Tenis"E Başlayacağım Yardım!
-
Valira bunu yazdı:
-----------------------------
çok egzersiz yapinca alisiyo bilek.bide sadece bileğini kullanman lazim oynarken,hem daha az yorulursun hemde daha kolay atarsin
-----------------------------bilekten değil koldan oynanır nerden uyduruyonuz bunları ya bilen bilmeyen atlıyo bilekten oynamaya kalkarsan sakatlanırsın sadece bilek geliştirmeye gerek yok tenis oynamak için .
-
servis kolla mi atiliyo yani simdi yanlis ogrendim sanirim :)
-
Hoca ben 1yıl gittim oynadım ,bir klube yazilman sart ...biraz pahali ben 600 e yazılmıstım , zaten 2-3 ayın duvara karsı oynamakla gecer ,duzenli antrenman ile kol bilek hepsi kuvvetlenir ,servis atarken topa tam vuracagin anda butun vucudunla yuklenmen gerek ,sanki yuz ustu yere duser gibi one dogru egim verdirecen kendine...sonra Top Spin 2 diye bir oyun var onu torrent ten falan indirip oyna baya faydasi oluyor vurus tekniklerini falan yakindan goruon :) backhand ime top atma :P
-
hoca gebzde var bitane tenis kortu kurs felna veriyolar
acayip de kızlar var o biçim valla ordan geçtikce gidip kayıt yaptırasım geliyo :D
-
Selamlar.. Arkadaşlar tenis hocalarla ve ya kursa giderek öğrenilmez.. Seyrederek ve baya mesai harcayarak öğrenilir..Eğer partnerin yoksa duvar yapmak en faydalı şeydir.. Onun dışında bu işi meslek haline getirmek istemiyosan yani amatör olarak turnuvaya katılmak ne bilim amotör heycanlar yaşamak istiyosan bunun yaşı kesinlikle yoktur . 50 yaşında bile tenise başlarsın ve 1 sene sonra kendi denklerinle çekişmeli maçlar yaparsın.. hocaların öğrettikleri şey kendi stilleridir ama önemli olan senin stilini bulmandır buda bıkmadan topa vurmakla olur.. Servis olayına gelince raketi tutarken baş parmağını doğru açmadan normal sopa tutar gibi tutmayı dene ama sıkı ! sonra sonra kaldır ve hafif kesik yaparak vurmayı dene daha iiyi sonuç alıcaksın! yazdıklarımdan bi bok oldugum anlasılmasın sadece kendi çapında oynayan biriyim ama klasik aile baskısı olmasaydı çok çok iyi olurdum : )) bu arada federere sinir oluyorum nadal bence daha iyi.. ama tabiki agassi the ONE! Yardımcı olmaya çalıstım işhallah işine yarar.. ayrıca dediğim kursmuş hocaymıs hepsi yalan bi raket bi süürü top partnet veya duvar gerisi yalan ! bu arada bilekle pek alakası yok bu sporun yani çok güçlü olmasına gerekmio önemli kol.. ayrıca bilek geliştirmek istersende powerball dene bi alet var hem eğlenceli hemde başarılı bir alet tavisye ederim ; )
-
He dai bende federer i hic sevmiyorum ,nadal rulzz ,agassi efsane zaten ,ama nadal sevdirdi bana tenisi :D
-
Valira bunu yazdı:
-----------------------------servis kolla mi atiliyo yani simdi yanlis ogrendim sanirim :)
-----------------------------evet yanlış öğrenmişsin sırf bilekten oynanıyo demek yanlış olur bilek sadece topa ivme kazandırma acısından vuruş anında kullanılır :)))
-
memlekette olsam tenis egitim setini uploat ederdim ama memlekette deilim.s
-
yahu bende baya hevesliydim okulda ücretsiz kursuda var geçen hafta bi arkdş ilk raketini bana hediye ettii.. şimdi daha da bi heveslendim bende başlıom inş. bu okul açılınca.. :)))
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
Hoca ben 1yıl gittim oynadım ,bir klube yazilman sart ...biraz pahali ben 600 e yazılmıstım , zaten 2-3 ayın duvara karsı oynamakla gecer ,duzenli antrenman ile kol bilek hepsi kuvvetlenir ,servis atarken topa tam vuracagin anda butun vucudunla yuklenmen gerek ,sanki yuz ustu yere duser gibi one dogru egim verdirecen kendine...sonra Top Spin 2 diye bir oyun var onu torrent ten falan indirip oyna baya faydasi oluyor vurus tekniklerini falan yakindan goruon :) backhand ime top atma :P
-----------------------------way a.q bizde compiyi halk adamı zannederdik.
baksana ne kadar sosyetik zengin işi spor varsa yapmış
teniz bile oynamış
yakıştıramadım