Trevanian Hakkında...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can_aksoy
    can_aksoy's avatar
    Erkek
    nakamura san burda daha dallı budaklı anlatıyo her sahneyi her yeri

gökten üç elma düşmüş tabi gökten düştükleri için atmosferde erimişler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    can_aksoy abi gözünün yağını yiym(bölemiydi bu deyim:D) özelden yazsana ya şu öldürme kısımları lütfen:(

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    er3bus
    er3bus's avatar
    Erkek
    Söylediğin,istediğin üslupta ve teknikte deil ama
    benim baba yazarım( ve nacizane bişeyler karalıyorum bende )ustam die nitelediğim yazar baba BORGES'tir.okumayanlara şiddetle öneriyorum...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can_aksoy
    can_aksoy's avatar
    Erkek
    ben okumadım babam yenisini de eskisini de okumuş ona sordum yoksa bu kitap okunmuyo

gökten üç elma düşmüş tabi gökten düştükleri için atmosferde erimişler
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seratonin
    seratonin's avatar
    Erkek
    ya bukadar yazılmıs cizilmis forumun bu safhasına ayıp kacacak belki ama şibumi ne , ne anlatıo o cok öğdügünüz yazarda nesi bi zahmet anlatırda ilmimi artırırsanız cok makbule gecer.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chaoser
    Chaoser's avatar
    Erkek
    Şimdi unuttum adını yeni kitabı çıktı ölmeden önce son yazdığı kitap eminim oda güzeldir daha alamadım ama

dünyada en güzel 3 şey vardır; et yemek, ete binmek, etin içine et koymak.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    kim ya? öldümü tre?

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bossie
    bossie's avatar
    Dişi
    trevanian hakkında küçük bilgiler [bilmeyenler için,bilenlere lafımız yok (. ]

Trevanian olarak tanınan ve uzun yıllar boyunca gerçek kimliği bilinmeyen yazar Dr. Rodney William Whitaker"ın gömüldüğü yer ailesinin isteği doğrultusunda gizli tutuldu. 14 Aralık"ta İngiltere"de yaşamını yitiren yazar 74 yaşındaydı.
    Edebi yaşamı boyunca "Trevanian" takma adını kullanan ve okurlarınca merak konusu olan Whitaker, 1931"de New York"ta doğdu. Yazar, kariyeri boyunca Nicholas Seare ve Benat Le Cagot gibi takma isimler de kullandı. 1949 - 1953 arasında Kore Savaşı sırasında Amerikan Donanması"nda görev yapan yazar, doktorasını Northwestern Üniversitesi"nde tamamladı ve yazıyla uğraşmadan önce Texas Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü"nün başkanlığını yürüttü.
    Pek çok bestseller yazan Whitaker"ın, "The Eiger Sanction"ı, Türkçede "İnfazcı" adıyla yayımlandı. Kitap, 1975"te sinemaya uyarlandı ve başrolde Clint Eastwood oynadı.

İlk söyleşi 1979"da
    Trevanian, gerçek kimliğini yıllarca gizli tuttu. Yayınevlerinin, kitaplarının promosyonu için çalışmalara katılması ya da kendisiyle söyleşi yapılması yönündeki önerilerini sürekli olarak geri çevirdi. Yazarla yapılan ilk basılı söyleşi, 10 Haziran 1979 tarihli New York Times gazetesinde Carol Lawson imzasıyla yayımlandı.
    Trevanian"ın bir dönem bir diğer ünlü yazarın, Robert Ludlum"un takma adı olduğu sanıldı. Whitaker, bu konuyla ilgili olarak, "Onun kim olduğunu bile bilmiyorum. 20. yüzyıl yazarlarından Proust dışında pek kimseyi okumuyorum" demişti.
    Yazarın gerçek kimliğiyle bir gazetede boy göstermesi ise ilk kez 31 Ağustos 1980 tarihli Toronto Star gazetesinde gerçekleşti. Hakkındaki en kapsamlı bilgi 10 Ağustos 1998"de Publishers Weekly için yapılan online söyleşide yer aldı. Trevanian, "geri dönüş" romanı olarak nitelenen "Incident At Twenty - Mile"ın promosyonu için yapılan bu söyleşide kariyeri, yazma metotları ve yayın dünyasından neden 15 yıl uzak kaldığına dair açıklamalarda bulunmuştu.
    Trevanian"ın Büyük Bunalım döneminde ve 2. Dünya Savaşı"nda yaşadığı büyüme sancılarını konu alan son romanı "The Crazyladies of Pearl Street", Haziran 2005"te yayımlanmıştı.
    Yazarın ajansından Michael V. Carlisle, Trevanian"ın ABD"nin aşırı kapitalist politikalarından duyduğu rahatsızlığı ve bu görüşünü çalışmalarına yansıttığını belirterek, yazarı "Ahlak anlayışı çok kuvvetli bir insan" olarak nitelendirdi. Son yıllarda yaşamını Fransa"nın Bask bölgesinde ve İngiltere"deki West Country"de sürdüren Whitaker, 40 yıllık eşi Diane Brandon, çocukları Lane, Christian, Alexandra ve Tomasin ile yaşıyordu.

Yazarın yayıncı temsilcisi Michael Carlisle, İngiltere’nin batısında bir yerde -kronik akciğer hastalığı nedeniyle- 14 Aralık’ta ölen Whitaker’ın, hemen ertesi gün defnedildiğini söyledi. Carlisle, 74 yaşında hayattan ayrılan ünlü romancının mezarının yerini -ailesinin isteği gereği- açıklamadı.

[alıntıdır]

bu vatan bizimdir bizim kalacak!!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    valla bu bilgileri ilk kez duydum yazık ya ölmüş:( ama kesinlikle tüm kitaplarını okuycam bu adamın:(

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
Toplam Hit: 3476 Toplam Mesaj: 30