Teknoloji Fakültelerine Açılan Davalar Danıştay Tarafından Reddedildi.
-
wert bunu yazdısLeymN bunu yazdı
kajmerpac bunu yazdı
biz neden mühendislik okuduk o zaman ayrıca mühendisliğin temeli matematiktir 1.bölümden alıyor teknoloji fakultesi yanılmıyorsam ve matematik eğitimleri mühendislik kadar değil bence yanlıs baska bi cozum gerekirdi
Yanılıyorsun hocam 2. Bölümden alıyor artık. Eğer mühendisliğin temeli matematikse matematik bölümü okuyan herkes mühendis olabilir yani (: bence mühendislik = tecrübe demektir. Ayrıca madem mühendislik fakültelerinde bu kadar kaliteli eğitim veriliyor neden boşta gezen mühendisler var ve neden piyasada kalifiye mühendis sıkıntısı var biri izah etsin (: çok ön yargılı yaklaşıyoruz çok (: öyle adamlar var ki meslek lisesinden gelmiş mesleği öyle bir öğrenmiş ki sanayi de, 3 5yıllık mühendisleri cebinden çıkarır. Daha uzun uzun yazabilirim kendi gözlemlerimi ama mobilden ancak bu kadar oluyor.
vikipedia nın yalancısıyım
"Modern anlamda mühendis, bilim insanlarının ürettiği teorik bilgiyi tekniker ve teknisyenlerin uygulayabileceği pratik bilgiye dönüştüren kişidir."
o dediklerinden kaçtanesi benim vereceğim teorik bilgiyi pratiğe dökecek :|
şuraya ders notlarını koysam mölüm mölüm bakarlar
ayrıca matematik ve fizik, mühendisliğin en başıdır
fiziği saymıyorum zaten
matematiği hakkını vererek okumuşsa yapar
siz hala mühendisleri lehim yapan
elinde ingiliz anahtarı ile civata sıkan adam zannediyorsunuz
mühendisin işi hesap kitaptır
bunlar olması gerekenler
türkiye işler böyle değil tabi
bununda farkındayım
Hocam seni imzana yönlendiriyorum. -
hocam biz burada
öss den kaç puan aldığını yada alamadığını
değil
"mühendis ne iş yapmalı ve hangi donanıma sahip olması gerektiğini tartışıyoruz"
-
wert bunu yazdısLeymN bunu yazdıkajmerpac bunu yazdı
biz neden mühendislik okuduk o zaman ayrıca mühendisliğin temeli matematiktir 1.bölümden alıyor teknoloji fakultesi yanılmıyorsam ve matematik eğitimleri mühendislik kadar değil bence yanlıs baska bi cozum gerekirdi
Yanılıyorsun hocam 2. Bölümden alıyor artık. Eğer mühendisliğin temeli matematikse matematik bölümü okuyan herkes mühendis olabilir yani (: bence mühendislik = tecrübe demektir. Ayrıca madem mühendislik fakültelerinde bu kadar kaliteli eğitim veriliyor neden boşta gezen mühendisler var ve neden piyasada kalifiye mühendis sıkıntısı var biri izah etsin (: çok ön yargılı yaklaşıyoruz çok (: öyle adamlar var ki meslek lisesinden gelmiş mesleği öyle bir öğrenmiş ki sanayi de, 3 5yıllık mühendisleri cebinden çıkarır. Daha uzun uzun yazabilirim kendi gözlemlerimi ama mobilden ancak bu kadar oluyor.vikipedia nın yalancısıyım
"Modern anlamda mühendis, bilim insanlarının ürettiği teorik bilgiyi tekniker ve teknisyenlerin uygulayabileceği pratik bilgiye dönüştüren kişidir."
fiziği saymıyorum zaten
bunlar olması gerekenler
bununda farkındayım
boşver kardeşim, hayatında mühendis görmemiş insanlarla tartışıyoruz..
ordan mezun olup da gitsinler ford'un argesine de görelim.
-
kaanstain bunu yazdıwert bunu yazdısLeymN bunu yazdıkajmerpac bunu yazdı
Yanılıyorsun hocam 2. Bölümden alıyor artık. Eğer mühendisliğin temeli matematikse matematik bölümü okuyan herkes mühendis olabilir yani (: bence mühendislik = tecrübe demektir. Ayrıca madem mühendislik fakültelerinde bu kadar kaliteli eğitim veriliyor neden boşta gezen mühendisler var ve neden piyasada kalifiye mühendis sıkıntısı var biri izah etsin (: çok ön yargılı yaklaşıyoruz çok (: öyle adamlar var ki meslek lisesinden gelmiş mesleği öyle bir öğrenmiş ki sanayi de, 3 5yıllık mühendisleri cebinden çıkarır. Daha uzun uzun yazabilirim kendi gözlemlerimi ama mobilden ancak bu kadar oluyor.vikipedia nın yalancısıyım
fiziği saymıyorum zaten
bunlar olması gerekenler
bununda farkındayım
hacı bende mühendis değilim fizikçiyim :D
-
wert bunu yazdı
hacı bende mühendis değilim fizikçiyim :D
en azından işi biliyon :D
-
kaanstain bunu yazdıwert bunu yazdısLeymN bunu yazdıkajmerpac bunu yazdı
fiziği saymıyorum zaten
bunlar olması gerekenler
bununda farkındayım
Bak hala neler diyorsunuz. Yok efendim mühendis plan yaparmışta meslek lisesi mezunları plan program yapamaz ancak çivi çakarmış. Hiç bir insanı küçümsemeyeceksiniz. Sanki mühendislik fakültesinden çıkan herkes Microsoft'a, Ford'a, Google'a, Apple'a falan giriyor a*.
Egemen54 tarafından 04/Eyl/12 00:51 tarihinde düzenlenmiştir
Sadece şunu kafanıza iyi sokun. Ben ve ya diğer teknoloji fakültesi mezunları türkiyenin en iyi mühendisleri olmayabiliriz. Ford'a da giremeyebiliriz. Ama TF mezunu bir insan da Türkiyenin en iyi mühendisi olabilir, Dünya'ya Türkiye'yi duyurabilir, akıl almaz projeler yapabilir... Bu kadar söylüyorum. Biz dünyanın en iyisi olacağız demiyoruz, biz de diğerleri kadar olabiliriz diyoruz. Bunu anlamayan insanlarla da ne ben, ne de sokakta çöp toplayan aklı başında bir insan muhattap olmaz.
@Düzenleme : Son olarak şunu da söyleyeyim. Madem meslek lisesindekiler, dolayısıyla TF dekiler salak, kapasitesiz ve bu işi beceremeyecek o zaman hiç sıkıntı etmenize gerek yok mühendisler. Zaten salaksak alır elimize diplomamızı, götümüzün üstüne otururuz aç kalırız. Ya da bölümü bile bitiremeyiz öyle ya diferansiyel falan ağır konular şimdi kafamız falan basmaz. Biz niteliksiz mühendis olursakta size koymaz zaten yolunuza bakarsınız bizden size rakip olmaz. Madem öyle, o zaman bu karın ağrınız nedir? Rahat olun, rahat... -
Hacılar liseli ya da üniversiteye hazırlanan arkadaşlara tavsiyem, sakın ha sakın medyanın dolduruşuna gelmeyin.
Türkiye'de odası olmayan mühendisliğe gidilmez, kanunen odaya üye olmayan mühendis mühendislik yapamaz, bir mühendisler odası da başka bir odanın alanına giremez.
Yani demem o ki, sistem mühendisli, atom mühendisliği, polimer mühendisliği, atom mühendisliği, şimdi yeni çıkarttılar bir .ok raylı sistemler mühendisliği ve daha birsürü..
Medya bu bölümler boş kalmasın diye bir sürü reklam yapıyor, kanmayın. Çok zor iş bulmanız, ne alaka diyeceksiniz, ama polimer mühendisi olsanız, polimer fabrikasında imza yetkiniz yok makine mühendisi atar yerinize, o derece düşünün olayı.
Ben ilk başta "Metalurji ve Malzeme Mühendisliği"ne gittim, 1. yılımda bıraktım yatay geçişle makineye geçtim, iyiki de geçmişim diyorum. Yarım dönem uzama ihtimali oluştu bu durumda, ama değer diye düşünüyorum.
Ayrıca şunu göz önünde bulundurun, bugün büyük firmalar mühendisler arasından hangi üniv'den mezun diye ayırt ediyorsa, teknoloji mühendisi olarak hesabınızı kendiniz yapın.
Hükumet çok yanlış kararlar alıyor, her ile bir üniversite saçmalığı gibi.
Teknik eğitimci arkadaşlar alınmasınlar, mühendislerle kıyas yaparken kapasite farkı zeka farkı aramıyor kimse, iş tanımımız farklı.. Gelişmiş dünya ülkelerini örnek alın, bakın almanya'ya, orda var mı böyle birşey? mühendislik alanında dünya'da bir numara..
Öss tercihi yaparken işi bilen birilerine sorun, rehber hocanız büyük ihtimalle bilmez, o da tv'den öğreniyor çünkü, ben bu sayede Metalurji malzemeye gittim ve yarım dönemimin boşa gitme ihtimali var şu an.. (M&malzemeyi kötülemiyorum sadece bana makine daha uygundu)
-
sLeymN bunu yazdı
Buyurun karar linki burada.. (: eşek osurttuk biz zamanında buralarda sanki :D vatana millete hayırlı uğurlu olsun (:
işte bu kdr ben riske girdim seçtim pc muh mtok ve ben kazandım :D hayat riske girenlerindir
-
Kendi alanım için (bilgisayar müh.) konuşayım. Bilgisayar mühendisliği eğitimi almış adam ile almamış adamı 10dk da ayırt edebiliyorum. Sonuçta yazılım işini ipini koparan yapmaya çalışıyor.
Ders içeriklerine gelirsek. Pratiğe dökülen programlama dır kıl tüy dersler teknoloji fakültesi ile aynı olması lazım. Diğer dersler ise teoriye dayalı oluyor. Teknoloji fakültesinde de matematik dersi var lakin Mühendislik fakülteleri sadece Matematik 1-2-3-4 dersinden oluşmuyor. Bunun ayrık matematiği,olasılık teorisi, sayısal analizi , algoritma analizi zartı zurtu zilyon tane matematik dersi var. Meslek lisesi çıkışlı arkadaşların matematik temeli çok zayıf oluyor genelde. Bu dersleri mühendislik fakültelerinde verildiği gibi alırlarsa sıçarlar :) . DGS ile mühendislik fakültesine gelen arkadaşlar var. Onların da çok başarılı olduklarını gördüm. Sonuç olarak çalışan kazanır arkadaşlar. Önemli olan resmin tamamına hakim olabilecek yeteneklere sahip olmak.
-
yahu çok güzel konusuyonuz iyi konusuyonuz da hacılar hepiniz kendi menfaatinizi düşünüyorsunuz.
zaten işini bilen adam boş kalmaz.
haksızlığa gelirsek
o zaman düz liselerde staj yapsın 9 ay boyunca
hatta çoğu dersler verilmesin ilgisi olmicak diye..
bizim aldıgımız eğitim ki ben 3 yıl önce mezun oldum
geometri görmedim fizik 2 görmedim biyolojik kimse 2.bölüm görmedim neden bizim onlarla ilgimiz yokmuş
afedersiniz ama götünüzden iyi konusuyorsunuz. tefler bu haksızlıgı önlemek için açıldı ve zaten mf4 sınavından başarı istiyor..
bence doğru karardır.
ayrıca pratiği olmayan pratiğini konuşturamayan mühendis gereksizdir. sonuç itibari ile fikiri herkes yapar herkes konusur filan. uygulamada önemlidir fikir de bence doğru karardır.