folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Teknolojinin Sonuna Mı Geldik ?

Teknolojinin Sonuna Mı Geldik ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

UzatmaNaciye bunu yazdı:
    -----------------------------

rus gazetesinde yerin 100 metre altında bakır kablolar bulundu,

Amerikan gazetesi yerin 300 metre altında fiber optik kablo bulundu,

Türk gazetesi Bizimkiler kablo bulamadı ama radyo sinyali kullandıkları tespit edildi .d ufak bi şaka bence kablosuz eletrik mi olur a.g adam carpılır .

hacı hiç mi okuma yazma yok amk.

adam 4kilometreden 20ampül yakıyor hatta elinde tutup poz veriyor.

wikipedia sayfasını okuman bile yeter.

http://www.leyladansonra.com/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

“Bugüne kadar keşfedilebilecek her şey keşfedildi. Artık bundan sonra bir keşif beklemeyin.”

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Holyzone
    Holyzone's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

hipokondriyak bunu yazdı:

“Bugüne kadar keşfedilebilecek her şey keşfedildi. Artık bundan sonra bir keşif beklemeyin.”

Dünyası dar olan bir insanın ağzından çıkacak sözler hocam, yakışmıyor :P

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    t-fun
    t-fun's avatar
    Erkek

Bu CERN deneyindeki HİGGS parçacıklarından çok seyler gorucekmısız ve aslında teknolojinin filan yeni başladığını filan gorucekmısız gıbı geliyor.Bence Uzay yolu fılmlerındeki gibi bir yasama fılan doğru gıdıcegız belkı birgün dunyayla olan baglantımız tamamen kopacak ve kendı gezegenımızı kendımız tasarlayıp kuracagız gıbı gelıyor tabi Yaradanın gazabına ugrayıp yakın tarıhte kıyamet kopmazsa :) 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

BarisYigit bunu yazdı:

yanak bunu yazdı:

RhiFaT bunu yazdı:

iLLuMiNaTi bunu yazdı:

sen daha elindeki teknolojiyi bile tam randımanıyla kullanamıyoken, daha kablolara bağlıyken, internet teknolojisini yeni sayılabilicek bir zaman aralığında bulmuşken ne sonundan bahsediyosun ??

Daha yeni başlandı yeni..

olay internetin veya datanın kabloya bağlı olması fln değil dünyaya wireless ile de yayarsın sistemler geliştikçe hızı 100000 mbit de olur ondan bahsetmiyorum benim sormak istediğim sonraki teknoloji sistem ne olacak yani datadan sonra insanoğlu ne yollayacak ?

kablosuz elektrik gibi görünüyor sanırım ama çok ciddi bir atılım çalışma yok gibi tesla yapmış bişeyler öylece kalmış

Çalışmalar var hocam 6 ay falan önce diskoveride izlemiştim bilen bilir sarı uzun saçlı bi eleman var o sunuyodu programı,mikrodalga enerjisinden yararlanıyordu kablosuz elektrik iletimi için.5 veya 6 metre öteye kadar %60-%80 arası bir kayıpla iletildi  ama iletildi..Bu yöndeki çalışmalar ilerlerse uzaydan uydu aracılığı ile güneş enerjisini elektrik enerjisine çevrilebilir falan anlatıyodu bişeyler..

zamanında tesla 40kilometre mesafeden kablosuz elektrik ile 20adet ampülü yakmış.

ünlü bi fotoğrafı var :) hiç bir kablo bağlantısı olmadan elinde bi ampül yakıyordu kablosuz elektrik aktarımı ile.

teknoloji budur.. gelecek budur..

o mna koduğumun  J.P. Morgan'ı maddi desteği kesmeseydi. şuan kablosuz elektrik kullanıyorduk :)

(ölü adamada sövdüm rahatladım ohhhh)

antik mısırdada kullanılıyordu mısırlılar,mayalar,aztek ler kullanmaktaydı.

kablosuz elektrıgı hiyeroglif lerde bu var.

Piramitlerin yapıldıkları taşlar oda yapısı ,derinlikleri bunu göstermekte.

Teslanında buradan yola cıktıgı dusunuluyor.

Tesla zaten ac dc akımı bularak en buyuk babalıgı yapmıstır edıson dogru akımı bulmustur ve eletkrık tasarruflu olarak tasınamıyordu o sekılde 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

arkadaşlar bu kablosuz elektriğin gelişmesini büyük enerji kartelleri engelliyor olabilir mi ? 

bir düşünün dünyada enerji kablosuz olsa sektördeki firmaların çoğu kapanır barajlar yatırımlar gereksiz hale gelir acaba ondan mı gelişmedi?

bide şöyle düşünmek lazım enerji kablosuz olsa batarya diye birşeye çok gerek kalmaz tüm mobil cihazlar daima elektrikli olur bu resmen dünyanın değişmesi demek.

galiba burdaki bir çok kişinin ortak konusu kablosuz elektrik çok merak ediyorum acaba hangi mucit bunu kullanılabilir hale getirip dünyaya yayacak ?

işte öyle
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

http://img.chan4chan.com/img/2009-04-08/1239212739878.jpg

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zone
    zone's avatar
    Erkek

Fatih bunu yazdı:

evet haklısın artık her şey bitti, gelinebilecek en son noktaya ulaşıldı, daha da santim ilerlemez teknoloji.

:D yok artık..  bu yapılanları kim buldu?? -öncekiler, öncekiler noldu?? -öldü,yaşlandı falan filan, ee sıra kimde?? -bizde.. sen de eklicen hacım bişeyler..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Biocyte
    Biocyte's avatar
    Erkek
    RhiFaT bunu yazdı:

arkadaşlar bu kablosuz elektriğin gelişmesini büyük enerji kartelleri engelliyor olabilir mi ? 

bir düşünün dünyada enerji kablosuz olsa sektördeki firmaların çoğu kapanır barajlar yatırımlar gereksiz hale gelir acaba ondan mı gelişmedi?

bide şöyle düşünmek lazım enerji kablosuz olsa batarya diye birşeye çok gerek kalmaz tüm mobil cihazlar daima elektrikli olur bu resmen dünyanın değişmesi demek.

galiba burdaki bir çok kişinin ortak konusu kablosuz elektrik çok merak ediyorum acaba hangi mucit bunu kullanılabilir hale getirip dünyaya yayacak ?

Barajlar gereksiz hale gelmez çünkü o elektriğin bir şekilde elde edilmesi gerekir olmayan elektriği ne kablolu nede kablosuz iletemezsin doğal olarak. Mobil cihazlar direk elektrikle beslenemez 220, 240 yada 320 V ile çalışmaz kullandığımız elektronik cihazlar çalışacağı voltaja düşürmek gerekir. O voltajda dağıtım yapmak ise çok maliyetli olacaktır türlü türlü cihaz olduğuna göre. Kablosuz elektriğin kullanılması için sanırım enerjinin gönderileceği santral ve bunu kendine çekecek başka bir santral gerekecek aksi halde o elektrik havada kafasına göre dolaşırsa herkes çarpılır. Şu an Lg firması kablosuz şarj olabilen bir telefon çıkardı sanırım 6 metreye kadar mesafesi var bu işin önü açık gibi gözüküyor bende çok gelişeceğini düşünüyorum.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

birde şöyle düşün şu anki gördüğümüz teknolojinin 5 yıl yada 10 yıl önce keşfedildiğini.

şimdi ise 10 yıl sonra çıkacak teknolojik her türlü ürünü göreceğini...

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 6007 Toplam Mesaj: 51