Traktörün Önünü Kaldırma !!
-
arkadaşlar ben extrem araba sporlarına çok düşkünüm. özelliklede drift ve dragı çok severim ve her türlü arabayla yapmaya calısırım. şimdi artık driftte iyice
ustalastım(: driftten zevk alıyorum ama ilk zaman ki gibi değil kamyonla bile denedim yani drift yapmayı (20mtrelik duvarı yıktım bu sırada). işte bu yüzden bu
aralar traktörlere kafayı sardım:| şimdi ben traktörun önünü kaldırmaya calısıyorum. düz normal yolda giderken birden önünü kaldırıp kısada olsa gitmem lazım
traktörden anlayan kullanan arkadaş warmı bana bu konuda yardımcı olabilecek. 2 gündür denedim ama yaklaşık 10 cm falan kalkıyo fazlada kalkmıyo.
traktör kullanan warsa bana bu konuda bildikleri kadar yardımcı olabilirlermı. inşallah derdimi ve istediklerimi anlatabilmişimdir.
-
arabaya benzemez ;) düz yolda imkansiz... yokuş yukarı yada arkadasına agır bir romörk koy kendısı kalkacaktır zaten ;) kendini kasma
-
tak fitese bak keyfine
-
Martech bunu yazdı:
-----------------------------
arabaya benzemez ;) düz yolda imkansiz... yokuş yukarı yada arkadasına agır bir romörk koy kendısı kalkacaktır zaten ;) kendini kasma
-----------------------------hoca dediklerini az çok yaptım. ama ben diyorum ki vites değişiminden falan giderken kalksın birden. deniyorum kalkıyo hemen düşüyo diyorum biraz öle
götürebileyim.
-
hızlı bi şekilde yana falso yaparsan önünün kalkması muhtemel :D (hani böle daire çizersen hızlıca) temel fizik bilgime dayanarak söylüyorum her ne kadar fiziğim 1 gelmiş olsada :D :P
-
Arkaya Agırlık koy.. mesela.. 4 yada 5 tane aglık asarsan ;) gider.
dipnot: altında kalırsan okadar tonun altında can verirsin..)) -
önde ağırlıkları vardır onun,onları sök ordan arkaya römork koy içine yük at biraz,hafif bi rampayı çık şaha kalkar önü onun
-
:| Hoca benim bildiğim aniden aşırı hız kaldırıyor araçların önünü.. Sen üstünde falan zıplamıyosun değilmi?
-
kantar31 bunu yazdı:
-----------------------------
önde ağırlıkları vardır onun,onları sök ordan arkaya römork koy içine yük at biraz,hafif bi rampayı çık şaha kalkar önü onun
-----------------------------kantarım diyosa doğdudur :D
-
Arkadaşım ben ziraat müh. okuyorum. Traktörlerden anlarım. Öncelikle yapmak istediğin hareket oldukça tehlikeli. Traktörün şahlanması transfer ağırlık olarak adlandırılıyor. Eğer arkaya ekipman bağlı değilse normal şartlarda bu işi yapman oldukça zor. Traktörün önünde bulunan, ağırlığı 30-50 kg arasında değişen ağırlık plakaları ön aksa baskı yaparak şahlanmayı önler. Bunlardan bikaçını sökebilirsen dediğin şeyi yapabilirsin. Arkaya ağırlık bağlasan da olur. Sert kalkış yaptığında şahlanırsın. Ama tekrar ediyorum çok tehlikeli. Bugün traktör kazalarında can verenlerin %70 i traktörün altında kalan kişiler. Bahsettiğimiz şey 10 tonluk traktör. Bisiklet değil. Torku ayarlaman çok zor. Fazla güç verdiğinde tepetakla gelmen mucize olmaz...
-
ön kaldırmaya ne kadar meraklı bi billetiz. şahsen ben sadece kendi önümü kaldırmayı tercih ederim :P