Teknolojinin Sonuna Mı Geldik ?
-
Holyzone bunu yazdı:
-----------------------------
ben gelecekte telepatiye olası bakıyorum
zihin dalgalarının yorumlanıp yollanabilitesi var
-----------------------------telepati ile uzak noktadaki bir kızla seviştini düşünsene vay yavrum vay yerim o teknoloji ben
-
Biocyte bunu yazdı:
RhiFaT bunu yazdı:
arkadaşlar bu kablosuz elektriğin gelişmesini büyük enerji kartelleri engelliyor olabilir mi ?
bir düşünün dünyada enerji kablosuz olsa sektördeki firmaların çoğu kapanır barajlar yatırımlar gereksiz hale gelir acaba ondan mı gelişmedi?
bide şöyle düşünmek lazım enerji kablosuz olsa batarya diye birşeye çok gerek kalmaz tüm mobil cihazlar daima elektrikli olur bu resmen dünyanın değişmesi demek.
galiba burdaki bir çok kişinin ortak konusu kablosuz elektrik çok merak ediyorum acaba hangi mucit bunu kullanılabilir hale getirip dünyaya yayacak ?
Barajlar gereksiz hale gelmez çünkü o elektriğin bir şekilde elde edilmesi gerekir olmayan elektriği ne kablolu nede kablosuz iletemezsin doğal olarak. Mobil cihazlar direk elektrikle beslenemez 220, 240 yada 320 V ile çalışmaz kullandığımız elektronik cihazlar çalışacağı voltaja düşürmek gerekir. O voltajda dağıtım yapmak ise çok maliyetli olacaktır türlü türlü cihaz olduğuna göre. Kablosuz elektriğin kullanılması için sanırım enerjinin gönderileceği santral ve bunu kendine çekecek başka bir santral gerekecek aksi halde o elektrik havada kafasına göre dolaşırsa herkes çarpılır. Şu an Lg firması kablosuz şarj olabilen bir telefon çıkardı sanırım 6 metreye kadar mesafesi var bu işin önü açık gibi gözüküyor bende çok gelişeceğini düşünüyorum.
-----------------------------aslında dediğinde haklısın ama ben maliyet ucuz olur diye düşündüm çünkü barajlar maliyetli nükleer elektrik ucuz bildiğim kadarıyla yanlış biliyor da olabilirim.
havada dolaşırsa elektrik çarpılır demişsin ama nicola tesla o ampülü yakarken elektrik havada dolaşmıyor mu ? o elektrik niye çarpmıyor ? voltajı mı düşük yoksa farklı bir sistem mi ?
bide rica etsem o telefonun modelini fln söyleyebilirmisin merak ettim
-
pardon 6 metre demişim ama sanırım aklımda yanlış yer etmiş 0.7 cm miş :) http://shiftdelete.net/lgden-kablosuz-sarjli-telefon-28035.html elektrik zaten atlama yapabiliyor günümüz şartlarında kolaylıkla ancak çok yüksek voltajlarda cok az mesafe katedebiliyor. Önemli olan kücük voltajları daha uzun mesafelerde yol aldırma.
-
RhiFaT bunu yazdı:
arkadaşlar bu kablosuz elektriğin gelişmesini büyük enerji kartelleri engelliyor olabilir mi ?
bir düşünün dünyada enerji kablosuz olsa sektördeki firmaların çoğu kapanır barajlar yatırımlar gereksiz hale gelir acaba ondan mı gelişmedi?
bide şöyle düşünmek lazım enerji kablosuz olsa batarya diye birşeye çok gerek kalmaz tüm mobil cihazlar daima elektrikli olur bu resmen dünyanın değişmesi demek.
galiba burdaki bir çok kişinin ortak konusu kablosuz elektrik çok merak ediyorum acaba hangi mucit bunu kullanılabilir hale getirip dünyaya yayacak ?
-----------------------------aynen öyle yine bi çıkar konusu yüzünden şuan bu kadar geride.
Tesla'nın en önemli projesi Kablosuz Enerji İletişimi idi. 20 adet ampulü kablo olmadan 25 mil uzaktan yakabildiği kayıtlara geçmiştir.
Nicola Tesla, ilk defa elektriğin bir kaynaktan çevreye yayılarak kablosuz ve çok yüksek miktarlarda iletimi söylemiştir. Kağıt üstünde bunu ispatlayan Nicola Tesla daha sonra yaptığı deneylerle de bunu göstermiştir. Kendisinin elinde kablosuz yanan bir ampül tutan fotoğrafı bulunmaktadır.
Bu projenin patentini aldıktan sonra Nicola Tesla'nın en büyük destekçisi J.P. Morgan bu kablosuz enerji iletimi ile şirketin ekonomisinin batacağını anlamış ve finansman desteğini kesmiştir. Eğer destek o gün kesilmeseydi, günümüzde insanlar elektriği ücretsiz bir şekilde kablosuz olarak kullanabilecekti. -
teknoloji bizim sonumuzu getirmesinde..
-
BarisYigit bunu yazdı:
RhiFaT bunu yazdı:
-----------------------------aynen öyle yine bi çıkar konusu yüzünden şuan bu kadar geride.
Tesla'nın en önemli projesi Kablosuz Enerji İletişimi idi. 20 adet ampulü kablo olmadan 25 mil uzaktan yakabildiği kayıtlara geçmiştir.
Nicola Tesla, ilk defa elektriğin bir kaynaktan çevreye yayılarak kablosuz ve çok yüksek miktarlarda iletimi söylemiştir. Kağıt üstünde bunu ispatlayan Nicola Tesla daha sonra yaptığı deneylerle de bunu göstermiştir. Kendisinin elinde kablosuz yanan bir ampül tutan fotoğrafı bulunmaktadır.
Bu projenin patentini aldıktan sonra Nicola Tesla'nın en büyük destekçisi J.P. Morgan bu kablosuz enerji iletimi ile şirketin ekonomisinin batacağını anlamış ve finansman desteğini kesmiştir. Eğer destek o gün kesilmeseydi, günümüzde insanlar elektriği ücretsiz bir şekilde kablosuz olarak kullanabilecekti.-----------------------------
Belki de bize bu elektriği zartu zurtu satanlar kendi ortamlarında, evdelerinde, iş yerlerinde artık her nereleri varsa kablosuz elektrik kullanıyordur ? O kadar sene önce bulunan bir şeyin günümüzde hala ortaya çıkmamasına imkan yok. Millet kullanıyordur bize de para ile satıyordur. Bizi de ona buna para yetiştireceğiz diye... -
Sonuna gelmedik. Tesla çok büyük adamdı ancak sosyal sorunları vardı. Elektromanyetik dalgalar ile deprem yaratmış ve sonra yaptığı icadından korkarak bunu kırıp atmıştır. Günümüzde hala böyle bir şey yapılamadı yapıldıysa bile gizlice saklanıyordur. Hatta elektromanyetik dalgaları kullanarak insanların beyinlerine sinyaller göndererek kontrol edebildiği tahmin ediliyor. Bu hızla giderse yavaşlayacak ama durmayacak bir teknoloji var önümüzde...
Edit: Ek olarak birinci dünya savaşında (sanırım) kullanılması için ABD'ye bir makine satmaya çalışmış fakat tesla öldükten sonra CIA ajanlarının bunun projelerini ele geçirdiği söyleniyor. Makine dediğim aslında silah, yıldırımlar atarak uçakları ve düşman askerlerini elektrik ile öldürüyordu. Bu projeyi ise paraya ihtiyacı olduğu için yapmıştı, açlıktan ölmemek için. ABD kabul etmeyince o da bu fikri hayata geçiremeden öldü...
-
bunlar olmadan bunların olacağı aklına gelmiş miydi? işte bundan sonra olacaklar da aklına gelmiyor yani daha neler olacak neler...
-
x3uqm4 bunu yazdı:
-----------------------------Sonuna gelmedik. Tesla çok büyük adamdı ancak sosyal sorunları vardı. Elektromanyetik dalgalar ile deprem yaratmış ve sonra yaptığı icadından korkarak bunu kırıp atmıştır. Günümüzde hala böyle bir şey yapılamadı yapıldıysa bile gizlice saklanıyordur. Hatta elektromanyetik dalgaları kullanarak insanların beyinlerine sinyaller göndererek kontrol edebildiği tahmin ediliyor. Bu hızla giderse yavaşlayacak ama durmayacak bir teknoloji var önümüzde...
Edit: Ek olarak birinci dünya savaşında (sanırım) kullanılması için ABD'ye bir makine satmaya çalışmış fakat tesla öldükten sonra CIA ajanlarının bunun projelerini ele geçirdiği söyleniyor. Makine dediğim aslında silah, yıldırımlar atarak uçakları ve düşman askerlerini elektrik ile öldürüyordu. Bu projeyi ise paraya ihtiyacı olduğu için yapmıştı, açlıktan ölmemek için. ABD kabul etmeyince o da bu fikri hayata geçiremeden öldü...
Ben tesla'nin yerinde olsaydim dunyaya kafa tutardim a.q nedemek deprem yaratmak, yildirimlari kullanarak ucaklari dusurmek veya askerleri vurmak...
Amerika bi ulkeyse bende tesla ulkesini kurardim :)...
Adam harbiden bu denilenleri yapabildiyse buyuk adammis vesselam, kablosuz elektrik haric.... -
Daha paralel evrene geçmedik teleport olamadık ohoo ne bitmesi :) elektronik olarak bitmiş olabilir ama daha beyni keşfedemediler hiç bişey yokken bizim nöronlar elektrik iletiyordu olucak az kaldı :)