folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Telsiz Lisansı Alıp Eve Telsiz İstasyonu Kurdum+Amatör Meteoroloji İstasyonu+Çanak Anten+Kamera Sistemi

Telsiz Lisansı Alıp Eve Telsiz İstasyonu Kurdum+Amatör Meteoroloji İstasyonu+Çanak Anten+Kamera Sistemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    Pikacu bunu yazdı

1) Antarktika tarafında devletler toprak yada buzulların paylaşımını nasıl yapmışlar?

2) Penguenlerin durumu nasılmış?

3) O taraflarda nesli tehlike altında olan canlı var mıymış?

Benim için bunları sorar mısın?

Şimdiden teşekkür ederim.

Geçen belgeselde izledim. Penguenlerin durumu iyi değil. Buzullar eridiği için sürekli ıslak kalıyorlarmış, Penguenler, kuru havayı seviyorlar faln. Bir adayı gösterdi burası eskiden penguenlerle dolu dedi. Ama şimdi buzullar eridiği ve iklim değişikliğinden penguenler uğramaz oldu.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

pazartesi sınav var. bakalım geçebilecek miyim? 

sınav sorusu için tavsiyeleri alabilirim.

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shia
    shia's avatar
    Erkek

Telsiz kullanan arkadaşlara bir sorum var. Neden telsiz? Yani ne için telsiz kullanayım? Niye bulundurayım? Siz neden telsize merak sardınız? Aklıma sadece aşağıdaki sebepler geliyor.

1- Hobi amaçlı iletişim (Bu çağda basit bir telefon ve bir çok uygulamayla bu yapılabilir)

2- Afet anında iletişim (Çok az sayıda kişide telsiz var. Ne kadar faydalı olabilir?)

3- İnternet kesilirse, savaş vs durumunda iletişim (Çok zayıf bir olasılık)

4- Polis, güvenlik güçleri telsizlerini dinleme (Yarışlara filan katılımca yakalanmamak için polis telsizlerini mi dinliyorsunuz?)

Yanlış anlaşılma olmasın. Gerçekten merak ediyorum. Belki sebebini anlayabilsem bende merak sarıp ilgileneceğim. Ama sebep bulamıyorum.

" Live like Ali and Die Like Hussain "
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    shia bunu yazdı

Telsiz kullanan arkadaşlara bir sorum var. Neden telsiz? Yani ne için telsiz kullanayım? Niye bulundurayım? Siz neden telsize merak sardınız? Aklıma sadece aşağıdaki sebepler geliyor.

1- Hobi amaçlı iletişim (Bu çağda basit bir telefon ve bir çok uygulamayla bu yapılabilir)

2- Afet anında iletişim (Çok az sayıda kişide telsiz var. Ne kadar faydalı olabilir?)

4- Polis, güvenlik güçleri telsizlerini dinleme (Yarışlara filan katılımca yakalanmamak için polis telsizlerini mi dinliyorsunuz?)

Yanlış anlaşılma olmasın. Gerçekten merak ediyorum. Belki sebebini anlayabilsem bende merak sarıp ilgileneceğim. Ama sebep bulamıyorum.

1- Evet telefonla applerle chat falan yaparsın ama telsizdeki tat bambaşka. Mesela amatör radyo (HAM radio) ile dünyanın öbür ucuyla konuşabilirsin, DX yaparsın (uzak mesafe avı), contestlere katılırsın. Bir de bu analog hissi, propagasyon olayları (atmosferik koşullar) falan heyecan verici bence. App'ler kesilince ne yapacağsın hocam? Telsiz her zaman çalışır, pil yeter. Applerin için baz istasyonların olacak, remote serverin olacak, hepsi intact çalışıyor olacak falan.

2- Az kişi var diye düşünüyorsun ama epey organize olunabiliyor bununla. Herkesin cebinde telefon var ama şarj bitince ve hatlar çökünce telsiz paha biçilmez oluyor. 

3- Hiç de uzak bir durum sayılmaz. Yarın değilse de 3 ay sonra tüm internet şebekesinin ve endüstriyel üretim mekanizmalarının tepe taklak olmayacağını garanti edemiyoruz. USA ortalığı karıştırıyor ufak ufak. Askerler, polisler vs. neden cep telefonlarıyla haberleşmiyorlar? Ukrayna'yı aklına getir hocam. 

4- Polis dinleme kısmı biraz gri alan hocam, yasal olarak encrypted frekansları dinlemek yasak. Ama scannerlarla açık frekansları dinleyenler var, mesela hava trafiği, denizcilik, amatör band'lar vs.

Telefonla da mesh yapacak bir yapı kurabilirsin (BT/Wifi vs.) ama yine de şarj olayı büyük bir dezavantaj olur.

Kısa mesafede mesela tırdasın, Info verebiliyorsun insanlara falan. Ayrı bi dadu vaaa

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı
    shia bunu yazdı

1- Evet telefonla applerle chat falan yaparsın ama telsizdeki tat bambaşka. Mesela amatör radyo (HAM radio) ile dünyanın öbür ucuyla konuşabilirsin, DX yaparsın (uzak mesafe avı), contestlere katılırsın. Bir de bu analog hissi, propagasyon olayları (atmosferik koşullar) falan heyecan verici bence. App'ler kesilince ne yapacağsın hocam? Telsiz her zaman çalışır, pil yeter. Applerin için baz istasyonların olacak, remote serverin olacak, hepsi intact çalışıyor olacak falan.

2- Az kişi var diye düşünüyorsun ama epey organize olunabiliyor bununla. Herkesin cebinde telefon var ama şarj bitince ve hatlar çökünce telsiz paha biçilmez oluyor. 

3- Hiç de uzak bir durum sayılmaz. Yarın değilse de 3 ay sonra tüm internet şebekesinin ve endüstriyel üretim mekanizmalarının tepe taklak olmayacağını garanti edemiyoruz. USA ortalığı karıştırıyor ufak ufak. Askerler, polisler vs. neden cep telefonlarıyla haberleşmiyorlar? Ukrayna'yı aklına getir hocam. 

4- Polis dinleme kısmı biraz gri alan hocam, yasal olarak encrypted frekansları dinlemek yasak. Ama scannerlarla açık frekansları dinleyenler var, mesela hava trafiği, denizcilik, amatör band'lar vs.

Telefonla da mesh yapacak bir yapı kurabilirsin (BT/Wifi vs.) ama yine de şarj olayı büyük bir dezavantaj olur.

Kısa mesafede mesela tırdasın, Info verebiliyorsun insanlara falan. Ayrı bi dadu vaaa

Hocam tk11 ile baofeng dmr32dm arasında hangisini tavsiye edersin ? 

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shia
    shia's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı
    shia bunu yazdı

Anladığım kadarıyla şimdilik daha çok hobim amaçlı kullanıyor arkadaşlar. Tamamdır, teşekkür ederim.

" Live like Ali and Die Like Hussain "
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo

buna heves ediyorum, sonrada diyorum ki omegle kur daha kolay ve masrafsiz.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek

Amatör telsiz lisansı heves gümletmesi part 236 dan selamlar. şu an güncel olarak başvuru koşulları hakkında bilgi verebilecek konuya hakim arkadaşımız varmı. yönlendirmeleri ile başvurumuzu tamamlayalım.

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
Toplam Hit: 4880 Toplam Mesaj: 59
telsiz telsiz veri izleme gözlemleme