folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Telefonla Kontrol İle İlgili Elektronik Devreler...

Telefonla Kontrol İle İlgili Elektronik Devreler...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek
    ativaran216 bunu yazdı: ----------------------------- ricin hocam ben de gps modulu + telefonla(koordinatları belirli aralıkla yollayacak ) diger telefona o da bilg. aktaracak aktarılan bilgi google maps earth gibi platformlarda gösterilecek.Yani anlayacagın arac takibin dark age versionu ama elektronik muh 2. sınf. gidiyom bu sene de bitecek ancak bi bok cakmadım bu zamana kadar su elktr. işinden ama bakıyom millet bizden de beter baslangıc için su telefon + bilg. baglantısı yada telefon+ herhangi bi devre(asıl amac modulu entegre etmek) işini cozemedim biraz bizi aydınlat duacın olurum bi turlu cakmadım su olayı....Beleşci sanma yeniyim die aman aslında arsivçiyim dir de neyi nerede bulacagımı pek bilemiyorum... ----------------------------- gps modül ile ilgili daha önce bir uygulamam olmadı maddi konudna biraz kastığı için...ama sana DENİZELEKTRONİK 'TEKİ gps modülleri önerebilirim bunlar pek hassas değiller ama yeni bir tane daha gelmiş o daha güzel..aslında paran olucak dgps alıcaksın onla cm'e kadar hassas tespit yaparsın...bu delap'taki modüller için 8 tane okuma protokolü var dı sanırsam pic'ile belirli bir protokölde haberleştiriyorsun bu modülü istersen aldığın verileri lcd ekranda yazdır istersen dediğin gibi telefon ile gönder... telefon ile göndermek için ise basitinden bir gsm kulandın diyelim 3310 bunun için telefonun belirli tuşlarını kontrol edecek röleli bir kart ve gps'deki verilere göre telefon üzerinden dtmf sinyali yollayacak bir devre gerekli sana ..tabi bu iş biraz maddiyat gerektirmekte...yani beni aşar:D ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ valla ustadı olsam kesin konusurum da piyasayı ii ce bi arastırdım gps modulleri (denizelketr. bayagıdır arastırmıstım ii calısmıslar guzel calısmaları var) fiatları 2. el bile arastırsan ii bişi bulursun zaten ben oole cok hassası ne yapacam -+25-50 mt. olsa yeter zaten benim asıl amacım arac takip filan degel bu bilgs. ve telefona veri giriş-cıkıs nasıl oluyor , devre kurmak vs.. sadece bi projem olsun onun ile ugrasırken bişiler kaparım dedim di... ama GPs nin yeri ben de ayrı bi ilk projemi hayata geçirmeyi basarayım sonrası kolay gozukuyor... Bilgi paylaştıkça cogalır bunu untmayalım...

yorum tartısmada olur imza da değil...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

http://www.denizelektronik.com/GPS_SiRFstar.htm 

buraya yazdıktan sonra arkadaşla karalaştırdık bu modülden alacağız fiyatı 100ytl kadar bişey..yapacağımız proje ise şöyle olacak (fikir verme açısından )..

bizim okulun çevresini dolaşarak 60hektarlık alanın kordinatlarını navigasyon cihazı ile kaydedicez daha sonra bu kordinatları pic'e girecez ve bir tane de 3 motorlu bir balon yapıp olunu üstünde uçuracaz...şimdi diyeceksiniz ki bu gsp burada ne görev görecek şimdi gps nın buradaki kullanım amacı bizim belirlediğimiz kordinatların dışına çıkıldığında balonun motorlarını çalıştırıp tekrar belirlediğimiz kordinatların içine girmesini saglamak... yani çizdiğimiz kordinatlar içerisinde dolaşıp durucak ve bunun ile beraber eğer maddi gücümüz yeterse hava tahmini felanda yaptırabiliriz...bunun yanında kamera felan koymayı da düşünüyoruz tekirdağın okulun yuksekten fotograflarını felan çektirebiliriz...ayrıca okulun bir bölümüne de bu araç için bir bölün vs.. yapıp havalar yağışlı olduğunda vs. kendi kendine oraya park ettirmeyi deneyebiliriz...ayrıca bu bölüme bir pc koyup visual basic ile yapılmış bir program aracılığı ile bu balonun takip merkezinide oluşturabiliriz. :D neyse bunların hepsi sadece bir fikir hepsini şimdi yazarken aklımdan geçirdim iyide oldu...ama olmaz diye bişey yok...bu işle uğraşan arkadaşıma fikir verebilmişimdir umarın....

bu arada mt8870 i hiç araştıran olmadımı?...

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek
    <HTML><BODY>Hocam bayaa bekledim ne zaman cvp yazacaksın die sonunda yazdın sagolasın.BEn daha bişey çakmıyom elktr. felan ama başlıyorum gps cok ilgimi çekiyor dediklerini ilgiyle takip ediyorum yanlız bi şey i mrak ediyorum bu gps deki sistemli bilerek yapılan hataları nasıl minimuma indirebiliriz k i devre mevre değil de varasa calışma mantıgı hakkında bilgin paylş. acarsan sevinirim. Bu işe bi el atayım özellikle telefona gelen msj vs aramayı direk bilg. aktarak program forumda imiş bulunca dünylar benim oldu tabiri caiz ise<br>

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caliginous
    caliginous's avatar
    Erkek
    bismillah ilk siftah

no lie
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek
    gps de sistemli bilerek hata olmaz yanılma payı vardır..mesela sırfstart3 modülü aynı anda 20 uyduyamı ne bağlanıyormuş bu demektirki bu biraz daha hassas...hata nerelerde çok olur dersen eğer gps'yi kapalı ortamlarda çalıştırırsan hata payın artar çünki gps'nini veriyi aktarım hızı 1ghz küsartlı bişey biryerde okumuştum bu tür yüksek frekanslar cam,su vs. maddelerden geçiyor ama duvar vs. den geçemiyor onun için eğer evde konumlandırma yapacaksan cam önune felan getirmen lazım devreni...bu tür şeyler var bu rf devrelerinde..adamlar bu alan için ciltlerde tasarım kitapları yazmışlar bu tür devrelerde pcb'ye yerleştireceğim malzemenin yönü dahi devrenin çalışmasına etki etmekte çizdiğin bakır yollar vs. neler neler var ..sen biraz daha elektronik bilgisine hakim olmaya bak bu gps olayı seni aşar...beni bile aşıyor..aynı zamanda aklındaki projeyi yapabilmen için çok iyi PIC bilmen gerek...kolay gelsin

üniversite öğrencilerine devre tasarımı yapılır...! tekdag-elektronik.blogspot.com/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2FaN
    2FaN's avatar
    Erkek

şimdilik f84 f628 f877 türleri kolay oluyorda

12f675 için nasıl portları kontrol edeceğim ? yada öyle bişi varmı ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

ANSEL=0

GPIO=0

CMCON=7 'COMPARATÖR OFF

SYMBOL LED2=GPIO.0

SYMBOL LED=GPIO.1

SYMBOL BUZZER=GPIO.2

SYMBOL REED=GPIO.5

SYMBOL SET=GPIO.4

yukardaki configleri programın başına ekle istediğini yaptır 12f675'e :D led vs. yazan yerlere ne bağlarsan onu yazabilirsin..

o pini 1 yapmak için ise hıgh led 0 yapmak için low led dersin...bu kadar :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ricin
    ricin's avatar
    Erkek

ativaran216 bunu yazdı:
    -----------------------------
    Hocam bayaa bekledim ne zaman cvp yazacaksın die sonunda yazdın sagolasın.BEn daha bişey çakmıyom elktr. felan ama başlıyorum gps cok ilgimi çekiyor dediklerini ilgiyle takip ediyorum yanlız bi şey i mrak ediyorum bu gps deki sistemli bilerek yapılan hataları nasıl minimuma indirebiliriz k i devre mevre değil de varasa calışma mantıgı hakkında bilgin paylş. acarsan sevinirim. Bu işe bi el atayım özellikle telefona gelen msj vs aramayı direk bilg. aktarak program forumda imiş bulunca dünylar benim oldu tabiri caiz ise

-----------------------------

hocam ben gps modülü aldım projelere başlıyorum sana da tavsiye ederim çok şahane bişey...ilk olarak ta sabitlediğim yerden (bir cismin içine vs.) hareket ettrilirse uyarı verecek bir programram yazıyorum ona...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Ricin Sen Pik Programlama Ve Pic Devrelerde iyi Görünüyorsun, Sana işim Düşebilir, Yaptığın çalışmaları Hayranlıkla Takip ediyorum. ;)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek

sen heralde deniz elkt. den paket halinde aldın(baskı devr. de yazıyo) sadece moul alarak yapacam ben de daha dogrusu hazır da alabilirim de maksat su işi iice ögrenmek lamını cimini...

benim hata oluyo dediğim bunlar amerik. uydusu kullanıyo gps için amerika da bunu terorism için kullnılmaması için bazen kasıtlı htalar yolluyor diye okudum baya arastırdım durum bole bide 450 km. hızla giden cihazda ii calısmıyormus.. neyse bizim o hızlarda işimiz yok zatan aslında su uydu uzerinden veri alımı yollanımı yapılabilse ne super olur. Gerci daha erken önce kumandalılara bi baslayam hele hocam bu pic programlama için hangi dille baslıyayım anladığım kadarı ıle sen baa ilerletmişşin bi karar veremedim assembl. superde hiç bilmiyom c de ii sayılırım sene hangisinden faydalanayım bi bilgilendir...

Toplam Hit: 12432 Toplam Mesaj: 36