Toki 250000 Konut Projesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csabanci
    csabanci's avatar
    Erkek

konuyu baltalamak gibi olacak ta bişey merak ediyorum. tvde nette orda burda bu devletin toki projesi için ödeme hesabı falan yapıyolar anlamadığım kısım zam oranları belli olacak ya mesela hesaba göre bikac sene sonra ( 3 yıl falan) asgari ücretin falan cok cok üstüne cıkmıs olmucak mı? nasıl ödenecek ki

Evrim içi mürit..laugh is live..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

akşama yazarım unutmayım diye notum olsun

Yav he he
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

fikir vermek istemem lakin şu an kullandığınız doğalgazın parası ödenmiyor 2023 seçimleri sonrasına ertelendi, eğer ödenmezse rusya bazı barajların kullanım haklarına 50 yıl için el koyacak. bu adam seçim kazanmak için her yolu mübah gören birisi ve şu anda tüm para edecek ne varsa dolar yakmak için kullanıyor. siz bu paraları ödüyorsunuz devlet var tamam her şey çok güzel de bu kaynak 2023 seçimlerinden sonra nereden bulunacak? işletmeye alınacak bir gaz yok maliyetini kurtarmıyor, yüksek teknoloji üretmiyoruz, bir özelliğimiz yok. çimentonun torbası 100tl şu anda, seçimden sonra yüzde 60 artacak olacak 160 tl. 250.000 konut diyorsunuz bunun çimentosunun enerji maliyeti nasıl karşılanacak sizler paranızı amerikan doları olarak vermiyorsunuz ki. ben anlamıyorum ve bana mantıklı gelmiyor ama sana buna girme de demem; mucize olur herkes evini alır da senin düşünce yapın yüzünden ev alamadık dersin üzerime almıyorum...

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    csabanci bunu yazdı

konuyu baltalamak gibi olacak ta bişey merak ediyorum. tvde nette orda burda bu devletin toki projesi için ödeme hesabı falan yapıyolar anlamadığım kısım zam oranları belli olacak ya mesela hesaba göre bikac sene sonra ( 3 yıl falan) asgari ücretin falan cok cok üstüne cıkmıs olmucak mı? nasıl ödenecek ki

Tam emin olmamakla birlikte en düşük memur maaşına endeksli diye biliyorum. O yüzden her zaman asgari ücretin üstünde olacak.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Catapat
    Catapat's avatar
    Erkek

Hazır konusu gelmişken sorayım. Hanehalkı geliri nasıl belirleniyor? 

Eve giren kişilerin gelirlerinin toplamı olduğu yazıyor. Ama bankaya gidildiğinde bunu belirlemek için istedikleri belgeler nelerdir? SGK dökümü, maaş bordrosu vb. ? Bu belgeler geriye dönük olarak kaç ayı kapsayacak şekilde isteniyor? Bunların ortalaması mı alınıyor. Hesaba tediye, i̇kramiye vb. dahil ediliyor mu?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

Artan taksitli 250 bin toki daire kampanyasi tutmus olsaydı niçin 0.69 krediden baska bir konut kampanyasi yapmak istesinler ki?

Simdi de bu sifir konutlara duzenlenen kampanyalardan sonra 2. El konutlar icin kampanya aciklicaklarmis.

Burada amac belli ki baska.

Kacinilmaz olarak patlayacak konut sektörüne bütün güçleriyle destek atmaya calisiyolar.

Bir sonraki adim ise emin olun bu sefer ikinci üçüncü evini alacak olanlara da kapiyi acacaklar.

Boylece 20 yil boyunca azalan ev sahipligi orani hizlica daha da azalmaya devam edecek.

Cunku hickimsede en az bir bucuk milyon kredi cekecek akar da yok göt de yok.

Ulan battaniyeye sarilip karbonhidratlarla besleniyor butun ulke. Neyin kafasi la bu.

tabi lan
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IvC
    IvC's avatar
    Erkek

Bende başvurdum tokiye başka çarem kalmadı. Antalya'da kiralar 7k ya dayandı varoş mahallerde, evler giriş katı 1,4M civarında başlıyor. Toki çıkarsa nasıl olacak bilmiyorum. 80k yı veririz sorun değilde 2 yıldan fazla uzarsa duman oluruz. 

20 yaşında komünist olmayanın kalbi, 40 yaşında komünist olanın aklı yoktur.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

Mutlaka al mutlaka. 

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Erkek

Önceki senelerde tokiye başvurup evinin anahtarını alan içinde yaşayan birisi var mı? Hep merak ettiğim bir sorudur. Varsa onlara bir danışmak, fikirlerini almak gerekir. 

Maaşa istinaden artan fiyatlarla ömür boyu kira yerine kendi evinin taksidini ödeyebilirsin hocam. Yani taksitten benim beklentim en azından bir ucu bucağı olması biteceğini kestirebilmem olur. Hani 10 sene sonra biteceğini bilsem yine kafi. Ama enflasyon bilmem ne denilerek zamlar asimetrik değişirse o borç hiç bitmeyebilir. Faizin faizinin faizini ödemeye belki ömür yetmez. 

Elde peşinat yatıracak ve aynı anda evi alana kadar oturacağın kiralık evin kirasını ödeyebilecek imkan varsa mantıklı bir girişim olabilir. Önce diğer sorular yanıtlandıktan sonra tabi. Ama parayı ver sen biz 3-5 yıla teslim ederiz deniliyorsa daha akla mantığa yakın teklifleri olan piramit oluşumlar var onlar da tercih edilebilir.

antichrist tarafından 06/Oca/23 17:54 tarihinde düzenlenmiştir

|~_~|
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herrero
    herrero's avatar
    Erkek

Proje biter mi bitmez mi bir şey demek çok zor fakat daireye peşinatı yatırdıktan sonra 1 yıl Toki taksitlerini ödeyip ertesi yıl ne yapıp ne edip borcu banka kredisine çevirin. Bir şekilde borcunuz bankaya olsun. Çünkü Toki'de yılda 2 defa artış olur. O 2 artışla beraber borcunuz katlanarak devam eder.  Ucu bucağı olmayan, ne kadar artacağını kestiremediğiniz bir sistem. Ben Toki'den devirli daire aldım. Birisine kurada çıkmış, ilk yıl taksidini yatırmış. İkinci yıl bana sattı. Kendisi yaklaşık 45 bin TL ödemişti. Bana 75 bin TL'ye devir etti. Sonra ben biraz ödeyip bankadan kredi çekip Toki'ye borcu kapattım. Sonra bankaya borçlandım. Yaptığım doğru hamlelerden biriydi. Hem düşük faizden kredi çektim hem de taksit oranını sabitlemiş oldum. Öylelikle ev sahibi olduk. Yalnız bu 250.000 konut projesinde hak devredememe olayı çok sıkıntı. Bir hevesle girip sonradan ödeme gücü el vermediğinde çoğu kişi zor durumda kalacak. 

Toplam Hit: 4838 Toplam Mesaj: 35
toki ödeme kura