şuna yetkisi yok gibi cümleleri kurmayın. Biraz bilgi edinin lüften. TEF ler TF ye dönüştürldü ve ders programları tamam değiştirilerek Müh. Fak. İle hemen hemen aynı (hemen hemen dememin sebebi müh. te 4 saat fizik varsa TF de 3 saat ya da TF de 3 saat yazılım varsa Müh de 2 saat vs. olmasından) duruma getirilmiştir ve yasalar önünde bu fakültelerden mezun olacak kişilere mühendis ünvanı verileceği sabitlenmiştir.

Meslek liselerinin var oluş amacı dediğin gibi bellidir. Ara eleman yetiştirmek. Ancak bu liselerde okuyan insanların hiç mi mühendislik şansı olamaz? Meslek lisesinde okumuş, mühendis olmak isteyen ve müh. olmak için kendi rakipleri arasında fark yaratan insanlara bu şansın verilmesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını bu kadar rahatsız etmemelidir. TF'de 2 kontenjan vardır. Genel ve MTOK. Genel kontejanı sanırım kimse tartışmaz çünkü oraya girenler en az müh. fakülteleri kadar puan yaparlar ve her türlü liseden öğrenci gelir. O yüzden o kontenjanı dışarıda tutarak konuşmaya başlıyorum.

MTOK kontenajına geldiğimizde Türkiye genelinde bulunan tüm Teknoloji fakültelerinde (İÖ ler dahil) ;

Bilgisayar Müh. 153
    Makina Müh. 309
    İnşaat Müh. 300
    Mekatronik Müh. 357
    Elektrik Elektronik Müh. 476 kişidir.

Sen diyorsun ki barajı geçen herkesi topluyorlar. Şimdi düşünelim. Türkiye genelindeki meslek, anadolu meslek, teknik, anadolu teknik, endüstri meslek, imam hatip vs. gibi liselerde okuyan tüm öğrenci sayısını düşündüğümüz zaman alınan öğrenci sayısına bir bakın. Sizce çok mu? Türkiye genelinde bu kontenjana girenler sizce mühendislik eğitimi aldıktan sonra bu ülkeye mühendis olarak hizmet edemezler mi? Kafaları mühendisliğe basmaz mı? Bu sitede bir çok mühendis var. Allah aşkına mühendislik sadece eğitimini almak mıdır? Düşünmek, geliştirmek, üstüne koymak da değil midir? Bu adamlar düşünemezler mi? İnsaf yahu.

Piyasada mühendislik diploması almış ama bu işi hiç önemsememiş, üstüne koymamış adamlar işsiz. Bu insanlar işsiz diye herkes işsiz kalmaz. Mühendis depoladınız biz işsiziz, bu meslek liseli köpekler de işsiz kalacak/kalsın, bunlar bu işi yapamaz demek doğru değlidir. Kim ki bu diplomayı alıp hakkını vermezse mühendisler olarak karşısında durmak hakkınızdır. Ancak kim bu diplomayı alır da hakkını verirse saygı göstermek zorundasınız/zorundayım.

Son olarak da şunu söyleyeyim TF den girenlerin daha düşük puanlarla girdiği, bunun da eşit diplomayı alacak arasında adaletsizlik yaratacağı falan söylenmektedir. Eşit eğitim almayan insanlar eşit şartlar altında yarışamazlar. MTOK kontenjanlarının Türkiye genelindeki aldığı kişi sayısına bakarsanız kendi rakipleri arasında bu farkı yaratan insanların, bu az kontenjana girmeye hak kazanan insanların kendi alanında bir mühendislik programını okumak hakkıdır kimse kusura bakmasın. 

1- burdan mezun olunca mühendislik eğitimi almış olacaksın, hangi mühendisler odasına kayıt olacaksın söyle de bizde bilelim, yani mühendis olamicaksın kısaca. Hiçbir imza yetkiniz de olmayacak..

2- bir insan meslek lisesine gitmişse, hedefi ve seviyesi bellidir, anadolu, fen lisesine gidemediği için gitmiştir. Sonradan kafası dank etmiş olamaz mı? olamaz, hayat acımasız.. Meslek lisesinde gerekli şeyleri öğrenemezsin çünkü..

3- ortaokulda, lisede, üniversitede hayvanlar gibi çalışıp mühendislik fakültelerine gidenlerin günahı nedir?

1. maddede söylediğin hangi odaya kayıt olacağız konusu hakkında benim fazla bilgim yok. Odaya kayıt olmazsak bu işi yapıp yapamayacağımız konusunda da net bigim yok. Bu maddeyi ben tartışamam. Tartışacak bilgisi olanlar tartışsın.

2. madde ye gelirsek. Söylediğinin ne kadar saçma olduğunun farkında bile değilsin şu anda acıdım sana. Adam zekidir, çalışkandır. Ama sbs ye çalışmamıştır, dolayısıyla girememiştir anadolu lisesine bu onun kapasitesiz olduğunu göstermez. Ailesi meslek lisesi tercih ettirmiş olabilir bu da onun aptal olduğunu göstermez. Eğer senin dediğin gibi olsaydı bu iş bu ülkede ilk sene de üniversite kazanamayan insanlar bir daha hiç kazanamazdı. Adam demekki bir sonraki sene daha çok çalışmış kazanmış. Sen şimdi bu adama ilk sene kazanamadı diye aptal mı diyeceksin? Üniversite sınavına hazırlanmanın o kadar çok kriteri vardır ki parasızlıktan okuyamayan bile çıkar. Salak mı şimdi bu adam? Senden benden bile zekidir o adam. Düşünerek konuşun biraz. Meslek lisesi öğrencisi de üniversiteye gider, diğerleri gibi çalışır ve bölümü bitirir. Salak olsa zaten o bölümü bitiremez. Bitiremezse de bu kimseye koymaz.

3. madde ise zaten 2. madde ile bağlantılı. Anadolu lisesine giden adam oradan mat-fen derslerini görür ve bunlara çalışarak kazanır. Mesleğe giden ise bu dersleri görmediği için aradaki açığı kapatması gerekir. İkiside dershaneye başlar ancak anadolu lisesine giden temeli sağlam olduğu için kazanır. Meslek liseli adam 1-2 sene daha çalışır ve öyle kazanır. Kazanamayacak adam zaten kazanamaz.  2-3 sene çalışıp mühendislik fakültesi kazanan meslek liseli salak mı şimdi yani? Tabi ki değil. Adam aradaki farkı ancak kapatabilir. Anadolu lisesinden çıkıp kazanamayanların, meslekten gelip ilk senede kazananların salak olmadığı gibi...

Buradaki adaletsizlik ise o meslek lisesine giden adam o dönemki yanlışının faturasını ileride 2-3 sene sınava hazırlanmakla öder. 120 dakikalık bir sınavda başına bir aksilik geldi diye, yanlış tercih yaptı diye, ailesi istedi diye mesleğe giden insanlara salak damgası vuranlar en büyük salaklardır. Meslek liseli adamlardan hak edenler de kendi rakipleriyle yarışır ve sene kaybetmeden bu hakkı elde ederler. Bu da adaletsizliği bir nebze azaltır. Ben demiyorum ki tüm meslek liseli adamlar mühendis olsun. Hak eden olsun kardeşim, hak eden. Umarım anlamışsındır.

Egemen54 tarafından 04/Eyl/12 00:26 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 4061 Toplam Mesaj: 38