Telefonla Kontrol İle İlgili Elektronik Devreler...
-
ricin hocam ben de gps modulu + telefonla(koordinatları belirli aralıkla yollayacak ) diger telefona o da bilg. aktaracak aktarılan bilgi google maps earth gibi platformlarda gösterilecek.Yani anlayacagın arac takibin dark age versionu ama elektronik muh 2. sınf. gidiyom bu sene de bitecek ancak bi bok cakmadım bu zamana kadar su elktr. işinden ama bakıyom millet bizden de beter baslangıc için su telefon + bilg. baglantısı yada telefon+ herhangi bi devre(asıl amac modulu entegre etmek) işini cozemedim biraz bizi aydınlat duacın olurum bi turlu cakmadım su olayı....Beleşci sanma yeniyim die aman aslında arsivçiyim dir de neyi nerede bulacagımı pek bilemiyorum...
-
bu konu uzerine gidilmesini taqlep ediyorum gps işi son 20 yılın olayı bana göre (uydu olayları vs....)
-
ertan bu konularda yrdimci olabilir.. konuyu ziplatayim dedim ;)
-
Su 3310den kurtlar vadisin pusuda polatin eski mekaninda aynanin arkasindan cepanelige gidiliyordu oynisi yapilabilirmi ki tlfna mesaj gonderiyodu ayna gorunumlu kapi aciliyordu boyle bise yapilabilirmi bide bi sorum daha olucak bi motor falan yardimiyla anahtar cevire bilirmiyiz olursa bu sistemi odama yapacamde bide ilk mesajda kapatti diyelim bi tlf acmasi icin bi tlf dahami lazim olacak ayri ayri nolar falan bi yardim ederseniz :D
-
Güzel paylaşımlar fakat hexleri var :)
Emeğine saygı duyuyorum pic programla zor değil mantık işi ama yeni başladığım için zor geliyor.
Kaynak kodlarını paylaşacakmısın ? :D
-
brainiac bunu yazdı:
-----------------------------
Su 3310den kurtlar vadisin pusuda polatin eski mekaninda aynanin arkasindan cepanelige gidiliyordu oynisi yapilabilirmi ki tlfna mesaj gonderiyodu ayna gorunumlu kapi aciliyordu boyle bise yapilabilirmi bide bi sorum daha olucak bi motor falan yardimiyla anahtar cevire bilirmiyiz olursa bu sistemi odama yapacamde bide ilk mesajda kapatti diyelim bi tlf acmasi icin bi tlf dahami lazim olacak ayri ayri nolar falan bi yardim ederseniz :D
-----------------------------hocam bu kurtlar vadisindeki polatın cephaneliği nin kapısındaki gibi bir elektronik düzenek hazırlayabilirsin mesela t10 cep tellerinde mesaj komutları vardı bunları micro işlmeci ile algılatabilirsin (ben bu mesja olayı ile pek ilgilenmiyorum ama boş zamanım kalırsa buna da bir bakıcam).. bunun yerine telefon belli bir süre çalar arkadasından tuşlara basarak açarsın veya kaparsın böyle bir sistem tasarlanabilinir...fikirleri bir kenara yazıyorum yaz tatilinde hepsini uygulamaya geçicem elimde nerden baksan 20 ye yakın proje var şimd içoğunun pcb sini ve programını yazdım yaza da hepsini uyuglamaya başlıyacam :D
bir diğer konu ise bir motor yardımıyla anahtar çevirebilirmiyim demişsin...sana avsiyem 3 yol var
1.si = hazır bu tür kilitler var ama çok pahalı
2.si= apartmanların kapılarında kullanılan otomatlardan kullan..
3.sü= ya motor ve dişli sistemleri ile yada seneloidler ile bu tür bir kapı kilidini kendin tasarla ben istanbulda olmadığım için senoloidler hakkında pek bir araştırmam ve daha önce bir uyuglamam olmadı ama aynı apt. manlardaki kapı otomatiklerinin prensinbiyle çalışıyor...neyse. sen biraz daha konuyu araştır nisan ayından sonra senın dediğin kapı kilit devresini bende yapıcam çünki ozaman payalşıma açarım...
-
ativaran216 bunu yazdı:
-----------------------------
ricin hocam ben de gps modulu + telefonla(koordinatları belirli aralıkla yollayacak ) diger telefona o da bilg. aktaracak aktarılan bilgi google maps earth gibi platformlarda gösterilecek.Yani anlayacagın arac takibin dark age versionu ama elektronik muh 2. sınf. gidiyom bu sene de bitecek ancak bi bok cakmadım bu zamana kadar su elktr. işinden ama bakıyom millet bizden de beter baslangıc için su telefon + bilg. baglantısı yada telefon+ herhangi bi devre(asıl amac modulu entegre etmek) işini cozemedim biraz bizi aydınlat duacın olurum bi turlu cakmadım su olayı....Beleşci sanma yeniyim die aman aslında arsivçiyim dir de neyi nerede bulacagımı pek bilemiyorum...
-----------------------------gps modül ile ilgili daha önce bir uygulamam olmadı maddi konudna biraz kastığı için...ama sana DENİZELEKTRONİK 'TEKİ gps modülleri önerebilirim bunlar pek hassas değiller ama yeni bir tane daha gelmiş o daha güzel..aslında paran olucak dgps alıcaksın onla cm'e kadar hassas tespit yaparsın...bu delap'taki modüller için 8 tane okuma protokolü var dı sanırsam pic'ile belirli bir protokölde haberleştiriyorsun bu modülü istersen aldığın verileri lcd ekranda yazdır istersen dediğin gibi telefon ile gönder...
telefon ile göndermek için ise basitinden bir gsm kulandın diyelim 3310 bunun için telefonun belirli tuşlarını kontrol edecek röleli bir kart ve gps'deki verilere göre telefon üzerinden dtmf sinyali yollayacak bir devre gerekli sana ..tabi bu iş biraz maddiyat gerektirmekte...yani beni aşar:D
-
2FaN bunu yazdı:
-----------------------------Güzel paylaşımlar fakat hexleri var :)
Emeğine saygı duyuyorum pic programla zor değil mantık işi ama yeni başladığım için zor geliyor.
Kaynak kodlarını paylaşacakmısın ? :D
-----------------------------valalhi güzel kardeşim açık kod paylaşma gibi bir alışkanlığım yok o yüzden vermiyorum aslında bunlar basit şeyler ıf...then else ile yapabileceğiniz çok basit şeyler...
-
1.si = hazır bu tür kilitler var ama çok pahalı
2.si= apartmanların kapılarında kullanılan otomatlardan kullan..
3.sü= ya motor ve dişli sistemleri ile yada seneloidler ile bu tür bir kapı kilidini kendin tasarla ben istanbulda olmadığım için senoloidler hakkında pek bir araştırmam ve daha önce bir uyuglamam olmadı ama aynı apt. manlardaki kapı otomatiklerinin prensinbiyle çalışıyor...
1- para az sadece kilide 70 80 keğıt veremem zaten balum mali durum kötü
2- fazla kapıya hasar bırakmalı istendiğinde cıkartılıp eski haline dönebilmeli malum yaş 14 kapıda tahribat olursa bendede tahribat olma ihtimali var :D
3-Burası ordunun ünye ilcesi dişli bulmak cok zor
ben o kapının kilitlenip acılanından yapmak istiyorum normal bi oda kilidi ide nasıl yapabilirim bi tlf ordan burdan bulurum pcb bulmak zor biraz daha yardım ve fikir verirseniz cok makbule gececek
-
vallahi işin içine mekanik ve elektronik giridğinde işler biraz karışır kardeş :D sen bi 18 ol ozaman kafan daha iyi basar bu işlere :D bende senın yaşındayken neler düşünürdüm ama şimdi hepsi çocuk oyuncağı gibi ama vakit yok anasını satım...