Telefon Önerisi - Samsung M21
-
S20 deki soyle boyle sorunu vardir diyecegin biseyi varmi yoksa yeni modelmi bu
-
M51 Benim arkadaş geçen hafta aldı. Bütün gün elinde neredeyse telefon. Video felan izliyor. 2 gün felan gidiyor.
Kamerası iyi kötü bir kamerası yok.
Mağazalarda sanıyorum M serisi satılmıyor. Hiç görmedim. Vatan,Teknosa,Mediamarkt gibi yerlerde yoktu. Vatan çalışanı parakende satıcılara bu telefon gelmedi demişti.
-
mkyb bunu yazdı
Gerçek hayatta ağzı olanın konuştuğu gibi sanal dünyada da parmağı olan yazıyor. M serisinde gizli klasör ve 60 FPS video kaydı yok. İşlemci desteklemesine rağmen Samsung bilerek koymamış. Sonuçta adamlar hayır kurumu değil. Telefonları giriş seviyesi-orta seviye-amiral gemisi diye sınıflandırmak için böyle hileler yapıyorlar.
Gerçi gizli klasör, aramalarda ses kaydı gibi özellikler Hindistan ülkesi için olan romu yükleyince geliyor. Garantiye bir etkisi yok. Hatta ilginçtir Hindistan romunda telefonun çekim gücüde artıyor. Buda Samsung'un Türkiye'de sattığı telefonlarda yazılımla bilerek çekim gücünü kıstığını gösteriyor. Tahminim yasal olarak sar değeri düşük olsun diye bilerek yapılıyor.
Ha tabi dediğim gibi S20 FE'nin Snapdragon olanını bulabilirsen tam F / P telefonu.
M51 vs A52 demiş diğer arkadaş. Aralarında 200 liralık fark var. A52'nin işlemcisi bir tık daha iyi, ekranı 90 hz ama ekranı ve bataryası ufak.
bu cümleye istinaden denemek istedim. Az önce yükledim hindistan sürümünü.
Çekim gücünün değişmesi ilginç oldu benim için beklemiyordum gerçekten.
Arama kaydetme özelliği telefonla konuşursam güzel ama airpods kullanıyorum onunla konuşmaya başladığım zaman sesimi derinleştiriyor ve cızırtı başlıyor. Hem karşıya giden sesimde hemde kayıtta belli oluyor.
Normal ses kayıt uygulamasında denedim mikrofon düzgün.
Bu sorunda hallolursa çok güzel olur.
İnternette biraz araştırdım yeni bi telefon olduğu için bu sorunla karşılaşan yok galiba. -
M51 yanlışım yoksa Kasım gibi çıktı. Ön kameranın kırmızı renkleri çingene pembesine çalan bir renge benzetmesi harici kronik sorunuda çıkmadı bu zamana kadar. Gerçi oda güncellemelerle azaltıldı. Arka kamerada bu problem yok.
Ama kılıfsız kullanılacak telefon değil. Her tarafı plastik. Galaxy S3 dönemlerini düşün.
@Piratebay Hindistan romunun diğer bir artısıda güncellemeleri ilk alan rom. Samsung TR güncelleme konusunda başarısız.
mkyb tarafından 14/May/21 13:24 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdı
M51 yanlışım yoksa Kasım gibi çıktı. Ön kameranın kırmızı renkleri çingene pembesine çalan bir renge benzetmesi harici kronik sorunuda çıkmadı bu zamana kadar. Gerçi oda güncellemelerle azaltıldı. Arka kamerada bu problem yok.
Ama kılıfsız kullanılacak telefon değil. Her tarafı plastik. Galaxy S3 dönemlerini düşün.
@Piratebay Hindistan romunun diğer bir artısıda güncellemeleri ilk alan rom. Samsung TR güncelleme konusunda başarısız.
3 gün içerisinde hindistan romundan tiksindim valla. Airpodsun mikrofon sesi karşıya gitmeyecek kadar kısıldı. Başka telefonda denedim kulaklıkta sorun yok.
Kamera saçma sapan kendi kendine kapanmaya başladı.
Sammobiledan kontrol ettim hindistan romu TR romundan geride kalmış.
Akşam olmazsa tekrar TR romuna dönücem.
-
Airpods kullanmıyorum o konuda bir şey diyemem ama Hindistan şuan güvenlik güncellemesinde Nisan'da. Türkiye ise daha yeni Mart'ı aldı diye biliyorum.
Birde Rusya'yı dene istersen.